Voorruit vervangen Peugeot 207

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 207

De Peugeot 207 is de opvolger van twee bijzonder populaire modellen en is zelf ook een redelijk succes geworden. Dat merkt u wanneer de voorruit vervangen moet worden van uw Peugeot 207. Er zijn namelijk veel onderdelen en modellen te vinden op de tweedehands markt. Maar dat is niet waar u een nieuwe voorruit voor uw Peugeot 207 vindt wanneer de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst is. Voordat we kijken naar de mogelijkheden op de after market, kijken we eerst naar het succes van het model dat tegengevallen is met een heel bijzondere reden.

De Peugeot 207, een opvolger in een illustere lijn

Peugeot wist met de Peugeot 205 het tij te keren en kwam eindelijk weer in de groene cijfers. Dat was hard nodig, want de overname van Citroën en Chrysler had niet direct geleid tot de successen waar de Fransen op hoopten. De 205 werd een succes en de opvolger in de vorm van de Peugeot 206 werd ook een doorslaand succes. Sterker nog, het laatstgenoemde model is de meest verkochte Franse auto in Nederland ooit.

In die geest werd de Peugeot 207 opgezet. De introductie in 2006 bracht echter direct een aparte verrassing met zich mee. De verkoopcijfers van de Peugeot 206 liepen namelijk niet terug toen het nieuwe model op de markt geplaatst werd. Sterker nog, Peugeot zag dat de 206 zo’n groot succes bleef dat het besloot om een ingrijpende facelift door te voeren en de Peugeot 206+ op de markt te brengen. Naast de Peugeot 207 dus, die daarmee nooit een groot succes heeft kunnen worden.

Wat bracht de Peugeot 207 ons dan eigenlijk?

De Peugeot 207 was vooral groter dan de Peugeot 206. De extra 20 centimeter in lengte en de wielbasis die 8 centimeter langer is, zijn vooral te danken aan het onderstel dat gedeeld wordt met de Citroën C3. Net als zijn voorgangers was de 207 verkrijgbaar als een driedeurs en vijfdeurs. Ook werden een stationwagon en CC-uitvoering van de 207 op de markt gebracht.

De Peugeot 207 flopte overigens niet helemaal. Ondanks de kritiek op het relatief hoge gewicht (1250 kilogram voor de basisuitvoering) en de kritiek op de inrichting, was dit het model dat het best verkocht in Nederland in 2007. Ook in Groot-Brittannië werd de auto met gemengde gevoelens ontvangen, maar daar verkocht het model ook erg goed in het introductiejaar.

Pas daarna namen de verkopen af, omdat duidelijk werd dat Peugeot de 206 in productie hield en ook hiermee verder zou gaan qua ontwikkelingen.

Facelift en de motoren

Opmerkelijk wapenfeit aan de Peugeot 207 is dat er samengewerkt is met BMW om een aantal speciale benzinemotoren in de modellen te zetten. Alle benzinemotoren die voorzien zijn van de extensie ‘THP’ zijn in samenwerking met BMW gemaakt. Op deze motoren is veel kritiek gekomen vanwege het hogere verbruik. Alle dieselmotoren zijn door Peugeot zelf ontwikkeld en zijn ook gebruikt bij andere modellen van de Franse autofabrikant.

In 2009 werd een facelift doorgevoerd om het model aantrekkelijker te maken. Zo werd er gekozen voor ledverlichting in de achterlichten en kregen de auto’s meer vermogen. Echt succes bleef uit. De 57.000 exemplaren die verkocht zijn in Nederland, steken schril af tegen de 153.000 exemplaren van de Peugeot 206. Zelfs de Peugeot 208 scoort op dit moment al beter, ondanks dat deze veel minder productiejaren achter de rug heeft.

De stationwagon (SW) en CC-versie van de Peugeot 207 worden in 2019 nog steeds in Nederland verkocht. De overige modellen werden in 2014 uit productie genomen. De 207 werd opgevolgd door de Peugeot 208 die direct een groter succes lijkt te worden.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van een Peugeot 207?

De autoruit vervangen is niet altijd direct nodig wanneer uw Peugeot 207 ruitschade heeft. Het is wel goed om op te letten wanneer het gaat om de voorruit en dan met name schade in het zichtveld van de bestuurder. Wanneer hier autoruitschade aanwezig is, dan is het tijd om het handboek van de RDW te raadplegen.

Hierin staat dat sterren in de voorruit toegestaan zijn, zolang zij niet groter zijn dan 20 millimeter wanneer zij in het zichtveld van de bestuurder aanwezig zijn. Ook scheuren zijn toegestaan, zolang er geen vertakte scheuren in het zichtveld van de bestuurder aanwezig zijn. Heeft de voorruit een scheur in de buitenste laag die kruist met een scheur in de binnenste laag? Dan wordt dit ook aangemerkt als een vertakte scheur.

Hoe kan ik goedkoop de voorruit vervangen van mijn Peugeot 207?

Er zijn veel exemplaren van de Peugeot 207 verkocht, waardoor er meer opties zijn dan bij een gemiddeld Peugeotmodel. Maar hoewel het aantrekkelijk kan lijken om direct naar een tweedehands autoruit te kijken, is dit niet waar u de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt.

Dit heeft alles te maken met het merklogo in de voorruit. Vanwege de hoge nieuwprijs van de merkruiten, zijn de tweedehands autoruiten vaak nog steeds veel duurder dan de after market autoruiten.

Waarom zijn after market autoruiten voor een Peugeot 207 een aantrekkelijke keuze?

De beste prijs-kwaliteitverhouding vindt u bij de after market autoruiten. Deze autoruiten zijn niet voorzien van een merklogo, waardoor deze niet alleen door de merkdealers verkocht en gemonteerd mogen worden. De after market voorruiten voor de Peugeot 207 worden overigens vaak in dezelfde fabrieken gemaakt als het merkglas en voldoen aan identieke eisen.

De enige verschillen zijn de prijs en het merklogo. En aangezien het merklogo letterlijk niets doet voor de ruit, is dit iets waar u prima zonder kunt.

Wat kost een nieuwe Peugeot 207 voorruit?

Voorruit Peugeot 207, groen getint, akoestisch

€ 159,00

Voorruit Peugeot 207, groen getint, akoestisch, met regensensor

€ 179,00

Voorruit Peugeot 207, paars gecoat, regensensor

€ 359,00

Voorruit Peugeot 207 CC, groen getint met regensensor

€ 289,00

Voorruit Peugeot 207 CC, groen getint met antenne en regensensor

€ 329,00

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief montage en exclusief bezorging in Nederland. Voor de eerste optie komt de prijs op € 259 voor de voorruit inclusief montage en bezorging binnen Nederland.

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Peugeot 207?

Alleen wanneer u hier veel ervaring mee heeft, kunt u zelf de voorruit vervangen van uw Peugeot 207. Bent u monteur of garagehouder, dan kunt u bij ons altijd de autoruiten online bestellen zonder montage. Indien gewenst kunt u deze zelf op komen halen.

Bent u geen monteur en heeft u geen ervaring met het vervangen van voorruiten? Laat het werk dan vooral over aan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners die dit graag voor u op locatie doen.

Nieuwe voorruit voor een Peugeot 207 bestellen?

Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 207? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U vindt alle Peugeotvoorruiten op onze website. Kunt u de voorruit voor uw Peugeot 207 niet vinden of twijfelt u of een bepaalde autoruit wel geschikt is voor uw auto? Bel ons of spreek ons dan aan via de live chat zodat we direct met u mee kunnen kijken.