Voorruit vervangen Opel Adam

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Opel Adam, wat zijn de mogelijkheden?

Voordat we ingaan op de details rond de mogelijkheden om goedkoop een voorruit te vervangen van de Opel Adam, is het interessant om even op de geschiedenis van de auto in te gaan. De Opel Adam is een relatief nieuwe auto die vanaf 2012 in productie is. Op de Autosalon van Parijs werd de auto in dat jaar geïntroduceerd. Door het handige formaat is het in veel steden een vaak gezien model. Ook de mogelijkheden tot variatie geeft de Opel Adam een voordeel ten opzichte van concurrerende modellen. Het is natuurlijk mogelijk dat om wat voor reden dan ook de voorruit van uw Opel Adam kapot gaat, zeker als u veel en intensief gebruik maakt van uw auto. Het is in dat geval goed om te weten dat een voorruit vervangen van een Opel Adam u niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Bij merkdealers liggen de prijzen vaak hoog, maar door te kiezen voor een after market voorruit is het mogelijk om voor een voordelige prijs de voorruit te vervangen van de Opel Adam. Wij leggen graag uit welke mogelijkheden wij bieden en gaan verder in op de historie van de Opel Adam. Hiernaast vertellen we meer over de varianten van deze auto die beschikbaar zijn.

De historie van de Opel Adam

Het meest opvallende aan de Opel Adam is misschien wel de naam. In 1837 werd namelijk in Duitsland ene Adam Opel
geboren. Hij werd de grondlegger van het Opel-imperium, dat zich in zijn tijd nog voornamelijk met naaimachines en fietsen bezighield. Zijn zonen kwamen pas na zijn dood op het idee om ook auto’s te gaan maken en zo ontstond één van de grootste en belangrijkste automerken van de wereld. De naam van de Opel Adam is dan ook zeker niet uit de lucht gegrepen. Ondanks dat het concern al sinds ongeveer 1930 niet meer in handen is van de familie werd gekozen om terug te grijpen op het roemrijke verleden van het bedrijf. Met de Opel Adam heeft de oprichter van Opel eindelijk een auto die naar hem is vernoemd.

Veel mogelijkheden om te personaliseren

Een sterk punt van de Opel Adam is dat het een auto is waar u veel aan kunt veranderen. Niet alleen de kleur van de lak is namelijk eenvoudig zelf te kiezen, maar ook bepaalde onderdelen zoals het dak en bumpers kunnen in diverse kleuren worden gemaakt. Zelf claimt Opel dat er maar liefst 61.000 verschillende combinaties mogelijk zijn! Hierdoor zal het zeker niet vaak voorkomen dat twee precies dezelfde Opel Adam auto’s elkaar tegenkomen. Het is echter wel altijd mogelijk om eenvoudig de voorruit te vervangen van de Opel Adam. Hier zitten namelijk geen verschillende componenten en verschillende kleuren in verwerkt. Er zijn slechts 2 voorruiten leverbaar, met en zonder regensensor.

Naast het aanpassen van het exterieur kan ook het interieur op maat worden gemaakt. Hierbij zijn er nog meer mogelijkheden, namelijk meer dan 82.000. Door het personaliseren van de Opel Adam is het een auto die veel in trek is bij mensen die een speciale auto willen. Het is eenvoudig om de auto precies zo te maken zoals u zelf mooi vindt. Naast de uiterlijke aanpassingen zijn er verschillende uitrustingsniveaus van de Opel Adam. Dit zijn de volgende:

  1. Standaard
  2. Adam Jam (luxe uitvoering)
  3. Adam Glam (luxueus)
  4. Adam Slam (sportief) 

Het hangt af van het model wat de extra opties zijn. Zo is er bijvoorbeeld een dodehoekwaarschuwing beschikbaar en zit er afhankelijk van het uitrustingsniveau parkeerhulp en een touchscreen in de Opel Adam.


Naast de uitrustingsniveaus zijn er nog twee varianten beschikbaar die meer afwijken van het standaard model. Dit zijn:

  1. Adam Rocks
  2. Adam S. 

De Adam Rocks is stoerder qua uiterlijk en wat hoger en langer. De Adam S is de sporteditie met een stuk meer PK’s en heeft daardoor een hogere topsnelheid en acceleratie. Het maakt echter voor ons niet uit wat voor variant en wat voor kleurencombinaties u heeft. Als u op zoek bent naar een goedkope manier om de voorruit te vervangen van een Opel Adam is dit bij ons altijd mogelijk.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen van een Opel Adam?

Een voorruit vervangen van een Opel Adam is nodig als de ruit door een ruitschade is gebarsten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een zijruit kan de voorruit niet zomaar in duizend stukken uiteen vallen. Dit komt vanwege de dubbele laag glas en de speciale behandeling die de ruit krijgt. Tussen de twee lagen glas zit een PVB-folie
laag. Deze folie kleeft aan beide kanten en zorgt er op die manier voor dat de beide lagen glas bij ruitbreuk bij elkaar gehouden worden. Bovendien zorgt een snelle verhitting en langzame afkoeling van de ruit voor meer sterkte.

Er zijn veel oorzaken waarom een voorruit vervangen van een Opel Adam nodig is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er door steenslag een barst in de ruit ontstaat. Ook komt het voor dat na een botsing de ruit aan vervanging toe is. Een andere oorzaak die vaak voor komt is vandalisme. Het is niet verplicht om direct de voorruit te vervangen van de Opel Adam indien er een scheur in zit. Toch is het zeer verstandig om dit wel snel te doen. Een scheur kan zich snel verder ontwikkelen als u door blijft rijden in de auto. Hierdoor neemt de sterkte van de ruit en de zogenaamde ‘stijfheid’ af. Bij een ongeluk of bijvoorbeeld verblinding doordat tegenlicht reflecteert in de barst kan dit grote problemen veroorzaken. Het ziet er bovendien in een auto zoals deze, met een prachtige lange voorruit, niet mooi uit als er een scheur in zit. De voorruit vervangen van uw Opel Adam zorgt er voor dat u weer veilig de weg op kunt en dat de ruit er weer vele jaren mooi uit zal zien. Overigens is ook een achterruit vervangen van een Opel Adam bij ons zeker mogelijk.

Waarom is een voorruit vervangen van een Opel Adam hier zo goedkoop?

Bij een merkdealer is een voorruit vervangen van een Opel Adam een prijzige aangelegenheid. Dit komt omdat alleen merkdealers een autoruit met een merklogo mogen verkopen. Daardoor kunnen ze zelf de prijs voor een groot gedeelte bepalen. Bij ons is het mogelijk om een zogenaamd after market ruit aan te schaffen. Deze ruiten komen uit exact dezelfde fabriek en zijn dus van dezelfde hoge kwaliteit. Toch is de prijs een stuk lager omdat er geen merklogo op gedrukt staat. Op die manier is het mogelijk om vele honderden euro’s te besparen met de voorruit vervangen van een Opel Adam. Een nieuwe after market voorruit kost:

Voorruit Opel Adam

€ 199,00

Voorruit Opel Adam met regensensor

€ 229,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Een andere kostenbesparende methode om de voorruit te vervangen van een Opel Adam is om het zelf te doen. Door bij ons alle benodigde onderdelen te bestellen is het voor een goede doe-het-zelver zeker mogelijk om de auto zelf weer rijklaar te maken. Ook als u het liever door professionals laat doen bent u bij ons echter aan het juiste adres. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen u uitstekend op locatie helpen. Ook op deze manier is de voorruit vervangen van uw Opel Adam een stuk goedkoper dan via een merkdealer. Bekijk dus gerust eens onze collectie of bestel direct met of zonder montage.