Voorruit vervangen Peugeot 407

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 407

De Peugeot 407 is een bijzonder model van de Franse autofabrikant. Het design van dit type is namelijk ronduit gewaagd, maar een enorm succes is het nooit geworden. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 407, dan kunt u desondanks prima terecht op de after market. U vindt al voorruiten voor de Peugeot 407 voor slechts € 209, een stuk goedkoper dan bij de PSA-dealer.

Hoe dit mogelijk is en wat de opties zijn, vertellen we u graag nadat we hebben gekeken naar dit bijzondere model. Waarom werd het gewaagde model van PSA nooit een succes?

De Peugeot 407: introductie in 2004

De Peugeot 407 was de opvolger van de Peugeot 406. Een voorganger met een grote naam, want ondanks het matige verkoopsucces in Nederland, is de Peugeot 406 in Europa wel een succesnummer geweest. De 407 was evenals de 406 een middenklasser en werd een paar maanden na de introductie ook als stationwagon uitgebracht. De productie van de Peugeot 407 zou uiteindelijk al in 2011 stopgezet worden waardoor de teller nooit door de 26.000 verkochte exemplaren zou breken in Nederland.

De Peugeot 407 werd samen met de Peugeot 607 opgevolgd door de Peugeot 508, die exact tussen de middenklasser en grotere 607 geplaatst werd.

Een spannende Peugeot?

Tijdens de introductie op de Sunday Times Motorshow Live op 27 mei 2004 verraste Peugeot vriend en vijand. De Peugeot 407 leek eerder een conceptauto of een model van een andere fabrikant. Zo afwijkend is dit model, dat gekenmerkt wordt door een enorme grille aan de voorzijde, een gestroomlijnd ontwerp en voorstijlen die bijzonder steil weglopen. Exact alles waar Peugeot niet bekend om staat.

De 407 is uitgebracht in verschillende uitvoeringen. De bekendste modellen zijn de SW ofwel de stationwagon, de coupéuitvoering en uiteraard de sedan, die als eerste op de markt gebracht werd. 2005 was het topjaar voor de Peugeot 407 met 259.000 verkopen, maar dit zou al snel teruglopen.

Wat was het probleem van de Peugeot 407?

Peugeot besloot om in de eerste modellen gebruik te maken van de 2.0 liter motor met 137 pk. Dat leek een verstandige keuze, omdat dit een van de meest gebruikte motoren is in het aanbod van Peugeot. Wat echter gemist werd, was dat deze motor nog niet eerder gebruikt was bij een model dat zo zwaar was (1500 kilo ledig gewicht). Het gevolg was dat de Peugeot 407 van zichzelf al redelijk traag was, maar met aanhanger, caravan of veel bagage écht moeite had met de prestaties.

Daarnaast was de motor bij de introductie al zo oud dat deze binnen de kortste keren niet meer aan de milieueisen voldeed. En dat zijn verrassingen waarmee Peugeot klanten niet blij maakt. Peugeot heeft overigens direct een 2.2 liter motor als alternatief geboden. Deze heeft 23 pk meer en biedt meer koppel, zodat de auto aanzienlijk vlotter reageert. De meerprijs voor een model met deze motor: iets meer dan € 1000 bij de introductie bij de dealers.

Bij de facelift in augustus 2008 werden bijna alle benzinemotoren uit het gamma geschrapt voor de Peugeot 407. Ook kwam er een speciaal model op de markt met AMVAR. Dit is een systeem met elektronische schokbrekers die elke schokbreker afzonderlijk bedient. Elke 2,5 seconde wordt de schokbreker opnieuw ingesteld om de reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Een ander probleem was dat Peugeot duidelijk van het eigen design afstapte. Op het moment dat een Peugeot geen Peugeotmodel meer lijkt (en toch gewoon een Peugeot is), dan wordt de doelgroep wel erg klein. Na dit opvallende design is Peugeot met de 607 weer teruggegaan naar de eigen stijl.

Moet de voorruit van mijn Peugeot 407 vervangen worden?

Een barst in de voorruit is lang niet altijd afkeur bij de apk. En ook met meerdere sterretjes kunt u gewoon doorrijden, tenzij de autoruitschade buiten de toegestane grenzen van de RDW valt. De voorruit moet in elk geval altijd vervangen worden wanneer:

  • Er een ster groter dan 20 millimeter in het zichtveld van de bestuurder aanwezig is
  • Een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder in de voorruit aanwezig is

Ziet u een occasion met ruitschade die niet wettelijk toegestaan is of heeft uw 407 een te grote ster of vertakte scheur in de voorruit? Dan moet de voorruit van uw Peugeot vervangen worden. Wilt u goedkoop de autoruit vervangen, dan vindt u de beste prijs-kwaliteitverhouding op de after market.

Hoe kan ik de Peugeotvoorruit zo goedkoop mogelijk vervangen?

Door te kiezen voor de after market voorruiten die wij op onze website hebben staan. After market autoglas is namelijk niet voorzien van een merklogo en dat betekent dat deze niet alleen door PSA-dealers verkocht mag worden. Aangezien het merklogo en de exclusiviteit ontbreken, vallen de prijzen voor after market Peugeotvoorruiten veel lager uit. Menig tweedehands autoruit met merklogo kost meer dan de Peugeotautoruiten in ons assortiment. 

 

De voordelen van after market autoglas tegenover een tweedehands merkruit:

  1. After market autoglas is vaak goedkoper
  2. Vier jaar garantie op de autoruiten
  3. Plaatsing door FOCWA-gecertificeerde montagepartners
  4. Duidelijke database waardoor u gemakkelijk de juiste voorruit vindt
  5. Altijd een professionele klantenservice

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Peugeot 407?

Wanneer u dit niet zeker weet, dan is het verstandig om hier niet aan te beginnen. Het demonteren en monteren van voorruiten is werk voor de specialisten. Een juist gemonteerde voorruit schiet namelijk niet los tijdens krachtig remmen en gaat niet lekken na verloop van tijd. Een zijruit vervangen van de Peugeot 407 kunt u in de meeste gevallen prima zelf, maar de voorruit vervangen is werk voor de experts.

Bent u automonteur of kent u iemand die veel ervaring heeft met het vervangen van voorruiten? Dan kunt u de Peugeot 407 voorruit ook zonder montage bij ons bestellen. Uw bestelling kan worden opgehaald of met al het gemak bij u worden bezorgd.

Wat kost een nieuwe Peugeot 407 voorruit?

U heeft al een nieuwe Peugeot 407 voorruit voor € 209, exclusief bezorging en montage. Wilt u dat onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de voorruit binnen drie werkdagen monteren, dan komt de totale prijs uit op € 319 binnen Nederland. Heeft u meer haast, dan kan de voorruit binnen 24 uur gemonteerd worden voor een kleine meerprijs.

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor de Peugeot 407

van 2004 tot 2011

Zonder opties

€ 209,00

Voorruit voor de Peugeot 407

van 2004 tot 2011

Met regensensor

€ 209,00

Voorruit voor de Peugeot 407

van 2004 tot 2011

Met regensensor, GPS antenne en dimmende binnenspiegel

€ 239,00

Voorruit voor de Peugeot 407 Coupe

van 2005 tot 2009

Paars gecoat, warmtewerend, regensensor, dimmende binnenspiegel

€ 389,00

Direct de voorruit van uw Peugeot 407 laten vervangen

Moet de voorruit van uw Peugeot 407 vervangen worden en vindt u de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkste omdat het wel om uw auto gaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Alle voorruiten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, maar zijn aantrekkelijk geprijsd omdat er geen merklogo in de autoruiten aanwezig is.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u dat we u assisteren bij het vinden van de juiste autoruit? Neem dan contact op zodat we direct met u mee kunnen kijken.