Voorruit vervangen Peugeot RCZ

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot RCZ

De Peugeot RCZ is een spektakelstukje van Peugeot, maar eigenlijk was dit helemaal het idee niet. Toch is het maar goed dat Peugeot hiermee aan de slag gegaan is, want het werd een prijswinnende verkoopknaller voor PSA. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot RCZ, dan kunt u beter niet naar PSA toe overigens. Op de after market vindt u al nieuwe voorruiten voor uw Peugeot RCZ voor € 279 en deze worden binnen drie werkdagen gemonteerd bij u aan huis.

Voordat we verder ingaan op de after market autoruiten voor de Peugeot RCZ, is het tijd om eerst te kijken naar dit bijzondere model dat bijna de productie niet gehaald zou hebben.

De Peugeot RCZ, van conceptauto naar spectaculaire auto uit Frankrijk

De Peugeot RCZ werd aanvankelijk gepresenteerd als Peugeot 308 RCZ in 2009 te Frankfurt. Het plan was om een versimpelde versie van de conceptauto op te zetten en deze in productie te brengen, maar de positieve kritieken op de autoshows zorgden ervoor dat PSA
van mening veranderde. De Peugeot RCZ zou in volle glorie de productielijnen ingaan. Het resultaat: meer dan 50.000 exemplaren geproduceerd in februari 2013, vijfmaal de award ‘Best Sports Car’ van Diesel Car Magazine en ‘2010 Coupe of the Year Award’ van het befaamde Top Gear.

Lage voorstoelen, een brede auto en vooral weinig ruimte op de achterbanken waar geen volwassene fatsoenlijk kan zitten. Maar tegelijkertijd ook een bagageruimte van 321 liter (639 liter met achterbanken plat). Uitgerust met parkeersensoren, verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus en vooral een auto met een goede wegligging en goed vermogen. Maar wanneer u denkt aan de Peugeot RCZ, dan is het waarschijnlijk niet de standaarduitvoering die als eerste op het circuit in gedachte komt.

De standaarduitvoering wordt vaak vergeleken met de Volkswagen Scirocco, maar de instapprijs van de RCZ was aanzienlijk hoger. En voordat we de vergelijking kunnen maken met bijvoorbeeld een Audi TT, moeten we toch eerst naar die speciale uitvoeringen van de RCZ.

De Peugeot RCZ R

Er zijn weinig Franse auto’s die in de buurt kunnen komen van de Peugeot RCZ R. Sterker nog, de critici noemden de RCZ R de beste optie omdat de Audi TT lastig te controleren was en de Mini Coupé JCW niet eens in de buurt kon komen van de RCZ R, waar de mate van finesse vele malen hoger lag.

Maar wat kon u met een RCZ R? Eigenlijk best veel. De RCZ R werd aangekondigd in 2012 en in 2013 ging de productie van start. De eerste modellen stonden in januari 2014 bij de dealers. Een 1.6 liter turbomotor, 270 pk en 330 NM-koppel en toch een snelheidsbegrenzing op 155 kilometer per uur.

Dat betekent veel vermogen, veel afwerking en vooral een goede wegligging. Waarmee u dan dit kunt doen (maar dit is niet bepaald toegestaan in Nederland uiteraard):

Werd de Peugeot RCZ een verkoopsucces?

De Peugeot RCZ werd iets meer dan 1000 keer in Nederland verkocht. Niet het succes dat u van deze auto zou verwachten, maar dat heeft een reden. De Peugeot RCZ is een bijzonder aantrekkelijke auto, maar is niet bepaald een model dat zich kenmerkt voor de Nederlandse wegen. Dat Peugeot begin 2013 al meer dan 50.000 exemplaren gemaakt had, zegt meer dan genoeg. Zeker omdat het model tot 2015 in productie zou blijven. In totaal zouden er 67.916 RCZ-modellen gemaakt en verkocht worden, wat een sterk resultaat is voor een sportieve auto uit Frankrijk.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van de Peugeot RCZ?

Heeft u autoruitschade aan uw Peugeot RCZ, dan wilt u dit waarschijnlijk zo snel mogelijk verholpen hebben omdat dit niet past bij de uitstraling van uw sportwagen. Maar kan de autoruit niet gemaakt worden, dan is het de vraag wanneer de autoruit vervangen écht nodig is.

De RDW is hier duidelijk over. De voorruit van uw Peugeot RCZ moet vervangen worden wanneer er een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter óf een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder zit. Dit is met een duidelijke reden: ruitschade in het zichtveld leidt af tijdens het rijden en inkomend licht wordt op onvoorspelbare wijze weerkaatst door een scheur of ster in de voorruit.

Is de ruitschade nog beperkt maar zit deze wel in het zichtveld van u als bestuurder? En is de autoruit laten maken geen optie meer? Houdt dan de omvang van de ruitschade in de gaten. Bij grote temperatuurverschillen of trillingen kan de ruit verder scheuren, waardoor het ineens wel afkeur is en u niet door mag rijden met de RCZ.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de Peugeot RCZ?

Voor € 279 is er al een voorruit voor de RCZ. Deze is groen getint en geluiddempend. Is de voorruit voorzien van een regensensor, dan komt de prijs uit op € 299. Dit is veel voordeliger dan de voorruiten bij de merkdealer en meestal zelfs goedkoper dan tweedehands voorruiten voor de Peugeot RCZ.

Voorruit voor de Peugeot RCZ

€ 279,00

Voorruit voor de Peugeot RCZ met regensensor

€ 299,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Dit heeft alles te maken met het merklogo. Een voorruit met merklogo mag alleen door de merkdealer verkocht worden en heeft daardoor direct een hogere prijs. De after market autoruiten zijn niet voorzien van een merklogo, maar worden op identieke wijze gefabriceerd en voldoen aan exact dezelfde eisen als de voorruiten van PSA. Zoekt u de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan komt u altijd bij after market autoglas terecht.

Kan ik zelf de voorruit van mijn Peugeot RCZ vervangen?

Wanneer u dit niet zeker weet, is het antwoord altijd nee. De autoruit vervangen zelf doen is hoogstens mogelijk bij een zijruit voor uw Peugeot wanneer u geen automonteur of specialist bent. De kapotte voorruit moet vervangen worden door een specialist omdat:

  1. Een verkeerd gemonteerde voorruit los kan schieten bij abrupt remmen
  2. Foutieve/Gebrekkige montage kan zorgen voor lekkage in de auto

Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen binnen drie werkdagen de voorruit van uw Peugeot RCZ vervangen. Heeft u meer haast, dan kunnen wij tegen een kleine meerprijs de voorruit binnen 24 uur laten vervangen bij u thuis of op locatie.

Bent u automonteur of garagehouder? Dan kunt de nieuwe Peugeotvoorruiten ook zonder montage bestellen. Indien gewenst kunt u deze zelfs bij ons ophalen om zo nog meer op de kosten te besparen. Praktisch wanneer u meerdere autoruiten ineens nodig heeft.

Direct de voorruit vervangen van uw Peugeot RCZ

Heeft u een Peugeot RCZ waarvan de voorruit vervangen moet worden? Of heeft u een occasion op het oog, maar wilt u geen RCZ met ruitschade hebben? In beide gevallen kunt u goed terecht op de after market, waar u voor € 279 al een nieuwe voorruit heeft voor uw Peugeot.

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt of wilt u dat wij met u meekijken? Neem dan contact op zodat we u persoonlijk kunnen assisteren bij het vinden van de juiste autoruit voor uw Peugeot RCZ.