Voorruit vervangen Peugeot J5

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot J5

De Peugeot J5 is een bijzondere verschijning. Een verkoopsucces werd het nooit, omdat er een sterker alternatief tegelijkertijd op de markt gebracht werd. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot J5, dan kunt u dit zelf doen wanneer u een beetje handig bent. Met de aantrekkelijke prijzen voor de Peugeot J5 voorruiten op de after market, kunt u de kosten daarmee beperken tot het hoognodige.

Voordat we u laten zien hoe u zelf de voorruit kunt vervangen van uw Peugeot J5, kijken we eerst kort naar dit model en de concurrent die uit de samenwerking zelf voortgekomen is.

De Peugeot J5: aantrekkelijk als camper

De Peugeot J5 is een bijzonder aantrekkelijk model omdat dit type eenvoudig omgebouwd kan worden tot camper. Maar toch bleef het succes uit. De verkoopaantallen binnen Frankrijk waren redelijk, maar buiten de eigen landsgrenzen bleven grote successen uit.

Was dit de schuld van Peugeot zelf omdat er problemen waren met het model? Geenszins. Het had te maken met de concurrent, die meer overeenkomsten dan verschillen had met de J5. De Fiat Ducato kwam namelijk voort uit de samenwerking met Peugeot waarbinnen ook de J5 het levenslicht zag.

Maar Fiat had op dat moment een veel beter netwerk van dealers en meer budget, waardoor de belangrijkste markten direct richting de Fiat Ducato gedrukt werden. Andere modellen die uit deze samenwerkingen geboren zijn:

  1. De Citroën C25
  2. De Talbot Express
  3. De Fiat Talento
  4. De Alfa Romeo AR6

De productie startte in 1981 en liep door tot 1993. De Peugeot J5 had dezelfde motoren als de Citroën C25, maar ook dat model zou het verliezen van de Fiat Ducato die het leeuwendeel van de markt zou kapen.

Een facelift en daarna de opvolger

In 1991 kwam de facelift voor de Peugeot J5, die simpelweg de Peugeot J5 2 genoemd wordt. Er werd een nieuwe voorkant op de J5 geplaatst, inclusief nieuwe koplampen. Aangezien de verkopen alsnog niet aantrokken, koos Peugeot ervoor om de productie te staken en de Peugeot Boxer in 1994 als opvolger te introduceren. Deze is volledig gebaseerd op de tweede generatie van de Fiat Ducato.

Vooral een ‘project’

De Peugeot J5 is vooral populair geworden omdat u er alles mee kon. Ombouwen tot camper is de favoriete optie, maar Peugeot had zelf ook spectaculaire ideeën die in een bijzondere reclame aan het publiek getoond werden:

Op YouTube staan tal van projecten die met een Peugeot J5 gedaan zijn en zelfs op fora worden ideeën gedeeld. Wat wel duidelijk is, is dat er weinig originele J5-modellen te vinden zijn, want dát was niet wat de consument wilde.

Wanneer moet de voorruit van de Peugeot J5 vervangen worden?

Een barst in de voorruit is vervelend, net als een sterretje, maar het is lang niet altijd nodig om direct de voorruit te vervangen. Wanneer we kijken naar de regels van de RDW, dan gaat het vooral om ruitschade aan de voorruit in het zichtveld van de bestuurder. Deze ruitschade is niet toegestaan wanneer dit:

  • Een ster is met een diameter van meer dan 20 millimeter
  • Een vertakte scheur is

Is dit wel het geval, dan moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot J5. Hoewel we doorgaans afraden om zelf voorruiten te vervangen, is het bij de Peugeot J5 wél mogelijk om zelf aan de slag te gaan wanneer u een beetje handig bent en een plek heeft waar u droog kunt werken.

Hoe kunt u zelf de voorruit van uw Peugeot J5 vervangen?

De voorruit van de Peugeot J5 is niet gelijmd zoals het geval is bij het merendeel van de huidige automodellen die u op straat tegenkomt. Het is een zogeheten ‘raam in rubber’ en dat betekent dat met wat technisch inzicht de voorruit van de Peugeot J5 prima zelf kan worden vervangen.

Wilt u eerst wat meer weten over hoe dit eruitziet om in te schatten of u zelf aan het werk gaat? Dan vindt u hier een filmpje waarin de ruit van een Citroën DS (ook een voorruit in rubber) vervangen wordt. Het wegsnijden van de kit hoeft u bij uw Peugeot J5 niet te doen – dit had ook bij de DS niet gebruikt moeten worden zoals de monteur zelf ook al aangeeft:

Het verwijderen van de ruit is een relatief eenvoudige klus, omdat deze alleen in de rubbers geplaatst is. Vervolgens legt u het nieuwe ruitrubber rond de nieuwe voorruit en pakt u een touwtje van 4 millimeter dik. Deze wordt in het U-profiel van het ruitrubber gelegd met een lus aan de boven- en onderkant van de voorruit. Deze legt u naar binnen toe (naar het interieur van de auto dus en niet naar de motorkap. Zet deze vooral met tape op de binnenkant van de voorruit vast zodat deze niet verloren gaat tijdens het plaatsen van de ruit.

Vervolgens legt u de voorruit tegen de sponning van de auto en gaat u in de auto zitten. Dankzij de lusjes kunt u de ruit gemakkelijk aantrekken. Dit doet u rustig en in deze volgorde:

  1. Eerst de boven- en onderkant van de voorruit
  2. Vervolgens de hoeken
  3. Daarna de A-stijlen

Op die manier komt het randje van het ruitrubber om de sponning te liggen en zit de nieuwe ruit goed vast. Vervolgens drukt u aan de buitenkant de voorruit nog wat voorzichtig aan. De autoruit vervangen zelf doen is dus goed mogelijk bij de Peugeot J5.

Hoeveel kost een nieuwe voorruit voor de Peugeot J5?

Voor € 109 is er al een nieuwe voorruit voor de Peugeot J5. De voorruiten voor de J5-modellen zijn daarnaast uitwisselbaar met de Fiat Talento, de Citroën C25 en de Fiat Ducato, aangezien deze allemaal uit dezelfde lijn komen. Naast een nieuwe voorruit is ook een voorruitrubber nodig (€ 50) als het oude ruitrubber poreus is geworden of scheuren vertoont.

Geschikt voor:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor een Peugeot J5

Helder, niet getint

€ 109,00

Voorruit voor een Peugeot J5

Groen getint met blauwe zonneband

€ 159,00

Voorruitlijst voor een Peugeot J5

 

€ 50,00

Eventuele montage op locatie

 

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Wilt u de voorruit niet zelf vervangen omdat u hier geen tijd voor heeft? Dan kunt u deze Peugeot J5 voorruiten ook gewoon inclusief montage bestellen. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners vervangen de voorruit van uw Peugeot J5 dan binnen drie werkdagen.

Deze prijzen zijn veel lager dan de prijzen bij de merkdealer en onze voorruiten zijn vaak zelfs lager geprijsd dan tweedehands autoruiten. Hoe dat mogelijk is? Door het merklogo uit de prijs te halen.

After market autoglas voor de Peugeot J5

Merkglas is duur omdat er een merklogo in de voorruit aanwezig is. Maar dat merklogo heeft u eigenlijk helemaal niet nodig, want het doet niets voor de voorruit van uw auto. De after market voorruiten voldoen aan exact dezelfde eisen als de Peugeotvoorruiten en worden in dezelfde fabrieken gemaakt. Wilt u een autoruit kopen en is de prijs-kwaliteitverhouding van groot belang? Dan vindt u de beste opties op de after market. Zo kunt u nieuwe autoruiten gemakkelijk online bestellen tegen de laagste prijzen, zonder in te leveren op de kwaliteit van het autoglas.

Direct de voorruit vervangen van uw Peugeot J5

Moet de voorruit van uw Peugeot J5 vervangen worden? Dan kunt u dit zelf doen of overlaten aan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. U vindt alle mogelijke voorruiten en ruitrubbers direct op onze website.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of twijfelt u aan de geschiktheid van een van de voorruiten? Neem dan even contact op, zodat we direct kunnen helpen met de juiste Peugeot J5 voorruit.