Voorruit vervangen Opel Combo

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Wilt u een voorruit vervangen van een Opel Combo?

Al meer dan 30 jaar is de Opel Combo een ideale compacte bestelwagen die bij zowel particulieren als zakelijke gebruikers in trek is. Er zijn door de jaren heen diverse generaties van verschenen, waarvan de laatste sinds 2011 tot en met vandaag de dag in productie is. Indien u deze auto heeft en op zoek bent naar een mogelijkheid om goedkoop de voorruit te vervangen van de Opel Combo dan is het goed om te weten dat dit bij ons snel en eenvoudig kan. De voorruit vervangen van een Opel Combo is bij ons erg goedkoop omdat wij aftermarket autoruiten leveren. Deze zijn van dezelfde hoge kwaliteit als de autoruiten die bij een merkdealer kunt vinden, maar hebben niet de hoge prijs die u daar moet betalen. Voordat we ingaan op de mogelijkheden die wij bieden om de voorruit te vervangen van uw Opel Combo vertellen we meer over de geschiedenis van deze veelzijdige bestelauto.

De eerste versie van de Opel Combo

In januari 1986 verscheen de eerste versie van de Opel Combo. De naamgeschiedenis van de Combo is echter wat minder eenvoudig dan bij sommige andere modellen. De auto die we nu ook wel kennen als de Combo A werd van 1986 tot en met 1993 verkocht als de Kadett Combo. Dit uiteraard omdat deze auto gebaseerd is op de Opel Kadett. De Kadett Combo werd een groot succes en er werd besloten dat de volgende generaties verder gingen zonder het Kadett voorvoegsel. Dit mede omdat de Kadett vanaf 1991 niet meer werd gemaakt.

Interessant detail is dat deze eerste versie van de Opel Combo in onder andere het Verenigd Koninkrijk als de Vauxhall Astravan of Astramax werd verkocht. De Opel Astra werd in Europa pas rond 1991 de opvolger van de Opel Kadett. Daarvoor gebruikte Vauxhall echter de naam al voor de Kadett D en de Kadett E die van 1979 tot en met 1991 in productie waren. Het anders noemen van hetzelfde model auto onder een andere merknaam werd rond 1990 door Europese wetgeving verboden. Sindsdien hebben de Vauxhall en Opel modellen dus dezelfde naam, ook al hebben ze een ander merkteken.

De Opel Combo B en Combo C

Opvallend genoeg zijn zowel de tweede als de derde generatie van de Opel Combo gebaseerd op de Opel Corsa en niet op de Opel Astra. De Opel Combo B was van 1993 tot en met 2001 in productie en de Opel Combo C van 2001 tot en met 2011. Van beide generaties is de voorkant identiek aan de generaties van de Corsa uit diezelfde periode. Vooral bij de Opel Combo B is dit duidelijk te zien. De verhoogde achterkant van deze compacte bestelauto lijkt erop geplakt en hierdoor komen de contouren van de Opel Corsa goed in beeld. De Opel Combo C is een stuk gestroomlijnder en lijkt meer een eigen smoel te hebben. De Combo C is dan ook een model dat we nog veel op de Nederlandse wegen terugvinden. Hierdoor kan het goed zijn dat u bij het voorruit vervangen van de Opel Combo op zoek bent naar een autoruit voor deze generatie.

Naast de normale uitvoering van de Opel Combo zijn er door de jaren heen van de diverse generaties weer meerdere versies verschenen. Dit zijn bijvoorbeeld de:

  1. Opel Combo Tour
  2. Opel Combo Deluxe
  3. Opel Combo Tour Tramp

De Opel Combo Tour is de vijfpersoonsversie van de Opel Combo. Hierin kunnen eenvoudig vijf mensen zitten omdat de ruimte die normaal gesproken in gebruik is als laadruimte is omgebouwd tot een achterbank met een royale kofferbak. De Combo Deluxe heeft onder andere lichtmetalen velgen en andere luxe extra’s. De Combo Tour Tramp is een vijfpersoonsversie die geschikt is voor offroaden dankzij onder andere een verhoogde ophanging en een hogere wielbasis.

De huidige Opel Combo D

Vanaf 2011 is de nieuwste generatie van dit model, de Opel Combo D, verkrijgbaar. Opvallend is dat hierbij weer een andere auto is gekozen als basis. Ditmaal gaat het om de Fiat Doblo. Dit is ook goed te zien in het uiterlijk van de Combo D. Hij lijkt niet bijzonder veel op zijn voorgangers en heeft ook andere afmetingen. Dit overigens zonder dat de functionaliteit van de Opel Combo erg anders is. Nog steeds is het een ideale compacte bestelauto die dankzij het relatief lage prijskaartje populair is bij bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar een goede auto met veel laadruimte.

Het tussenschot dat de laadruimte afschermt van de bestuurder en de passagier verminderd niet alleen het geluid, maar voorkomt ook nog eens dat lading van de laadruimte van binnenuit tegen de voorruit aanvliegt bij een noodstop. Hiermee is de auto zo goed mogelijk bestand tegen een eventueel ongeval. Een barst in een voorruit kan echter voor problemen zorgen als u een botsing krijgt of er bijvoorbeeld een dier tegen de ruit aanvliegt. Een kapotte voorruit heeft namelijk lang niet zoveel stijfheid en kan daardoor minder goed een klap opvangen. Het is daarom zaak om de voorruit te vervangen van uw Opel Combo zodra er een barst in zit. Hiermee kunt u grote problemen bij ongelukken voorkomen en veilig op de weg blijven.

Hoe kan een voorruit vervangen voor de Opel Combo zo goedkoop?

Een autoruit met merklogo mag in eerste instantie alleen door erkende merkdealers worden verkocht. Hierdoor zijn de kosten voor voorruit vervangen daar hoger dan strikt noodzakelijk. De after market autoruiten die wij leveren zijn van exact dezelfde kwaliteit en komen uit exact dezelfde fabriek als de autoruiten met merklogo. Toch is de prijs door het ontbreken van dit logo veel lager en daarom zeer voordelig voor u als klant. Handig is ook dat u bij ons de autoruit kunt bestellen en hem vervolgens zelf kunt monteren. Indien u deze kennis niet in huis hebt zijn onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners in te schakelen die voor u de voorruit vervangen van de Opel Combo. Ook in dit geval bent u veel goedkoper uit dan als u naar een merkdealer gaat om de voorruit te laten vervangen. Voor de Opel Combo achterruit vervangen zijn wij u overigens u ook graag en voordelig van dienst! Bestel daarom vandaag nog eenvoudig en snel een nieuwe autoruit voor uw Opel Combo.

Voorruit Opel Combo D

€ 119,00

Voorruit Opel Combo C met zonneband

€ 109,00

Voorruit Opel Combo B

€ 99,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)