Voorruit vervangen Peugeot 108

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 108

De Peugeot 108 is een opmerkelijke verschijning. Vooral omdat het eigenlijk geen nieuw type is, maar de tweede generatie van de Peugeot 107. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 108, dan kunt u makkelijk terecht op de after market. De voorruiten van de Peugeot 108 modellen zijn namelijk identiek aan die van de Citroën C1 en de Toyota Aygo vanaf 2014.

Een nieuwe voorruit voor de Peugeot 108 kost slechts € 139 wanneer u kiest voor onze nieuwe voorruiten. Voordat we hier verder op ingaan, kijken we eerst naar de tweede generatie van de 107 die ook een verkoopsucces werd in Nederland.

De Peugeot 108, de tweede generatie van de Peugeot 107

De Peugeot 107 werd ontwikkeld binnen een samenwerking. PSA werkte samen met Toyota waarbij Toyota de productie van de auto’s voor de rekening nam in Tsjechië. PSA
(Peugeot en Citroën in dit geval) nam de inkoop van onderdelen over en verzorgde onder andere de dieselmotor voor de eerste generatie, plus de stoelen.

Toen in 2014 de tweede generatie op de markt kwam (na de facelift van 2012), veranderden Citroën en Toyota de naam van de auto niet omdat dit niet gebruikelijk is bij een nieuwe generatie. Bij Peugeot werkt het echter net iets anders. Het eerste getal in het typenummer staat voor de omvang van de auto. Het tweede getal is altijd een nul en het derde getal geeft de generatie aan.

Peugeot had dus geen keuze en moest de naam wel aanpassen, ondanks dat het hier om kleine aanpassingen gaat. Zo zijn de knoppen op het dashboard aanzienlijk moderner geworden, maar zitten ze nog altijd op dezelfde plek. Net als de Peugeot 107, de Toyota Aygo en de Citroën C1 werd de Peugeot 108 ook zo goedkoop mogelijk op de markt gezet als compacte auto die voornamelijk gericht is op het stadsverkeer. Een lange vakantierit met vier inzittenden is geen aanrader.

Toch merkt Autoweek in onderstaand filmpje terecht op dat het niet meer echt goedkoop is om compacte auto’s aan te schaffen. Zij vergeleek de Renault Twingo met de Peugeot 108 en dat ziet er zo uit:

Maar wat is er nou allemaal veranderd? Wel, u kunt de Peugeot 108 krijgen zoals u wilt. Met drie deuren of vijf deuren bijvoorbeeld, met een vast dak of canvasdak en drie verschillende uitrustingsniveaus. En daarnaast zijn er maar liefst zes verschillende designthema’s beschikbaar.

Peugeot heeft wel besloten om de echt moderne features uit de auto te halen om deze betaalbaar te houden. U krijgt twee airbags voor, twee airbags aan de zijkant en twee opblaasbare gordijnen onder de zijruiten om u te beschermen tegen glassplinters. Actieve veiligheidssystemen zijn er dus niet en daarmee is het matige veiligheidsniveau van de Peugeot 107 1:1 overgenomen.

De Peugeot 108, betaalbaar of niet?

De nieuwprijs rond de € 10.000 valt technisch gezien redelijk mee wanneer u een aanbieding kunt scoren bij de Peugeotdealer. Alleen lijkt Peugeot een klein beetje afgekeken te hebben bij Volkswagen bij het bepalen van de prijzen. De Peugeot 108 Access is namelijk een uitgeklede versie die alleen met de premie onder de € 10.000 uitkomt. Wilt u alle opties bekijken en geen standaardkleuren en -opties kiezen, dan schieten de prijzen direct omhoog.

Overigens is de Peugeot 108 Access wel voorzien van:

  • ABS en ESP
  • Airbags
  • Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS)
  • Stuurbekrachtiging
  • Geheugenstand voor de stoelen

Juist. Geen indrukwekkende lijst aan features op de website van Peugeot
dus. Maar daar is de auto ook niet voor gemaakt. Het moet een auto zijn die perfect is voor het gebruik in de stad, met een laag verbruik en een lengte van slechts 3,5 meter zodat elke parkeerplaats passend is.
En dat is tekenend geweest voor het verkoopsucces. De Peugeot 108 werd namelijk meer dan 42.000 verkocht in Nederland
en dat is bijzonder netjes voor een auto die op dit moment nét vijf jaar in de verkoop is.

Wanneer moet de voorruit van de Peugeot 108 vervangen worden?

Wanneer de autoruit niet langer aan de eisen van de RDW voldoet, dan moet er ingegrepen worden. In het kort: er mag geen schade aan de voorruit in het zichtveld van de bestuurder zijn waarbij:

  1. Sterren een grootte van meer dan 20 millimeter hebben
  2. Vertakte scheuren samenkomen

Een scheur in de binnenste laag die kruist met een scheur in de buitenste laag wordt ook aangemerkt als een vertakte scheur en wordt niet goedgekeurd. Is de autoruitschade niet meer te repareren, dan is ruitvervanging de enige optie om de auto op de weg te mogen houden.

Heeft u een niet-vertakte scheur of sterretjes buiten het zichtveld van de bestuurder? Dan is het niet nodig om haast te maken met het vervangen van de autoruit. U kunt hier vaak nog even mee doorrijden, maar houdt de omvang van de ruitschade wel in de gaten. Vooral grote temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat de scheur of ster groter wordt, waardoor de auto wel afgekeurd kan worden.

Mag ik zelf de voorruit vervangen van een Peugeot 108?

Ja, dat mag u zeker. Het is niet verboden om zelf aan de slag te gaan, maar het is wel verboden om met een ondeugdelijke auto deel te nemen aan het verkeer. Daarom raden wij altijd aan om het vervangen van de voorruit uit te besteden aan de mensen die er verstand van hebben. Een zijruit vervangen kunt u vaak makkelijk zelf, maar een voorruit is een compleet ander verhaal.

Bent u automonteur of heeft u veel ervaring met het vervangen van voorruiten? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij het bestellen kunt u aangeven dat u de nieuwe voorruit voor de Peugeot 108 zonder montage wilt ontvangen. Indien gewenst kunt u de voorruit zelfs op komen halen. Handig wanneer u graag op de bezorgkosten wilt besparen.

Online een nieuwe voorruit kopen voor uw Peugeot 108

Maar wat kost een autoruit nou eigenlijk voor uw Peugeot 108? Niet veel, tenminste niet wanneer u kiest voor de after market. Onze autoruiten voldoen aan dezelfde eisen als de merkruiten van PSA zelf en worden vaak in dezelfde fabrieken gemaakt. Maar omdat er geen merklogo aanwezig is, vallen de kosten vele malen lager uit.

Handig om te weten: veel van de onderdelen van de Peugeot 108 zijn uitwisselbaar met de Citroën C1 en Toyota Aygo met een bouwjaar vanaf 2014. Kijkt u naar de Peugeot 107, dan geldt dit ook maar dan voor alle modellen die vóór 2014 gemaakt zijn. Dit geldt ook voor de voorruit voor deze modellen. Een voorruit voor uw Peugeot 108, Citroën C1 of Toyota Aygo heeft u al voor € 139 zonder bezorging en zonder montage. Kiest u voor een nieuwe voorruit met bezorging en montage, dan betaalt u € 239 en plaatsen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de nieuwe voorruit binnen drie werkdagen. Op locatie of gewoon bij uw thuis.

Voorruit Peugeot 108, zonder montage

€ 139,00

Voorruit Peugeot 108, met montage op locatie

€ 239,00

Voorruit Peugeot 108 met camera, zonder montage

€ 269,00

Voorruit Peugeot 108 met camera, met montage op locatie

€ 369,00

Direct de voorruit vervangen van uw Peugeot 108?

Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 108 en vindt u kwaliteit minstens zo belangrijk als een scherpe prijs? Bekijk dan nu direct de Peugeot-voorruiten die geschikt zijn voor uw 108!

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Bel ons of open de live chat en we kijken graag met u mee om de voorruit te vinden die geschikt is voor uw auto!