Voorruit vervangen Peugeot 806

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 806

De Peugeot 806 is een opvallend model uit Frankrijk dat op een vreemd moment op de markt gezet werd. Deze familiewagen (of eerder ‘bus’) kwam in 1994 in de verkoop, precies toen de vraag naar deze types afnam. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 806, dan kunt u goedkoop terecht op de after market. Dit model deelt daarnaast het platform met verschillende andere PSA-modellen,
waardoor er altijd een passende voorruit te vinden is.

Voordat we verder kijken naar de prijzen van nieuwe voorruiten voor een Peugeot 806, kijken we eerst naar dit opvallende model dat direct concurrentie kreeg uit een heel onverwachte hoek.

1994: de introductie van de Peugeot 806

In 1994 bracht PSA ineens vier complete MPV-modellen op de markt, die nog het beste beschreven kunnen worden als een bus voor heel het gezin. De Peugeot 806 deelt het platform met de Citroën Evasion, De Fiat Ulysse en de Lancia Zeta. De bestelwagens Citroën Jumpy, Fiat Scudo en Peugeot Expert werden tegelijkertijd op de markt gezet met dezelfde basis. In 2002 werd de complete lijn opgevolgd door de tweede generatie. In 2002 werd de productie van de Peugeot 806 daarmee gestaakt om ruimte te maken voor de Peugeot 807 (feitelijk niets anders dan de tweede generatie van de Peugeot 806).

De Peugeot 806 kreeg concurrentie uit een onverwachte hoek. Mazda, niet direct de fabrikant waar de autoliefhebber aan denkt bij MPV’s, bracht de Mazda MPV op de markt. Deze zou echter aanzienlijk slechter presteren in Nederland en ook buiten onze landsgrenzen. Van de Mazda MPV werden slechts 1.000 modellen verkocht in ons land. De Peugeot 806 scoorde aanzienlijk beter met 3.500 exemplaren. Dit lijkt niet veel in vergelijking met de overige modellen van Peugeot, maar voor een MPV is het een prima score aangezien de markt voor deze modellen simpelweg kleiner is.

Acht personen – of zeven met een turbo én 195 kilometer per uur

De Mazda MPV kwam ontzettend slecht uit de verf omdat het model simpelweg te traag en te krap was. De standaarduitvoering van de Peugeot 806 had deze problemen niet. De extra achterbank (optioneel bij de dealer) zorgde ervoor dat er maar liefst acht mensen plaats konden nemen in de ruime auto van Peugeot. Maar koos u voor een 2.0 Turbo, dan kon u zeven personen kwijt in de 806. Wellicht een inzittende minder, maar wel een topsnelheid van 195 kilometer per uur en 11 seconden om vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te komen.

Daarmee was de Peugeot 806 de snelste MPV ten tijde van de productie. Dit ging ten koste van de zuinigheid, maar bleek wel hét verkoopargument om de saaie Mazda MPV direct ongewild te maken bij de doelgroep. Zeker toen bleek dat de achterste stoelen in de Peugeot wél naar voren geklapt kunnen worden om extra bagageruimte mogelijk te maken. Die optie ontbrak in de Mazda, waardoor deze uitsluitend voor personenvervoer voorbehouden bleef.

Veiligheid van de Peugeot 806

De meeste MPV-modellen hebben problemen met de veiligheid. Dit is ook het geval bij de Peugeot 806, al scoorde dit model redelijk goed in de EuroNCAP-
testen. Drie sterren voor de veiligheid van de inzittenden, wat vooral te wijten is aan het stuur dat omhoogkwam en het hoofd van de bestuurder dat de airbag raakte voordat deze volledig opgeblazen was. Bij een zijdelingse aanrijding is de Peugeot 806 aanzienlijk veiliger.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 806?

Een Peugeot 806 voorruit moet vervangen worden wanneer deze niet meer voldoet aan de eisen van de RDW. Dit heeft alles te maken met ruitschade in het zichtveld van de bestuurder. Dit mag niet:

  1. Een ster zijn met een diameter meer dan 20 millimeter
  2. Een vertakte scheur zijn

Is er geen sprake van een vertakte scheur of grotere ster, maar zit er wel autoruitschade in de voorruit in het zichtveld van de bestuurder? Dan is het goed om de schade in de gaten te houden, omdat deze groter kan worden. Dit gebeurt voornamelijk bij grote temperatuurverschillen, zoals bij een maximaal draaiende verwarming tijdens de winter of het gebruik van airco in de zomer.

Hoe kan ik het beste de voorruit van mijn Peugeot 806 vervangen?

Wanneer u niet weet hoe de voorruit van uw Peugeot vervangen moet worden, kunt u dit beter overlaten aan de experts. Een voorruit moet professioneel en nauwkeurig gemonteerd worden, want:

  • Een verkeerd gemonteerde voorruit kan losschieten tijdens abrupt remmen
  • Bij onjuiste montage kan de voorruit gaan lekken, waardoor het interieur en de elektronica schade oplopen

Een zijruit vervangen is veel makkelijker dan het vervangen van een voor- of achterruit. Bent u automonteur of heeft u veel ervaring met het vervangen van voorruiten? Dan kunt u bij ons nieuwe Peugeotvoorruiten bestellen zonder montage. Een autoruit vervangen zelf doen wordt daarmee nog goedkoper. Wanneer u in de buurt bent, kunt u de autoruit ook bij ons ophalen.

Wat kost een nieuwe voorruit voor een Peugeot 806?

U heeft een nieuwe Peugeot 806 voorruit voor slechts € 149. Deze is tevens geschikt voor alle zustermodellen: de Citroën Jumpy, de Peugeot Expert, de Fiat Ulysse en de Citroën Evasion. Maar die prijs vindt u uitsluitend op de after market.

Voorruit Peugeot 806

€ 149,00

Voorruitrubber Peugeot 806

€ 30,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

De PSA-voorruiten zijn namelijk vele malen duurder bij de merkdealer. In de merkvoorruiten zit een merklogo dat zorgt voor exclusiviteit. Deze voorruiten mogen uitsluitend verkocht worden door de PSA-dealer. Een after market voorruit is niet voorzien van een merklogo, maar is verder identiek aan de merkvoorruiten voor de Peugeot 806. Zij worden vaak in dezelfde fabrieken gemaakt met exact gelijke machines waar ook de merkruiten gemaakt worden.

Wilt u een nieuwe autoruit kopen en is de prijs-kwaliteitverhouding het voornaamste uitgangspunt? Dan komt u automatisch op de after market terecht.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Peugeot 806

Moet de voorruit van uw Peugeot 806 vervangen worden, dan kunt u dit makkelijk bij ons regelen. U selecteert zelf of u de voorruit voor uw Peugeot met of zonder montage geleverd wilt krijgen. Kiest u voor een ruit inclusief montage, dan vervangen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners uw voorruit binnen drie werkdagen op locatie. Heeft u meer haast? Voor een kleine meerprijs vervangen wij binnen 24 uur de voorruit van uw Peugeot 806.