Voorruit vervangen Renault Twingo

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Renault Twingo

De Renault Twingo is eigenlijk het project van Patrick le Quément geweest, de ontwerper die wilde dat Renault risico’s zou gaan nemen door een speelse, lachende en ondeugende auto op de markt te brengen. De visie van Le Quément leverde succes op voor de Fransen. Meer dan een miljoen modellen werden gemaakt van de Renault Twingo, een opluchting na de gecrashte verkoopcijfers van de inspiratieloze Renault 9 en Renault 11. Bent u een van de vele eigenaren van een Renault Twingo en moet de voorruit vervangen worden? Dan kunt u op de after market al nieuwe Renault Twingo-voorruiten vinden voor slechts € 109.

Voordat we verder kijken naar de mogelijkheden rond ruitvervanging, kijken we uiteraard eerst even naar dit bijzondere model, dat zowaar op een lachend gezicht in het verkeer lijkt.

De eerste generatie: veel vormgeving en innovaties

Renault had een missie. Een omvangrijke missie, want de Franse autofabrikant moest een opvolger voor de Renault 4 ontwikkelen, die ingehaald was door de tijd. Tegelijkertijd wilde Renault het marktaandeel vergroten en werken aan het imago, omdat het een wat ‘suf’ karakter had gekregen. Daarom werd de Renault Twingo speelser ontwikkeld, waarbij vooral een lage instapprijs een belangrijke factor zou worden. Dat het een succes werd, is niet te ontkennen. Het eerste model werd in 1992 getoond aan het publiek en vijftien jaar later stond de teller op 2,5 miljoen modellen die verkocht waren.

Het was vanaf het eerste model duidelijk dat Renault wilde vernieuwen. Zo kan de achterbank verschoven worden voor meer been- of kofferbakruimte en is het instrumentarium centraal geplaatst. Tot 1993 zijn er alleen handgeschakelde modellen op de markt gebracht. In 1994 komt een Twingo met automatische transmissie op de markt, met de toepasselijke naam ‘Easy’.

 
Het is echter vooral de vormgeving van Patrick le Quément
die ervoor gezorgd heeft dat de Twingo een doorslaand succes werd. De ronde koplampen en de styling van de voorzijde van de auto lijken met enige goodwill op een lachend gezicht. En daar passen best ondeugende reclames bij:

 
Daarnaast is de naam Twingo ook bewust gekozen. Het is een samentrekking van de woorden Twist, Swing en Tango. Een naam en betekenis die een stuk spannender zijn dan de Renault 4, 5 of 6. Er zat echter ook een enorm nadeel aan de eerste modellen van de Twingo. De crashtesten werden ternauwernood overleefd door de auto. In 1998 volgde een complete update waarna de uitvoeringen van de Twingo aanzienlijk veiliger werden voor de inzittenden. Alle uitvoeringen die na 1998 geproduceerd zijn, voldoen aan de veiligheidseisen en scoren redelijk tot goed in de testen,
in tegenstelling tot de vroegste versies. 

Tweede generatie: de concurrentiestrijd binnen het concept stadsauto

In 2006 werd de tweede generatie van de Twingo gepresenteerd, maar er werd nog aardig wat veranderd aan de conceptauto. De concurrentiestrijd op het terrein van de stadsauto’s was namelijk verhevigd nu de Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1 uitgevoerd werden met meer luxe. Het antwoord van Renault was even simpel als geniaal. De fabrikant koos voor acht (!) verschillende uitvoeringen, waarbij de RS uiteraard het grootste vermogen had.

De tweede generatie van de Twingo is de eerste uitvoering die ook in Groot-Brittannië verkocht kon worden. Dit type kan namelijk, in tegenstelling tot de eerste generatie, wel geleverd worden met een stuur aan de rechterzijde. In 2014 werd de productie van de tweede generatie stilgelegd, net voordat de teller op één miljoen modellen kwam te staan.

De derde generatie: achterwielaandrijving?

Toen de derde generatie van de Renault Twingo uitgebracht werd, was het even schrikken voor de liefhebbers. Een motor achterin én achterwielaandrijving? Jazeker, want de aandrijflijnen en het platform van de Renault Twingo zijn afkomstig van de Smart ForFour van Mercedes. De derde generatie is overigens met een ontzettend duidelijk idee opgezet. De stadsauto moet weer een leuke auto worden, met vermogen en aangename rijeigenschappen in plaats van een stugge boodschappenwagen. Daarom werd het interieur aangepast en werden nieuwe motoren aan het arsenaal toegevoegd om de koper nog eens te verleiden tot aanschaf van de Renault Twingo. En met succes. De Renault Twingo werd meer dan 160.000 keer in Nederland verkocht, waarmee het alleen de Renault Clio en de Mégane voor zich duldt.

Wanneer moet de Renault Twingo-voorruit vervangen worden?

Schade aan de voorruit is altijd vervelend, maar lang niet altijd is het verplicht om de ruit te vervangen. Wanneer moet een autoruit vervangen worden volgens de Nederlandse wetgeving: wanneer er ruitschade in de voorruit aanwezig is in het zichtveld van de bestuurder, waarbij sprake is van

  • een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter;
  • een vertakte scheur (in één of meer ruitlagen).

Het vervangen van de voorruit is dan onvermijdelijk wanneer de auto nog in het verkeer gebruikt moet worden. Met bovenstaande ruitschade komt de auto niet door de apk heen én mag de auto officieel ook niet de weg op.

Zijn er goedkope autoruiten voor de Renault Twingo?

Goedkope autoruiten voor de Renault Twingo zijn gemakkelijk te vinden op de aftermarket. Wat kost een autoruit voor de Twingo, een kleine greep uit de vele beschikbare voorruiten:

Groen getinte voorruit voor een Renault Twingo van bouwjaar 1993 tot 2007

€ 109

Groen getinte voorruit met zonneband voor een Renault Twingo van bouwjaar 1993 tot 2007

€ 119

Groen getinte voorruit met regensensor voor een Renault Twingo van bouwjaar 2007 tot 2014

€ 149

Groen getinte voorruit met camera en regensensor voor een Renault Twingo vanaf bouwjaar 2014

€ 189

De lage prijs heeft alles te maken met het ontbreken van een merklogo. De Renaultdealer verkoopt uitsluitend voorruiten met een merklogo. Deze exclusiviteit maakt de autoruiten duurder, terwijl het logo niets voor de ruit zelf doet. Autoruiten online kopen op de after market is daardoor vele malen goedkoper, waarbij de kwaliteit van de Renaultautoruiten identiek is. Ze worden zelfs op dezelfde plek gefabriceerd als de autoruiten die door de dealer verkocht worden.

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Renault Twingo?

Het vervangen van een voorruit is werk voor de expert. Bij onjuiste montage kan de voorruit losschieten of gaan lekken, waardoor kennis en ervaring van belang zijn bij het plaatsen van een nieuwe voorruit. Een zijruit vervangen van de Twingo kunt u in de meeste gevallen wel zelf wanneer u de technische kennis en tijd heeft.

Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners plaatsen de voorruit binnen drie werkdagen in Nederland of België, gewoon op locatie zodat u hier zo weinig mogelijk werk aan heeft. De voorruit kan gewoon vervangen worden op de parkeerplaats terwijl u op kantoor zit of thuis bent bijvoorbeeld.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Renault Twingo

Moet de voorruit van uw Renault Twingo vervangen worden en wilt u zeker weten dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest voor uw stadsauto? Dan zijn de after market voorruiten de juiste keuze. Kunt u de juiste voorruit niet vinden op de pagina of wilt u dat wij met u meekijken naar de meest geschikte optie voor uw auto? Neem dan vooral contact met ons op zodat we u direct kunnen assisteren.