Voorruit vervangen Opel Ampera

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Opel Ampera tegen lage kosten

De voorruit vervangen van een Opel Ampera kan flink in de papieren lopen. Als u in het bezit bent van deze plug-in hybride en schade heeft aan de voorruit dan is het zaak om dit snel op te lossen. Hoewel dit model inmiddels is vervangen door zijn opvolger de Opel Ampera-E is het nog altijd een populair voertuig. De productie van de Opel Ampera liep van 2011 tot en met 2015 en daarom is het zeker de moeite waard om de voorruit te vervangen van de Opel Ampera. De auto kan namelijk nog vele jaren mee als het onderhoud goed blijft en kapotte onderdelen op een adequate manier worden vervangen. Er is gelukkig een goedkope manier om de voorruit te vervangen van de Opel Ampera. Door bij ons een after market voorruit te bestellen bent u een stuk goedkoper uit. Voordat we ingaan op de goedkoopste manier om een ruit te vervangen bespreken we eerst de geschiedenis en enkele bijzonderheden van de Opel Ampera.

Oorsprong Opel Ampera

Uiteraard is de naam van de Opel Ampera afgeleid van de eenheid van elektrische stroom, de ampère. Deze eenheid heet zo vanwege de uitvinder van het elektromagnetisme, de Fransman André-Marie Ampère.
Natuurlijk is dit een heel toepasselijke naam voor een auto die de aandrijving deels uit een elektromotor haalt. Grappig detail is dat de Opel Ampera een rebatched versie van de Chevrolet Volt is. Deze naam komt uiteraard van Alessandro Volta en de naar hem vernoemde eenheid volt, die men gebruikt om elektrisch potentiaal en spanning weer te geven.

Een kanttekening bij deze elektrische verwijzingen van de auto is dat Opel de Ampera in eerst instantie op de markt heeft gezet als een volledig elektrische auto met een zogenaamde ‘range-extender’. Als je hier kritisch naar kijkt valt echter op dat de auto op alleen elektriciteit een bereik heeft van maximaal 60 kilometer. Wie een langere afstand dan deze af wil leggen moet er voor kiezen om te wachten tot de auto weer is opgeladen of op de verbrandingsmotor verder rijden. Deze verbrandingsmotor noemt men ook wel de range-extender.

Deze range-extender is in de praktijk een 1.4-liter verbrandingsmotor die een maximaal vermogen van 63 kW kan leveren. De verbrandingsmotor wekt via een dynamo stroom op voor de aandrijving van de auto. De lithium-ion-accu met een maximale levering van 16kWh kan gedeeltelijk worden opgeladen door de verbrandingsmotor zodat de auto effectief wel altijd een elektrische aandrijving heeft. Door de afstand die de Opel Ampera maximaal af kan leggen zonder benzine te verbruiken of zonder dat de auto aan de laadpaal moet is het een ideaal voertuig voor woon-werk verkeer en korte ritjes. Als vakantie auto heeft de Opel Ampera niet echt voet aan de grond gekregen door de beperkte actieradius.

De samenwerking tussen Opel en Chevrolet

Zoals u vast wel weet was General Motors, het in 1908 opgerichte Amerikaanse automobielbedrijf, al jarenlang eigenaar van het merk Opel. Na de oprichting van de auto-tak van Opel rond 1899 duurde het slechts enkele tientallen jaren voordat het in handen kwam van General Motors. In 1929 nam General Motors 80 procent van de aandelen over van de familie Opel en in 1931 volgde de laatste 20 procent. Interessant feitje hierbij is dat het General Motors niet lukte om tijdens de Tweede Wereldoorlog het automerk in handen te houden. In Nazi-Duistland werd het bedrijf tijdelijk staatsbezit. Van 1940 tot en met 1948 was General Motors dus niet de officiële eigenaar van het merk. Pas in 2017 werd het merk van de hand gedaan en tegenwoordig is het in handen van de PeugeotCitroën-groep.

 
Ook het automerk Chevrolet kent een lange geschiedenis en een heeft net als Opel een centrale rol gehad in de ontwikkeling van General Motors. De oprichter van General Motors, William Durant,
had door vele overnames met zijn bedrijf fikse schulden gemaakt. Hij begon daarom samen met Louis Chevrolet
een nieuw automerk dat zo succesvol werd dat hij zijn positie bij General Motors weer kon innemen. Chevrolet hoort dus al sinds de begindagen bij het inmiddels gigantische concern.

Om kosten te besparen zijn er in de loop der jaren veel modellen auto’s geweest die onder een andere merknaam door General Motors op de markt werden gebracht. General Motors kon namelijk op deze manier de lokale bevolking het merk laten kopen waar zij vertrouwen in hadden zonder dat er veel verschillende modellen hoefden te worden ontwikkeld. Dit is uiteraard gunstiger qua kosten. De merken waarbij dit vaak voorkwam waren:

  1. Chevrolet (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika)
  2. Opel (Europa)
  3. Vauxhall (Groot-Brittannië)
  4. Holden (Oceanië)

Ook de Opel Ampera was een soortgelijk voertuig. In veel landen staat het model als de Chevrolet Volt bekend. Een voorruit vervangen van een Opel Ampera kan dus ook met een ruit van Chevrolet. Deze auto’s zijn echter in Europa nooit op de markt gekomen en dus rijden ze hier vrijwel niet rond.

Voorruit vervangen van een Opel Ampera?

De voorruit vervangen van een Opel Ampera kan uiteraard bij een merkdealer. Het probleem is dat de kosten hier vaak zeer hoog zijn. Dit komt met name omdat merkdealers in eerste instantie het alleenrecht hebben op de verkoop van ruiten met een merklogo. Ze kunnen hierdoor de prijs hoger maken dan noodzakelijk is. Dit is bij after market voorruiten niet het geval. Bij ons kunt u daardoor een voorruit van de Opel Ampera vervangen voor een fractie van het bedrag zoals te zien is in onderstaand overzicht. De kwaliteit is bovendien exact hetzelfde. De ruiten komen uit dezelfde fabriek en moeten aan dezelfde hoge kwaliteitseisen voldoen.

Voorruit Opel Ampera met camera

€ 249,00

Voorruit Opel Ampera

€ 349,00

Voorruit Opel Ampera met lichtsensor

€ 399,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Naast een voorruit vervangen van een Opel Ampera is ook een achterruit vervangen van deze auto zeker mogelijk bij ons. Wij hebben deze producten allemaal op voorraad en kunnen deze leveren met diverse opties zoals:

  • Regensensor
  • Camera
  • Getint glas

Het maakt dus niet uit wat voor uitvoering u heeft van deze auto. Bovendien verkopen wij ook de geschikte producten voor andere modellen van het merk. Ook voor een voorruit vervangen van een Opel Astra, Corsa of bijvoorbeeld de nieuwe Adam kunt u op ons rekenen.

De voorruit die u bij ons aanschaft kunt u uiteraard zelf plaatsen, maar het is ook mogelijk om dit op locatie door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners te laten doen. Het laten plaatsen van een bij ons gekocht voorruit is uiteraard vele malen goedkoper dan deze klus uitbesteden aan een merkdealer. Kies voor de goedkoopste optie en bestel vandaag nog een nieuwe voorruit voor uw Opel Ampera.