Voorruit vervangen Peugeot 306

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

De voorruit vervangen van uw Peugeot 306

De Peugeot 306 werd in 1993 op de markt gebracht en stelde orde op zaken na de bijzondere Peugeot 309. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 306, dan kunt u goed terecht op de after market waar u voor iets meer dan € 100 al een voorruit vindt voor uw 306. Gezien het verkoopsucces van dit model is het vinden van andere onderdelen op de after market overigens ook geen kunst.

Voordat we verder kijken naar de kosten bij het vervangen van de Peugeot 306 voorruit, blikken we kort terug op dit model dat de concurrentie aan moest gaan met een Duitse gigant (en verloor).

De Peugeot 306: de Fransen stellen orde op zaken na de 309

De voorloper van de Peugeot 306 is vreemd genoeg de Peugeot 309, die eigenlijk een Talbot
in vermomming was. Met de Peugeot 306 zou PSA weer orde op zaken stellen, waardoor u aan het typenummer weer gewoon kunt zien wat voor auto dit precies is.

Dit model is op de markt gezet om de concurrentie aan te gaan met de Volkswagen Golf, een slag die in het verleden al verloren werd. Peugeot besloot daarom om het interieur compleet anders op te zetten, zodat het niet meer op de saaie Franse auto zou lijken waar Peugeot bekend om was komen te staan. En dit werd op een bijzondere manier duidelijk in de reclames, waarin Peugeot zelf de 306 als ‘concurrent’ bestempelt:

Werkte dit? Eigenlijk niet. Het afkijken van een interieur is een prima optie, maar wanneer er gekozen wordt voor goedkopere materialen, dan blijft het effect uit. Daarnaast werden er veel onderdelen geleend van de Citroën ZX die op hetzelfde platform gebouwd is. Ook de Citroën Berlingo en de Peugeot Partner zijn op een identiek platform gebouwd als de Peugeot 306. Daarmee was de 306 verre van uniek.

De productie van de Peugeot 306

De Peugeot 306 werd aanvankelijk op de markt gebracht als hatchback met drie of vijf deuren. Aangezien Peugeot twee jaar lang aan de tekentafel gezeten heeft voor de 306, was het niet verrassend dat de stationwagon (Break) en de cabriolet redelijk snel volgden. Binnen een jaar stonden er verschillende modellen op de markt en begon Peugeot aan het verder ontwikkelen van de modellen om zo een breder aanbod op te zetten. Peugeot moest wel, want verkoopsuccessen bleven uit en de kans is klein dat de Volkswagen Golf op een moment de adem van Peugeot in de nek gevoeld heeft.

Een flinke facelift voor de 306 – opnieuw een opmerkelijke Peugeot

In mei 1997 besloot Peugeot om een flinke facelift over de 306 te gooien. De facelift is dermate omvattend dat de ‘nieuwe’ types net zo goed Peugeot 307 hadden kunnen heten. Rondere vormen, een modernere uitstraling en een verfijnde afwerking werden geïntroduceerd. Ook werd er gewerkt aan de materiaalkeuze en features in het interieur om zo de Peugeot weer gewild te maken.

Of dit alles succesvol geweest is, dat is nog maar de vraag. De Peugeot 306 verkocht redelijk in Nederland, meer dan 89.000 exemplaren kwamen in Nederland de weg op. Daarmee is dit type een veel groter succes dan de Peugeot 309, maar het komt niet in de buurt van het succes van de Peugeot 206. Ook in het buitenland vielen de verkopen tegen. Ook na alle nieuwe uitvoeringen, aanpassingen en facelifts viel het doek voor de Peugeot 306 in 2001. De Break werd in 2002 uit productie gehaald en de Cabrioletlijn werd een jaar later ook beëindigd.

De Peugeot 306 werd opgevolgd door de Peugeot 307, die aanzienlijk meer succes zou hebben.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 306?

De Peugeot 306 voorruit moet vervangen worden wanneer deze niet meer aan de richtlijnen van de RDW voldoet. Dit betekent dat een ster van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder ervoor zorgt dat u niet meer met de auto mag rijden.

Is de autoruitschade in de voorruit van beperkte omvang? Dan hoeft u niet direct de voorruit te vervangen. Houdt u de schade echter wel in de gaten, door grote temperatuurverschillen kan de schade aan de voorruit namelijk toenemen waarna de autoruit vervangen ineens wél noodzakelijk kan zijn.

Kan ik besparen op de kosten voor een nieuwe Peugeotvoorruit voor mijn 306?

Ja, dat kunt u door niet te kiezen voor een Peugeotvoorruit. Deze autoruiten zijn namelijk voorzien van een merklogo dat u eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Het merklogo zorgt er alleen voor dat de prijzen van de ruiten hoger komen te liggen. Daarnaast mogen merkruiten alleen door de PSA-dealer verkocht worden.

Kiest u voor tweedehands autoruiten, dan komt u er ook bekaaid vanaf. Wanneer de tweedehands autoruit ook voorzien is van een merklogo, dan is de kans groot dat deze duurder is dan onze nieuwe autoruiten. Onze nieuwe voorruiten zijn namelijk vaak goedkoper dan de tweedehands autoruiten.

Wij verkopen namelijk uitsluitend autoglas zonder merklogo. En wat kost een autoruit voor uw Peugeot 306 wanneer er geen merklogo gebruikt is? We hebben drie populaire opties op een rijtje gezet:

Geschikt voor:

Prijs:

Peugeot 306, groen getint

€ 109,00

Peugeot 306 Cabriolet, groen getint

€ 139,00

Peugeot 306, gecoat, regensensor steun

€ 229,00

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief bezorging en exclusief montage. Wilt u dat onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de voorruit plaatsen bij u thuis of op uw werk? Dan betaalt u voor de eerste optie binnen Nederland slechts € 209 wanneer de oude voorruitlijst kan worden hergebruikt.

Kan ik de voorruit van mijn Peugeot 306 zelf vervangen?

U kunt de voorruit van uw Peugeot 306 zelf vervangen wanneer u ervaring heeft met het vervangen van autoruiten en beschikt over voldoende tijd en de ruimte. Bent u geen automonteur en heeft u weinig ervaring met het vervangen van autoruiten, dan is het vervangen van een Peugeot 306 voorruit geen klus voor u.

Deze moet namelijk zorgvuldig gemonteerd worden, zodat deze niet gaat lekken en niet losschiet bij abrupt remmen. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen binnen drie werkdagen de voorruit vervangen op locatie of gewoon bij u thuis. Heeft u meer haast? Voor een kleine toeslag regelen we een monteur en een nieuwe voorruit binnen 24 uur, zodat u weer gewoon met uw 306 de weg op kunt.

De voorruit van uw Peugeot 306 goedkoop laten vervangen

Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 306 of heeft u een occasion op het oog met ruitschade in de voorruit? Dan kunt u bij ons de beste voorruiten vinden tegen de laagste prijzen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of bent u onzeker over de juiste voorruit voor uw Peugeot 306? Neem dan even contact met ons op zodat we direct met u mee kunnen kijken.