Voorruit vervangen Peugeot Partner

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot Partner

Van de eerste generatie Peugeot Partner werden meer dan een half miljoen exemplaren in Europa verkocht, waarmee dit het bestverkochte type in zijn klasse is. In Nederland bleef de verkoop achter, maar alsnog werden er 10.000 modellen verkocht binnen onze landsgrenzen. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot Partner, dan kunt u op de after market terecht. Al voor € 119 heeft u een nieuwe voorruit en deze zijn ook nog eens uitwisselbaar met de Citroën Berlingo, het zustermodel van de Peugeot Partner.

Voordat we verder ingaan op de mogelijkheden op de after market, kijken we eerst naar het model dat de Europese verkooprecords wist te breken. Hoe was dit mogelijk?

De Peugeot Partner: een bestel- of bedrijfsauto met klasse

De Peugeot Partner zag het levenslicht in 1996 en werd tot 2018 geproduceerd. In 2018 verving de Peugeot Rifter dit model, waar op dat moment al twee generaties van op de markt waren. PSA
besloot om de Peugeot Partner te dubbelen met de Citroën Berlingo, die nagenoeg identiek is aan het Peugeotmodel. De eerste generatie van de Peugeot Partner werd geproduceerd vanaf 1996. Hoewel de tweede generatie startte in 2008, bleef de eerste generatie nog een aantal jaar parallel meelopen.

De Peugeot Partner is een bestelwagen en is daarmee een populaire bedrijfsauto geworden in Europa.  Het verschil met de Citroën Berlingo is bijzonder klein:

  1. Andere lampen
  2. Andere bekleding
  3. Andere opties

En dat is alles. Verder waren de twee modellen identiek, wat een opvallende keuze was. Wat nog veel opvallender was: de Peugeot Partner van de eerste generatie werd maar liefst 570.000 keer verkocht in Europa, waarmee het de bestverkochte auto in deze klasse werd ondanks de concurrentie vanuit PSA zelf.

Facelift voor de Peugeot Partner

In 2003 voerde Peugeot een facelift door voor dit model. Vooral de voorkant werd aangepakt, inclusief andere lampen. Meer deed Peugeot niet, op het opzetten van een compleet nieuwe lijn na, de Escapade. Dit was een offroad type gebaseerd op de Peugeot Partner, maar stond hoger van de grond en had een bodemplaat om de onderzijde van de auto te beschermen.

Waar komt de naam Partner Origin vandaan dan?

Normaal gesproken stopt een autofabrikant de productie van een bepaalde generatie wanneer er een nieuwe generatie op de markt gebracht wordt. Maar aangezien Peugeot Frans is, besloot de maker om eigenwijs de eerste generatie in productie te houden toen de tweede generatie geïntroduceerd werd. Alle nieuwe Peugeot Partner modellen uit de eerste generatie na 2008 hebben daarom een nieuwe naam gekregen: de Peugeot Partner Origin. Geen uniek type dus, maar gewoon een model uit de eerste generatie dat verkocht is tussen 2008 en 2009.

De tweede generatie vanaf 2008

In 2008 was het tijd voor de tweede generatie van de Peugeot Partner. Opnieuw werd dit model aangeboden als bestelwagen en ludospace,
maar laatstgenoemde kreeg zwarte bumpers om het een SUV te laten lijken en het een stoerder uiterlijk te geven. De nieuwe generatie van de Peugeot Partner staat op het platform waarop ook de Citroën C4 en Peugeot 308 gebouwd zijn.

De tweede generatie kreeg in 2012 de facelift, waarbij weer de lampen aangepast werden. In 2015 kwam de tweede facelift van de Peugeot Partner van deze generatie, waarbij de voorzijde van de Partner gelijk gemaakt werd aan de overige Peugeotmodellen die op dat moment in productie waren. Ook werd een volledig multimediasysteem aan de auto toegevoegd.

De derde generatie van de Peugeot Partner – of de eerste generatie van de Peugeot Rifter

In 2018 werd de nieuwe generatie van de Partner onthuld, die niet meer als ludospace uitgevoerd wordt. Die lijn heet nu namelijk de Peugeot Rifter. Tegelijkertijd werd de nieuwe generatie van de Citroën Berlingo onthuld én de vijfde generatie van de Opel Combo (Opel werd in 2017 overgenomen door PSA).

Het succes van de Peugeot Partner

Iets meer dan 10.000 exemplaren. Dat was de score voor de Peugeot Partner medio 2019. Een heel prima resultaat, maar buiten Nederland had het model veel meer succes. Een betrouwbare bestelwagen, prima in te zetten als bedrijfsauto (mede dankzij de grote laadruimte) en vooral een aantrekkelijke instapprijs en veel opties waarmee u de auto aan kon kleden zoals u zelf wilde. Die optelsom heeft er samen met de elektrische varianten van de Peugeot Partner voor gezorgd dat de verkoopsuccessen jaar op jaar door bleven lopen.

Is de voorruit van uw Peugeot Partner aan vervanging toe?

Wanneer moet een autoruit vervangen worden? De voorruit van de Peugeot Partner moet vervangen worden wanneer er ruitschade in de voorruit aanwezig is die buiten de wettelijke grenzen valt. Concreet betekent dit een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur – maar alleen wanneer deze zich in het zichtveld van de bestuurder bevinden.

Heeft u een Peugeot Partner met autoruitschade of heeft u een occasion op het oog waarvan de voorruit vervangen moet worden? Of wilt u de voorruit vervangen en bent u niet verzekerd? Dan is er geen reden tot paniek. Op de after market kunt u voor zeer aantrekkelijke prijzen nieuwe voorruiten bestellen.

After market of merkvoorruit: wat past beter bij de Peugeot Partner?

Op de after market heeft u al een voorruit voor uw Peugeot Partner vanaf € 99. De voorruiten bij de merkdealer zijn vaak veel duurder, net als de gemiddelde tweedehands voorruit. Dit heeft te maken met het merklogo, dat tevens het enige verschil is wanneer we uitsluitend naar het glas kijken.

Het merklogo zorgt ervoor dat de voorruiten uitsluitend verkocht mogen worden door de merkdealer. After market autoglas heeft geen merklogo en dit autoglas kunt u direct online bestellen bij ons. De kwaliteit is exact gelijk: de ruiten worden gemaakt in identieke machines in dezelfde fabrieken. Goedkoop een autoruit vervangen begint dus op de after market.

 

Wat kost een Peugeot Partner voorruit:

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Kleur:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 2008 tot 2018

Groen getint

Met spiegelsteun

€ 149,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 2008 tot 2018

Groen getint

Zonder spiegelsteun

€ 149,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 2008 tot 2018

Groen getint

Met regensensor en spiegelsteun

€ 189,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 2008 tot 2018

Paars gecoat

Warmtewerend en met spiegelsteun

€ 199,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 2008 tot 2018

Paars gecoat

Warmtewerend met regensensor en spiegelsteun

€ 229,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 1995 tot 2008

Groen getint

Zonder opties

€ 119,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 1995 tot 2008

Helder, niet getint

Zonder opties

€ 119,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 1995 tot 2008

Groen getint

Met blauwe zonneband

€ 119,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 1995 tot 2008

Paars gecoat

Warmtewerend

€ 189,00

Voorruit voor een Peugeot Partner

van 1995 tot 2008

Paars gecoat

Warmtewerend en met regensensor

€ 259,00

Voorruitrubber voor een Peugeot Partner

van 1995 tot 2008

Zwart

 

€ 30,00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief bezorging, exclusief montage en inclusief btw. De eerstgenoemde voorruit komt op € 249 inclusief btw, inclusief bezorging en inclusief montage binnen drie werkdagen op locatie in Nederland. U kunt kiezen om de autoruit te vervangen aan huis of op een andere plek waar u op dat moment bent.

Kan ik mijn Peugeot Partner voorruit zelf vervangen?

Het vervangen van een voorruit is werk voor de specialist. De voorruit vervangen zelf doen bij onvoldoende kennis is niet verstandig, omdat:

  • Een verkeerd gemonteerde voorruit los kan schieten
  • Dit kan zorgen voor lekkage op plekken waar u dit niet op tijd opmerkt

Het vervangen van de zijruit van een Peugeot Partner kunt u in de meeste gevallen zelf. Het vervangen van een Peugeot Partner voorruit laat u beter aan de specialisten over, die dit binnen drie werkdagen voor u regelen. Heeft u meer haast? Tegen een kleine extra vergoeding vervangen we de voorruit van uw Peugeot Partner binnen 24 uur.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Peugeot Partner

Moet de voorruit van uw Peugeot Partner vervangen worden, dan vindt u de beste prijs-kwaliteitverhouding op de after market om. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners monteren de nieuwe voorruit bij u thuis of op een andere locatie binnen Nederland of België. Bent u automonteur of garagehouder? Dan kunt u al uw autoglas zonder montage bij ons bestellen. Indien gewenst kunt u de Peugeotvoorruiten voor de Partner zelfs bij ons ophalen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie over de voorruiten voor uw Peugeot Partner? Neem dan even contact op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.