Voorruit vervangen Renault Captur

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Renault Captur

De Renault Captur is een mini-SUV en werd in 2013 aan het publiek getoond. Het model werd direct een succes en is sinds de start een van de bestverkopende modellen in het segment. De grote naam achter de Captur is Julio Lozano, die onder leiding van Laurens van den Acker de Captur uitgetekend heeft. De Captur is medio 2020 al meer dan 50.000 keer verkocht in Nederland, waarmee het gerust een van de succesmodellen van Renault genoemd mag worden. Heeft u een Renault Captur en heeft u voorruitschade? Dan zijn er nieuwe voorruiten op de after market te vinden tegen lage prijzen, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Voordat we kijken naar goedkoop de voorruit vervangen van uw Renault Captur, kijken we eerst naar dit bijzonder model uit Frankrijk, dat het verkoopsucces werd waar Renault op hoopte.

De eerste generatie van de Renault Captur

Al in 2011 werd het conceptmodel van de Captur onthuld. Het conceptmodel had dezelfde basis als de Nissan Juke en was volledig gemaakt van carbon, met vleugeldeuren. Zo spectaculair als het conceptmodel was, is de Renault Captur echter nooit geworden. Renault heeft een aantal kenmerkende eigenschappen van het concept meegenomen naar de uitvoering, maar de Captur is meer gaan lijken op de vierde generatie van de Renault Clio (ook het werk van Laurens van den Acker
overigens) dan het concept zelf. De vleugeldeuren hebben de eigenlijke productie van het model nooit gehaald. Het feit dat het spectaculaire conceptmodel uiteindelijk een redelijk ‘degelijke’ mini-SUV werd, heeft gezorgd voor een bekoelde reactie bij de autojournalisten bij de presentatie van de Captur in 2013, maar dit heeft de verkoopcijfers niet geschaad.

De eerste modellen kwamen in april 2013 op de markt. De Captur is gebouwd op het B-platform van Renault. In 2017 werd de Captur voorzien van een facelift waarbij de lampen aan de voor- en achterzijde gewijzigd werden, met daarnaast wat kleine aanpassingen in de voorbumper.

De tweede generatie in 2019

Na het verkoopsucces van de eerste generatie besloot Renault om ook een tweede generatie op de markt te brengen. Dit model is gebouwd op het CMF-B-platform en is daarmee groter dan zijn voorganger. Slechts 15% van de onderdelen van de eerste generatie werd gebruikt om de tweede generatie te bouwen. Ook besloot Renault om drie verschillende benzinemotoren aan te bieden voor de Captur, met een plug-in hybride op de planning. De dieseluitvoering is niet leverbaar in Nederland. De tweede generatie ging in 2019 in productie en is ook een mini-SUV met voorwielaandrijving, precies zoals de eerste generatie.

Aan het design werd overigens niet veel veranderd. Een bewuste keuze, want Renault verkocht meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de Renault Captur van de eerste generatie in 6 jaar tijd. Wel koos Renault voor een ander platform; het platform van de Clio, het grootste verkoopsucces. Daarmee heeft de tweede generatie aanzienlijk meer ruimte voor inzittenden en bagage (536 liter, wat meer is dan de Volvo V60!) Ook schuwde Renault samenwerkingen niet om een succesmodel neer te zetten. De viercilinder in de Captur is samen met Mercedes ontwikkeld. Daarnaast is de E-Tech Plug-In-techniek ontwikkeld in samenwerking met Nissan en Mitsubishi. De partners hebben samen 150 (!) patenten aangevraagd en toegewezen gekregen voor deze techniek.

Is de Renault Captur een succes geworden voor Renault?

Met ruim 1,5 miljoen verkopen in de eerste zes jaar is de Captur zonder enige twijfel een doorslaand succes, al heeft het de Clio uiteraard nooit kunnen overtreffen, die een veel bredere markt bedient. In Nederland werd de Renault Captur maar liefst 51.000 keer verkocht (medio juni 2020). Daarmee staat het flink hoger op de ranglijst dan de Renault Espace en Renault 21, maar moet het de Renault 5 en Renault 19 voor zich dulden.

Wanneer moet de voorruit van de Renault Captur vervangen worden?

Ruitschade is bijzonder vervelend, maar het is lang niet altijd nodig om direct de complete voorruit te vervangen. Is er echter sprake van een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder? Dan mag u niet doorrijden met uw Captur omdat uw auto niet langer voldoet aan de richtlijnen van de RDW.

Moet de autoruit vervangen worden en is de prijs-kwaliteitverhouding belangrijk voor u? Dan is het verstandig om eerst even naar autoruiten online te kijken voordat u een bezoek aan de merkdealer brengt. Het verschil is namelijk erg groot. Een nieuwe voorruit voor uw Renault Captur is bij ons al te vinden vanaf € 189.

Hoe kunnen deze Renault Captur voorruiten zo goedkoop zijn?

Op de after market kunt u goedkope autoruiten vinden voor elk automodel. Deze autoruiten zijn namelijk niet voorzien van een merklogo, waardoor er geen exclusiviteit is (merkruiten mogen alleen door de merkdealers verkocht worden immers). De autoruiten zijn verder identiek aan het merkglas bij uw Renaultdealer. De voorruiten worden zelfs in dezelfde fabrieken gemaakt op exact dezelfde manier. Het merklogo is het enige dat het prijsverschil verklaart; en aangezien het merklogo niets voor uw Captur doet, zijn after market Renaultvoorruiten altijd de beste keuze met het oog op de prijs-kwaliteitverhouding.

Optimaal op de kosten besparen bij het vervangen van een Renault Captur voorruit

Wanneer we denken aan besparen op de kosten, dan denken we al snel aan dingen zelf doen. Bij het vervangen van de voorruit van uw Renault Captur is dat geen goede optie. Het vervangen van een zijruit kunt u vaak wel zelf doen wanneer u technisch aangelegd bent. Een voorruit bepaalt mede de stijfheid van de carrosserie en moet bovendien zorgvuldig geplaatst worden om losschieten te voorkomen. Dat is de reden waarom we uitsluitend met FOCWA-gecertificeerde montagepartners werken, die exact weten wat zij doen. Daarmee is de voorruit vervangen zonder eigen risico ook mogelijk, omdat zij vaak het eigen risico kwijtschelden.

Onze montagepartners kunnen de voorruit van uw Renault Captur overal in Nederland en België vervangen. Ook op de parkeerplaats van uw werk of de oprit van uw huis. U hoeft niet speciaal naar een servicepunt te komen met uw auto. Praktisch wanneer u eigenlijk niet meer mag rijden vanwege de schade aan uw voorruit.

Een goedkope nieuwe voorruit voor uw Renault Captur

Moet de voorruit van uw Renault Captur vervangen worden? Kijkt u dan eens naar ons aanbod. Wij bieden nieuwe Renault Captur voorruiten aan vanaf € 189 (exclusief bezorging en montage).

Kunt u de juiste voorruit voor uw Renault niet vinden of wilt u eerst persoonlijk contact over de mogelijkheden? Bezoek dan onze contactpagina en stuur ons een bericht zodat we u direct persoonlijk verder kunnen helpen.