Voorruit vervangen Peugeot 807

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 807

De Peugeot 807 kwam in 2002 op de markt als vervanger van de Peugeot 806 en kan eenvoudig de tweede generatie genoemd worden. Het uiterlijk en interieur zijn iets aangepast, net als het motoraanbod voor de nieuwe Peugeot. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 807, dan merkt u al snel dat ook dit model het platform deelt met andere types van PSA,
precies zoals ook het geval was bij de Peugeot 806. Voordat we kijken naar de prijs van slechts € 279 van een nieuwe voorruit voor de Peugeot 807, gaan we eerst even op de geschiedenis van dit model in.

De introductie van de Peugeot 807 in 2002

In 2002 kwam de Peugeot 807 op de markt. Dit model verving de Peugeot 806 en heeft veel gemeen met de Fiat Ulysse, de Lancia Phedra en de Citroën C8. PSA plaatste de modellen in een druk marktsegment waar we ook de Ford Galaxy, de Volkswagen Sharan en de Renault Espace tegenkomen. Maar met de Peugeot 807 wilde PSA vooral inzetten op veel mogelijkheden bij een goedkoper model.

Zo werd de 807 voorzien van elektrische schuifdeuren als optie, zodat ook op krappe parkeerplaatsen gemakkelijk in- en uitgestapt kon worden. Ook de dvd-speler, xenonlampen, het navigatiesysteem en airconditioning waren beschikbaar voor de volledig uitgeruste 807. Opvallend is dat de dieselmotoren van PSA voor de Peugeot 807 al bij de introductie in 2002 voorzien waren van een partikelfilter (de concurrenten kwamen hier twee jaar later pas mee). Daarnaast voldeed de dieselmotor al direct aan de EU-eisen die later uitdagingen zouden vormen voor andere modellen in hetzelfde marktsegment.

Het succes van de Peugeot 807

De Peugeot 807 was een sterke peler in het segment van de MPV. Net als de voorganger werden er 3.500 exemplaren verkocht op de Nederlandse markt en internationaal heeft de auto veel lof gekregen, mede vanwege de vijf sterren in de EuroNCAP,
iets wat PSA net lukte bij de 806 die veel meer problemen liet zien bij de crashtesten.

Dat dit model geen groter succes werd, ondanks alle opties en de zeven stoelen, heeft onder andere te maken met het design. Hoewel de Peugeot 807 niet groter is dan een Volvo V70, beklaagden veel bestuurders zich over problemen met het aanvoelen van de grootte van de auto tijdens het rijden. Met parkeerschade als gevolg.

Moet de voorruit van uw Peugeot 807 vervangen worden?

Autoruitschade is vervelend, maar niet bij elke ster of barst in de voorruit moet u direct op zoek naar een nieuwe autoruit voor uw Peugeot. De regels van de RDW vermelden duidelijk wanneer u niet verder mag rijden. Dit is het geval bij ruitschade in de voorruit waarbij het zicht van de bestuurder gehinderd wordt.

Zit er een ster in de voorruit met een diameter van meer dan 20 millimeter óf heeft u een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder zitten? Dan mag u niet meer met deze auto rijden. De voorruit van de Peugeot 807 moet dan eerst vervangen worden. Is de ruitschade nog niet zo ernstig? Dan mag u gewoon doorrijden. Houdt wel de ruitschade in de gaten. Een barst kan verder scheuren bij grote temperatuurverschillen, zoals het geval is wanneer u de verwarming in de auto gebruikt in de winter, of de airco in de zomer.

Kan ik de autoruiten van mijn Peugeot 807 zelf vervangen?

Wanneer u de ruimte en het gereedschap heeft, dan kunt u vaak eenvoudig de zijruit vervangen van uw Peugeot 807. Opent u de bekleding van de deur, dan ziet u direct hoe het raammechaniek eruitziet. Maar dat is niet het geval bij de voorruit of achterruit van de Peugeot.

Het vervangen van een voorruit van een Peugeot 807 is voorbehouden aan experts. Wordt de voorruit op een verkeerde manier gemonteerd, dan kan deze gaan lekken aan de zijkant of onderzijde. Dit ziet u vaak te laat, waardoor er al schade aan het interieur of de elektronica is. Ook kan een verkeerd gemonteerde voorruit losschieten wanneer u krachtig remt.

Gemakkelijk de voorruit van uw Peugeot 807 laten vervangen door experts

Bent u een automonteur of heeft u veel ervaring met het vervangen van voorruiten, dan kunt u de Peugeot 807 voorruit zelf vervangen. U kunt de nieuwe voorruiten bij ons altijd zonder montage bestellen. Bent u geen expert, dan kunt u de montage overlaten aan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners die binnen drie werkdagen de autoruit vervangen aan huis of op een andere locatie wanneer u bijvoorbeeld aan het werk bent.

Is er haast bij het vervangen van de voorruit omdat de schade groter dan toegestaan is en heeft u de auto echt nodig? Tegen een kleine vergoeding kunnen onze montagepartners de voorruit binnen 24 uur vervangen, zodat u binnen een dag gewoon weer de weg op kunt met uw Peugeot 807.

Wat kost een voorruit voor een Peugeot 807?

Wilt u goedkoop de voorruit laten vervangen van uw Peugeot 807? Voor € 279 heeft u al een nieuwe voorruit voor uw Peugeot 807 op de after market. Aanzienlijk goedkoper dan de merkruiten bij de PSA-dealers en vaak ook goedkoper dan tweedehands autoruiten.

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor de Peugeot 807

van 2002 tot 2006

Zonder opties

€ 289,00

Voorruit voor de Peugeot 807

van 2002 tot 2006

Paars gecoat en warmtewerend

€ 439,00

Voorruit voor de Peugeot 807

van 2002 tot 2006

Paars gecoat, warmtewerend en regensensor

€ 449,00

Voorruit voor de Peugeot 807

van 2006 tot 2014

Zonder opties

€ 279,00

Voorruit voor de Peugeot 807

van 2006 tot 2014

Paars gecoat, warmtewerend en regensensor

€ 419,00

Voorruit voor de Peugeot 807

van 2006 tot 2014

Paars gecoat, warmtewerend, akoestisch (geluiddempend) en regensensor

€ 419,00

Hoe dit mogelijk is? Merkruiten zijn voorzien van een merklogo en dat zorgt automatisch voor een hogere prijs. Heeft de tweedehands autoruit een merklogo? Dan betekent dit ook een hogere prijs op de tweedehands markt.

After market voorruiten zijn niet voorzien van een logo. Zij voldoen echter aan exact dezelfde eisen en worden vaak gemaakt in de fabrieken waar ook het merkglas gemaakt wordt. Moet uw autoruit goedkoop vervangen worden, dan moet u dus op de after market zijn.

De voorruiten voor de Peugeot 807 zijn uitwisselbaar met de voorruiten voor de Citroën C8. Deze zijn namelijk op exact hetzelfde platform gebouwd.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Peugeot 807

Moet de voorruit van uw Peugeot 807 vervangen worden omdat de ruitschade niet meer binnen de toegestane grenzen valt? Of heeft u een occasion op het oog met ruitschade en wilt u uw bod hierop aanpassen? Op onze website vindt u alle mogelijke voorruiten voor de Peugeot 807 in een duidelijk overzicht. Deze kunt u met of zonder montage bestellen en eventueel zelfs afhalen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of bent u onzeker over de voorruit die u gevonden heeft? Neem dan even contact met ons op zodat we u kunnen helpen met de juiste autoruiten voor uw Peugeot.