Voorruit vervangen Renault Fluence

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Renault Fluence (Z.E.)

De Renault Fluence is een van de modellen die eigenlijk nooit bedoeld was voor de West-Europese markt. Integendeel, het model is ontworpen voor de opkomende markten, zoals Oost-Europa, Zuid-Amerika en Azië. De Z.E. (zero emission) uitvoering van de Fluence is het enige model dat wel direct in Nederland aangeboden werd door de Franse autofabrikant. Heeft u een Renault Fluence Z.E. en moet de voorruit vervangen worden? Kijkt u dan eerst eens op de after market. De prijzen voor autoglas vallen hier veel lager uit terwijl de autoruiten identiek zijn op merkruiten, op het merklogo na uiteraard.

Voordat we verder ingaan op de voorruiten voor de Renault Fluence, kijken we eerst eens naar dit speciale model van Renault, dat nooit voor West-Europa bedoeld was.

De Renault Fluence; een model voor de opkomende markten

De Renault Fluence werd in de herfst van 2009 gepresenteerd op de autoshow van Frankfurt. Het is eigenlijk niets anders dan een sedanuitvoering van de Renault Mégane. Het is gebouwd op het 4-d sedanplatform, maar is duidelijk een instapmodel. De Fluence is niet op de markt gebracht voor West-Europa, maar juist op de markten die iets achterlopen, en waar de vraag naar sedans groter is dan in bijvoorbeeld Nederland.

Hoewel de Fluence niet ontworpen of ontwikkeld is voor West-Europa, heeft Renault mettertijd de auto wel naar de dealers gebracht in Nederland (alleen de Z.E.) en België (ook met verbrandingsmotor). In Nederland bleek echter duidelijk dat de insteek van Renault juist was; de Renault Fluence werd nog geen 25 keer verkocht, waar de Renault Mégane meer dan 200.000 verkocht werd door de jaren heen.

De Renault Fluence Z.E.: volledig elektrisch

Er werden wel meer dan 100 exemplaren van de Renault Fluence Z.E. verkocht. Dit is de zero emission uitvoering van de Fluence, uitsluitend met elektromotor. Dit model is echter een lijdensweg geworden voor Renault, voornamelijk omdat het idee zelf goed was, maar de Z.E. een nekschot kreeg.

Laten we beginnen bij het begin: de Z.E. is ontwikkeld in samenwerking met Better Place, een accu-ontwikkelaar die eiste dat de accu’s snel en gemakkelijk gewisseld en geladen konden worden. Better Place zette accuwisselstations op, een van de redenen waarom Renault de Fluence Z.E. in productie hield, ook toen al bleek dat de vraag minimaal was.

 
Toen Better Place
vervolgens ook nog eens failliet ging, besloot Renault de stekker uit de Z.E. te trekken. Renault heeft er wel voor gezorgd dat er service verleend kan worden voor iedereen met een Renault Fluence Z.E. in Nederland. De schade voor Better Place wordt geschat op iets minder dan 590 miljoen euro.

De Renault Fluence Z.E. wordt op dit moment alleen nog aangeboden in Zuid-Korea onder de naam Renault Samsung SMS ZE.

Wanneer moet de voorruit van de Renault Fluence vervangen worden?

Heeft u ruitschade in de voorruit van uw Renault Fluence? Dan is het afhankelijk van de schade of de voorruit vervangen moet worden. Gaat het om een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder? Dan mag u niet doorrijden. Ook wordt de auto afgekeurd bij de apk met deze ruitschade en is ruitvervanging noodzakelijk.

Bij ruitschade buiten het zichtveld van de bestuurder zijn de eisen veel milder. Dit heeft ermee te maken dat ruitschade vlak voor de bestuurder bijzonder gevaarlijk is; de bestuurder raakt afgeleid door de schade en binnenvallend licht wordt op onvoorspelbare wijze weerkaatst, waardoor u verblind kunt worden.

Goedkope voorruiten voor uw Renault Fluence

Moet de voorruit van uw Renault Fluence vervangen worden? Gaat u dan vooral niet eerst naar de dealer toe, tenzij u gebruikmaakt van een leasevorm zoals shortlease, waarbij het onderhoud door de dealer gedaan wordt. In alle andere gevallen kunt u goed terecht op de after market. Daar vindt u voorruiten voor de Renault Fluence vanaf € 139 (exclusief bezorging en montage).

Deze prijzen vallen veel lager uit dan de prijzen die de dealer hanteert. Het verschil tussen after market voorruiten en de dealerruiten is het merklogo dat de Renaultvoorruiten prijzig maakt. Verder is er geen enkel verschil, op de prijs na uiteraard. Het autoglas wordt in dezelfde fabrieken gemaakt op identieke wijze. Daarmee hebben de after market autoruiten automatisch de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Renault Fluence?

Wanneer u niet zeker weet of u zelf de voorruit kunt vervangen van uw Renault Fluence, is het antwoord altijd nee. Het vervangen van voorruiten is werk voor autoglas-experts. Een zijruit vervangen kunt u vaak wel zelf wanneer u technisch aangelegd bent, maar een voorruit moet nauwkeurig gemonteerd worden om losschieten te voorkomen én het is bepalend voor de stijfheid van de carrosserie.

Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartner weten exact waar zij op moeten letten. Zij kunnen de voorruit van uw Renault Fluence overal in België of Nederland vervangen. Bijvoorbeeld in de parkeergarage van het winkelcentrum terwijl u winkelt, of op de parkeerplaats van het bedrijf waar u aan het werk bent.

In veel gevallen schelden onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners het eigen risico ook nog kwijt, waardoor de voorruit vervangen zonder eigen risico ook tot de mogelijkheden behoort. Zo heeft u écht een goedkope en kwalitatieve voorruit voor uw Renault Fluence.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de Renault Fluence?

Een nieuwe voorruit voor de Renault Fluence heeft u al vanaf € 139. Dit is zonder montage en zonder bezorging. Kiest u voor bezorging en montage binnen 7 dagen, dan is de totaalprijs € 269. U kunt er ook voor kiezen om een spoedorder te plaatsen, de nieuwe voorruit wordt dan binnen 2 dagen geplaatst tegen een meerprijs van € 20.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Renault Fluence

Moet de voorruit van uw Renault Fluence vervangen worden? Kiest u dan de juiste voorruit en plaats uw bestelling, zodat we uw auto direct op de planning kunnen zetten. Kunt u de juiste voorruit niet vinden of heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op zodat we u direct verder kunnen helpen. U vindt onze gegevens op de contactpagina.