Voorruit vervangen Peugeot 208

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 208

Peugeot heeft het lange tijd geprobeerd met MPV- en SUV-modellen, maar de echte successen liggen bij de 200-modellen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen de Peugeot 208 als conceptauto getoond werd en vervolgens in 2012 in productie ging. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 208? Dan kunt u al voor € 199 een nieuwe voorruit vinden op de after market.

Voordat we verder kijken naar de mogelijkheden op de after market, is het tijd om de Peugeot 208 in de schijnwerpers te zetten. Waarom is dit een van de bestverkochte modellen van Peugeot en wat maakt dit type zo bijzonder?

De Peugeot 208: een illustere reeks aan voorgangers

De Peugeot 208 volgt in de reeks van de Peugeot 206 en de Peugeot 207. Beide modellen zijn bijzonder succesvol geweest en de vraag was hoe PSA
dit succes voort zou zetten. Zou Peugeot kiezen voor ‘nog eens hetzelfde’ of zou er daadwerkelijk een nieuw model opgezet worden?

Het werd een beetje van beide. Het is duidelijk dat het de opvolger geworden is van de Peugeot 207, maar tegelijkertijd wijkt de eerste generatie van de 208 al sterk af. Mede door het gewicht dat 173 kilo minder is dan de Peugeot 207, maar ook dankzij de nieuwe lijn van PSA-design. Zo is er gebruik gemaakt van een zwevende grille, led-achterlichten in de vorm van een boemerang en is het eigenlijke design van de auto veel verfrissender dan het ontwerp van de 207 of 206.

Typerend voor de nieuwe designlijn is het (veel) kleinere stuur, waardoor de bestuurder over het stuur heen het dashboard ziet. Het touchscreen besturingssysteem in de 208 voor navigatie, klimaatbeheersing en media is overigens geen optie, maar wordt standaard meegeleverd.

De tweede generatie van de Peugeot 208: eigenlijk een andere auto

De eerste generatie van de Peugeot 208 werd op het PF1-platform
geplaatst. Daarmee moest het de concurrentie aangaan met onder andere de Renault Clio en de Volkswagen Polo. Om deze strijd meer impact te geven, werd de tweede generatie van de 208 op een nieuw platform geplaatst: het was aan het CMP-platform om het succes vanaf 2019 te vergroten. Dit platform is onder andere geschikt voor volledig elektrische auto’s.

Opnieuw maakte Peugeot het model lichter, ditmaal met 30 kilo. De auto is langer en breder geworden, maar ligt lager op de weg. De tweede generatie van de Peugeot 208 is beschikbaar als benzine- of dieselauto, of als e-208, de volledig elektrische variant met een theoretisch bereik van 340 kilometer.

Het succes van de Peugeot 208

Nog voordat de tweede generatie van de Peugeot 208 op de markt gebracht werd, waren er al meer dan 55.000 exemplaren in Nederland verkocht. Verrassend is dat niet, want de 200-lijn scoort per definitie goed in het verstedelijkte Nederland, waar compacte auto’s gretig aftrek vinden. In tegenstelling tot de MPV’s zoals de Peugeot 806 en Peugeot 807, die niet eens in de buurt konden komen van deze verkooptoppers. 

Daarnaast zijn er verschillende sportieve modellen gemaakt van de Peugeot 208, waaronder modellen die speciaal gemaakt zijn voor de verschillende races waar Peugeot in meerijdt. En dat bracht het reclameteam van Peugeot hoogstwaarschijnlijk op het idee om een wel heel bijzondere reclame te maken voor de Peugeot 208 GTI-editie ter viering van het 30-jarige bestaan. Pas op, onderstaande content kan als schokkend ervaren worden door traditionele Peugeotliefhebbers.

Wanneer moet de voorruit van uw Peugeot 208 vervangen worden?

Ook wanneer u niet zo stunt met uw Peugeot als de reclamemakers, kan uw Peugeot 208 ruitschade oplopen. De autoruit vervangen is echter lang niet altijd nodig bij schade aan de voorruit. Kijken we naar de richtlijnen van de RDW, dan moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 208 bij ruitschade in het zichtveld van de bestuurder waarbij

  1. De ster een diameter heeft van 20 millimeter of meer
  2. Er een vertakte scheur aanwezig is

Heeft de ruitschade nog een beperkte omvang, dan kunt u gewoon doorrijden. Let er wel op dat een ster of scheur toe kan nemen bij grote temperatuurverschillen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u de verwarming gebruikt in de winter, of de airco in de zomer.

Hoeveel kost een nieuwe Peugeot 208 voorruit?

Op de after market is er al voor € 199 een nieuwe voorruit voor de Peugeot 208. Deze voorruit is tevens geschikt voor alle types van de Peugeot 2008 omdat de afmetingen identiek zijn. Heeft de voorruit van de Peugeot een regensensor, dan kost deze ruit € 219. Deze prijs is inclusief btw, maar zonder bezorging of montage.

Type en specificaties

Prijs

Peugeot 208: groen getint

€ 199,00

Peugeot 208: groen getint met regensensor

€ 219,00

Peugeot 208: groen getint, akoestisch en met regensensor

€ 219,00

Kiest u de basisvoorruit voor uw Peugeot 208 of 2008 inclusief bezorging en montage in Nederland, dan komt de prijs op € 299 uit, inclusief btw uiteraard.

Kan ik zelf mijn Peugeot 208 voorruit vervangen?

Alleen wanneer u automonteur bent of jarenlange ervaring opgedaan heeft met het vervangen van voorruiten, kunt u zelf de voorruit vervangen. Het vervangen van een voorruit is namelijk niet zomaar een ‘klusje’ dat u op een zaterdagochtend doet. Het vervangen van de Peugeot 208 voorruit is nauwkeurig werk. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, kan de voorruit losschieten wanneer u ineens krachtig moet remmen. Ook kunnen verkeerd gemonteerde voorruiten gaan lekken.

Bent u wel garagehouder of automonteur? Dan kunt u bij ons de voorruiten voor alle automodellen zonder montage bestellen. Bent u geen specialist, dan kunnen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de autoruit vervangen aan huis of op een andere locatie.  Dit wordt binnen drie werkdagen geregeld. Heeft u meer haast bij het vervangen van de voorruit? Dan kunt u een spoedbestelling plaatsen. Tegen een kleine extra vergoeding zorgen we ervoor dat u binnen 24 uur een nieuwe Peugeot 208 of 2008 voorruit in uw auto gemonteerd heeft.

After market voorruiten voor een Peugeot 208 online bestellen

Autoruiten online bestellen is gemakkelijk en snel. Maar waarom kiest u voor het online bestellen van een after market voorruit? Om die vraag te beantwoorden, moeten we eerst kijken naar het verschil tussen merkruiten en after market autoglas.

Merkruiten mogen alleen door de merkdealer verkocht worden, omdat zij voorzien zijn van het Peugeotlogo. Dit logo zorgt voor exclusiviteit, maar doet verder helemaal niets voor de voorruit. Een after market voorruit bevat geen logo, maar wordt wel op identieke wijze gemaakt, vaak in dezelfde fabrieken als de merkruiten van Peugeot. En ze voldoen aan precies gelijke eisen, maar vallen veel goedkoper uit omdat er dus geen merklogo aanwezig is.

After market voorruiten bestellen voor uw Peugeot 208 is de beste keuze omdat u hiermee een optimale prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Peugeot 208

Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 208 of heeft u een occasion op het oog met ruitschade? Op de after market vindt u al een voorruit voor uw Peugeot 208 voor € 199, of € 299 inclusief bezorging en montage binnen Nederland.

Kunt u de juiste voorruit voor uw Peugeotmodel niet vinden of wilt u persoonlijk advies over de juiste voorruit voor uw auto? Neem dan even contact met ons op zodat we u direct kunnen assisteren.