Voorruit vervangen Peugeot 508

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 508

De Peugeot 508 is een gewaagd model van de Franse autofabrikant. Niet alleen omdat dit type twee voorgangers op moest volgen, maar vooral omdat de Fransen met de 508 richting het D-segment dreven, een nieuwe wereld voor PSA. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 508, dan vindt u tal van mogelijkheden op de after market, waarmee u al een nieuwe Peugeot 508 voorruit heeft vanaf € 199.

Voordat we verder kijken naar de after market Peugeotvoorruiten, nemen we de tijd om eens kritisch naar de Peugeot 508 te kijken. Is het Peugeot gelukt om de concurrentie aan te gaan met de opponenten in het D-segment of is er meer werk aan de winkel om fabrikanten als Audi het brood uit de mond te stoten?

De Peugeot 508, opvolger van de 400- én 600-serie

De Peugeot 508 werd in 2010 gepresenteerd en er was direct een opvallend feit. De nieuwe 508 moest niet alleen de opvolger worden van de Peugeot 407, maar ook van de Peugeot 607 en zou daarmee qua grootte precies tussen de twee voorgangers geplaatst worden. Wat tegelijkertijd opviel, was dat het hier niet meer ging om de typische Franse inslag: zoveel mogelijk comfort voor zo weinig mogelijk geld.

 
Nee, PSA
besloot met de Peugeot 508 eens te kiezen voor alle mogelijke luxe, zoals rijassistentiesystemen en krachtigere motoren. Daarmee moest het D-segment gaan merken dat er ook Peugeotmodellen gemaakt werden die de concurrentie aankonden. Onder de concurrenten zouden onder andere de Audi A5 Sportback en de Volkswagen Arteon gerekend kunnen worden, ware het niet dat de Peugeot 508 net niet helemaal lekker uit de verf kwam.

De Peugeot 508 werd op het EMP2-platform geplaatst, waar ook de Citroën C5 op gebouwd zou worden. Qua inrichting heeft de Peugeot 508 weinig gemeen met de voorgangers. Hier is eerder sprake van het verder ontwikkelen van het interieur van de Peugeot 3008 en Peugeot 5008. Het middenconsole heeft bijvoorbeeld een verborgen compartiment aan de onderkant van het middenconsole (net als de Volvo V70) én u kunt de mobiele telefoon draadloos opladen in de 508. En het model kan met alle mogelijke opties geleverd worden.

De nachtcamera is echter géén optie. In tegenstelling tot alle concurrenten wordt deze gewoon geleverd in de standaardmodellen van de Peugeot 508.

Kon de Peugeot 508 een wonder verrichten in het D-segment?

Nee, er waren te veel kleine problemen met het model waardoor het premiumsegment eigenlijk net niet behaald werd. Zo bieden de stoelen in de 508 te weinig zijsteun in stevige bochten, is de achterruit dermate klein dat de achteruitkijkspiegel een zinloos onderdeel geworden is en kunnen kleinere mensen nauwelijks over de schouder kijken tijdens het rijden, omdat het middendeel van de auto zo hoog is.

Maakt dit de Peugeot 508 onpopulair? Absoluut niet. De Peugeot 508 is een spannend model waarbij Peugeot de spierballen namens PSA laat zien. De werkelijke concurrenten van dit model zijn iets onder het D-segment te vinden, zoals de Mazda 6, de Skoda Octavia en de Opel Insignia.

De tweede generatie

In 2018 kwam de tweede generatie van de Peugeot 508 op de markt. Vanaf dit punt zijn de modellen alleen nog leverbaar met een PureTech (benzine) of BlueHDi (diesel). De 508 kan ook als hybride geleverd worden en is voorzien van een Peugeot i-Cockpit,
met onder andere een kleiner stuur, een head-up display en een 10 inch touchscreen. En dat ziet er zo uit tijdens het rijden in de Peugeot 508 1,6-liter met 225 pk op de Duitse snelweg.

Wanneer moet de voorruit van een Peugeot 508 vervangen worden?

Heeft u een occasion op het oog, maar is er autoruitschade aanwezig in de voorruit? Of heeft u ruitschade bij uw huidige 508? Dan is het goed om te kijken naar de richtlijnen van de RDW. Een barst in de voorruit is namelijk lang niet altijd een reden om de auto te laten staan.

De Peugeot 508 wordt op de voorruit afgekeurd voor de apk wanneer:

  1. Er een ster in het zichtveld van de bestuurder aanwezig is met een grootte van meer dan 20 millimeter
  2. Er een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder aanwezig is

In alle andere gevallen mag u gewoon blijven rijden in uw 508 zolang u overzicht heeft op de weg. Houd wel de ruitschade in de gaten, deze kan langzaam maar zeker toenemen.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de Peugeot 508?

Kiest u voor de merkdealer, dan betaalt u de hoofdprijs. Kiest u voor after market autoglas, dan heeft u voor € 199 al een nieuwe Peugeot 508 voorruit. Het verschil zit in het merklogo dat gebruikt wordt in de voorruiten die de PSA-dealer verkoopt.

Dit merklogo zorgt voor exclusiviteit, want alleen de aangesloten merkdealers mogen deze ruiten verkopen. Een after market voorruit is niet voorzien van een merklogo, maar verder zijn de ruiten nagenoeg identiek. Wist u bijvoorbeeld dat de merkruiten en after market voorruiten vaak in dezelfde fabrieken gemaakt worden, met exact dezelfde machines?

Een after market voorruit voor de Peugeot 508 kost slechts € 199. Deze prijs is exclusief bezorging en montage. Een gemonteerde voorruit voor de Peugeot 508 komt op € 299 binnen Nederland en € 329 in België. De montage gebeurt altijd op locatie.

Geschikt voor:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor de Peugeot 508

Zonder opties

€ 199,00

Voorruit voor de Peugeot 508

Met GPS antenne

€ 199,00

Voorruit voor de Peugeot 508

Met regensensor en GPS antenne

€ 199,00

Voorruit clips voor de Peugeot 508

 

€ 20,00

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Peugeot 508?

Het vervangen van voorruiten is werk voor de professionals. Bent u geen automonteur en heeft u geen jarenlange ervaring met het vervangen van voorruiten, dan is het zelf vervangen van een Peugeot 508 voorruit absoluut geen aanrader. Bij onjuiste montage kan de voorruit losschieten of gaan lekken, waardoor de kosten voor reparaties en vervangende onderdelen bijzonder snel oplopen.

Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners nemen de montage graag van u over. Bent u goed verzekerd? Mogelijk kunt u dan uw autoruit vervangen zonder eigen risico, omdat onze montagepartners het eigen risico aan u kwijtschelden. Het leeuwendeel van de kosten wordt dan betaald door de autoverzekeraar waardoor voor u de voorruit gratis vervangen wordt, als u tenminste verzekerd bent voor autoruitschade. Heeft u haast? Tegen een kleine extra vergoeding zorgen wij ervoor dat u binnen 24 uur een nieuwe Peugeot 508 voorruit in uw auto heeft.

Bent u monteur of garagehouder? Dan kunt u de nieuwe voorruiten ook bestellen zonder montage en eventueel zelfs zonder bezorging. Dit geeft u gemakkelijk aan tijdens het bestelproces.

Direct de voorruit van uw Peugeot 508 laten vervangen

Moet de voorruit van uw Peugeot 508 vervangen worden of heeft u een occasion met ruitschade op het oog? Op de after market vindt u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor al uw autoglas. Binnen drie werkdagen hebben onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de Peugeot 508 voorruit vervangen – of binnen 24 uur wanneer u haast heeft bij de nieuwe voorruit.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u dat een expert met u meekijkt naar de juiste optie voor uw auto? Spreek ons dan aan via de live chat of bel ons even.