Voorruit vervangen Renault Kangoo

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Renault Kangoo

Toen de Renault Kangoo op de markt gebracht werd, hoopten de Fransen op een verkoopsucces. Dat was wat Renault nodig had, maar al snel bleek dat de Kangoo daar geen geschikt model voor was. Al op een vroeg moment kwam het model bekend te staan om het Spartaanse interieur, matige stuureigenschappen en dweilende wegligging. Met nog geen 24.000 verkochte exemplaren is de Kangoo in Nederland duidelijk tekortgeschoten. Bent u een van de eigenaren van een Renault Kangoo en moet de voorruit vervangen worden? Kijk dan eerst eens op de after market, waar de autoglasprijzen verrassend laag zijn.

Voordat we kijken naar de prijzen van een autoruit vervangen op locatie van uw Renault Kangoo, kijken we eerst naar dit bijzondere model, waarbij zelfs een uitgebreide facelift en een tweede generatie het tij niet wisten te keren.

1997: de eerste generatie van de Renault Kangoo

De Renault Kangoo werd in 1997 aan het publiek getoond. Het werd de opvolger van de Renault Express, en werd direct op de markt gezet als een verlengde bestelwagen, een pick-up (uitsluitend voor de Zweedse en Nederlandse markt) en zelfs een model met vierwielaandrijving. Een redelijk brede lancering dus, waarmee het nog verrassender is dat dit model nooit een succes wist te worden.

In feite was de Renault Kangoo al ouderwets op het moment van introductie. Het interieur was zo kaal en kil dat het Spartaans genoemd werd en problemen met de verwarming en stuurbekrachtiging werden al in een vroeg stadium veelvuldig gehoord. Overigens bleek al direct dat er weinig interesse was voor de Kangoo in Nederland. In het topjaar (1999) werden iets meer dan 2600 modellen verkocht, wat nog geen half procent van het totale marktaandeel was.

De facelift die de Kangoo moest redden

In 2003 bracht Renault de facelift op de markt voor de Renault Kangoo. Een nieuwe voorkant met nieuwe grille en lampen en het logo sprong nog het meest in het oog. Toch bleek al relatief snel dat de autojournalisten er weinig goede woorden voor over hadden. Typerend is de eerste recensie van Teknikens Värld (toonaangevende automotive-website in Zweden) geweest. De facelift van de Kangoo was ‘beter, maar nog steeds een onooglijk kubusblik op wielen’.

 
Opvallend was dat de facelift van de Kangoo groter was, met vooral meer ruimte voor bagage. Ook werd er gekozen voor nieuwe motoren, waaronder de 105 pk met speciaal partikelfilter
zodat Renault het een milieudiesel kon noemen.

Renault heeft de kritiek op de eerste generatie overigens wel deels doorgevoerd in de facelift. Ja, er is nog steeds veel hard plastic gebruikt, maar echt Spartaans doet het interieur van de facelift niet meer aan. Frappant feit aan de facelift is overigens dat er 4 uitvoeringen op de markt gebracht werden, waarvan alleen de duurste in alle landen verkocht mag worden. Dat is namelijk de enige variant met zij-airbags, ESP en andere veiligheidsfeatures.

Tweede generatie: vele malen beter én een directe concurrent

In 2007 bracht Renault een compleet nieuwe Kangoo op de markt. Ditmaal op het platform van de Renault Scenic (dus met dubbele bodem en veel minder geluidsoverlast). Opnieuw werd er aandacht besteed aan de inrichting, maar ook deze generatie kreeg het lastig. Enerzijds omdat het comfort tijdens het rijden opnieuw tegenviel, anderzijds omdat er een directe concurrent was: de Peugeot Partner (gebaseerd op de Peugeot 308). Twee opvallende modellen, want het aantal overeenkomsten is groter dan de verschillen tussen de modellen. Overigens flopten ze beide op de Nederlandse markt.

 
De Renault Kangoo II is ook uitgebracht als een Z.E. (Zero Emission – elektrisch) en Z.E.H2 (waterstofauto). Maar het allerleukste feit aan de Renault Kangoo is waarschijnlijk dat deze gebruikt wordt als pausmobiel
op het buitenverblijf van de paus.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van de Renault Kangoo?

Autoruitschade is altijd vervelend. Maar ruitschade betekent lang niet altijd dat uw autoruit vervangen moet worden. Is de autoruit ingeslagen, dan is de zijruit of achterruit meestal in duizenden stukken gevallen. De zijruit of achterruit vervangen is dan de enige optie.

 
Is er sprake van voorruitschade? Dan is het een kwestie van bepalen hoe groot de schade is en waar deze zich bevindt. Een voorruit valt namelijk nooit in duizenden delen uiteen omdat dit twee lagen glas zijn met een laagje PVB-folie
om de ruit bijeen te houden.

Heeft u voorruitschade in het zichtveld van de bestuurder? Dan moet de voorruit vervangen worden van uw Renault Kangoo wanneer een van onderstaande gevallen van toepassing is op de ruitschade:

  • Het is een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter
  • Het is een vertakte scheur

Alleen in deze gevallen moet de voorruit van uw Renault Kangoo vervangen worden. In alle andere gevallen mag u doorrijden volgens het handboek van de RDW. Het is wel verstandig om de ruitschade in de gaten te houden, aangezien de ruit verder kan scheuren.

Goedkoop de voorruit van uw Renault Kangoo vervangen met after market autoglas

Een nieuwe voorruit voor uw Renault Kangoo is niet goedkoop, net als de meeste auto-onderdelen tegenwoordig overigens. Vraagt u een prijs op bij uw Renaultdealer, dan is de kans groot dat u even moet slikken wanneer u de offerte ziet. Het kan echter veel goedkoper. Wist u dat u al een nieuwe voorruit heeft voor uw Renault Kangoo voor € 99 (bouwjaar 1997-2008)?

Dit heeft niets te maken met de eigenschappen van het after market autoglas. Die zijn namelijk identiek aan de eigenschappen van dealerruiten. Het grote onderscheid dat zorgt voor het prijsverschil is het merklogo dat in de autoruiten zit van uw Renaultdealer. Dat merklogo ontbreekt in after market voorruiten voor de Renault Kangoo, voornamelijk omdat het helemaal niets doet.

De voorruit van uw Renault Kangoo op locatie laten vervangen

Moet de voorruit van uw Renault Kangoo vervangen worden, dan kunt u dit het beste aan een expert overlaten. Op onze website kunt u direct de juiste voorruit voor uw Renault Kangoo kiezen en bestellen inclusief montage. Bent u garagehouder? Dan kunt u er ook voor kiezen om de autoruiten zonder montage te bestellen. U kunt de voorruiten indien gewenst zelfs ophalen op locatie.

Kunt u de juiste voorruit voor uw Renault Kangoo niet vinden of wilt u graag dat wij persoonlijk met u meekijken? Neem dan vooral contact met ons op zodat we direct kunnen assisteren.