Voorruit vervangen Opel Movano

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Opel Movano

Als betaalbare en kwalitatief hoogwaardige bedrijfsauto is de Opel Movano in Nederland inmiddels een populair voertuig. Sinds de introductie in 1999 zijn er twee generaties verschenen met elk vele opties om de auto naar eigen wens in te richten. Indien u deze auto heeft en op zoek bent naar een manier om de voorruit te vervangen van uw Opel Movano, dan kan dit eenvoudig en goedkoop via ons. Bij een merkdealer liggen de prijzen aanzienlijk hoger, maar door bij ons de voorruit te bestellen kunt u gemakkelijk besparen. Hoe wij de prijs laag houden kunt u verderop lezen. We gaan eerst verder in op de geschiedenis van Opel en de bijzondere samenwerking die resulteerde in de Opel Movano.

Opel al snel in Amerikaanse handen

Hoewel Opel in 1862 werd opgericht in Duitsland door Adam Opel werd het bedrijf al relatief snel verkocht aan het Amerikaanse General Motors. Opel begon pas in 1898 met het ontwikkelen van auto’s, maar binnen ruim 30 jaar was het bedrijf uitgegroeid tot één van de marktleiders in Duitsland. In 1929 besloot General Motors 80% van de aandelen over te nemen en zo werd Opel het eerste grote Europese automerk van het Amerikaanse bedrijf.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de nasleep hiervan lag de productie van personenauto’s zo goed als stil. Opel kwam er, mede dankzij hulp van hun Amerikaanse moederbedrijf, gelukkig snel weer bovenop. Opel ontwikkelde zich in de naoorlogse jaren wederom tot een bepalend bedrijf in de Europese autobranche. Alleen Volkswagen wist tussen 1960 en 1980 Opel te overtreffen wat betreft verkoopcijfers. Door de jaren heen werden bovendien veel iconische auto’s geproduceerd die stuk voor stuk een grote impact hebben gehad op de verdere ontwikkeling van personenauto’s. Dit zijn bijvoorbeeld:

  1. Opel Kadett
  2. Opel Manta
  3. Opel Ascona
  4. Opel Astra
  5. Opel Corsa

Veel samenwerkingen en rebatched auto’s door de jaren heen

Hoewel veel automerken meerdere modellen hebben gemaakt in samenwerking met andere automakers is de historie van Opel op dit gebied erg uitgebreid. Doordat het bedrijf al vroeg in handen kwam van General Motors zijn er bijvoorbeeld in Amerika veel rebatched versies van Opel modellen verschenen en hebben andersom modellen van Amerikaanse merken auto’s van Opel sterk beïnvloed.

Daarnaast is Opel natuurlijk sterk verbonden met het alleen in Groot-Brittannië opererende Vauxhall. Dit merk was tevens eigendom van General Motors. Vrijwel alle modellen van Opel zijn in de UK op de markt gebracht als Vauxhall auto’s. Vanaf 1988 heeft Opel zich zelfs helemaal teruggetrokken uit Groot-Brittannië. Daarnaast werden in Oceanië auto’s van Opel verkocht onder de merknaam Holden. Met name in de Verenigde Staten waren door de jaren heen veel rebatched versies van Opel-auto’s te koop. Dit zijn bijvoorbeeld de:

Samenwerking met Renault resulteert in Opel Movano

Behalve de samenwerking tussen diverse automerken die allemaal eigendom zijn van het moederbedrijf General Motors heeft Opel ook met veel andere merken samengewerkt. De Opel Movano is hier een mooi voorbeeld van. Deze bedrijfsauto werd samen met Renault bedacht en geproduceerd. Aangezien Renault een alliantie heeft met Nissan werd de Opel Movano zowel als Renault Master als Nissan NV400 verkocht. Later werd de Nissan NV400 vervangen door de Nissan Interstar. Uiteraard kunt u via ons ook de voorruit vervangen van deze modellen.

 
Toen Opel in 1975 stopte met de iconische Opel Blitz,
die al sinds 1930 in vele verschillende generaties werd verkocht, heeft het lang geduurd voordat het bedrijf weer een grote bedrijfsauto ging maken.  De opvolger werd de Opel Movano die in 1998 pas op de markt kwam. De eerste generatie van dit middelgrote busje werd tot en met 2010 gemaakt. Hierna kwam de tweede generatie op de markt en dit model is op het moment van schrijven nog steeds verkrijgbaar.

Bijzonder aan de Opel Movano is dat de auto in veel verschillende varianten verkrijgbaar is. De auto is bijvoorbeeld in vier verschillende lengtes te koop en ook de wielbasis is variabel. Daarnaast zijn er drie verschillende hoogtes beschikbaar en is er de keuze tussen voor- of achterwielaandrijving. De Opel Movano is bovendien verkrijgbaar als minibus of bestelwagen. Dit is mogelijk omdat het aantal zitplekken in de auto kan variëren van drie tot maximaal negen personen. De Opel Movano is daarnaast vooral bekend om zijn betrouwbaarheid en relatief lage prijs. Zoals vrijwel alle modellen van Opel zit de Movano in het middensegment en is de prijs-kwaliteit verhouding zeer goed.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen van mijn Opel Movano?

De voorruit vervangen is niet direct nodig wanneer u een sterretje of barst in de autoruit heeft. Een sterretje in de ruit kan ontstaan door onder andere steenslag. Dit sterretje kan uitgroeien tot een barst. Een barst kan ook direct ontstaan door bijvoorbeeld een aanrijding, botsing of door vandalisme. Zolang het om een enkelvoudige barst gaat, dus een barst zonder vertakkingen, en deze niet in het directe zicht van de bestuurder zit is de voorruit vervangen van de Opel Movano niet verplicht. Als deze barst zich echter uit gaat breiden tot een meervoudige barst of als u direct een meervoudige barst heeft, is de voorruit vervangen van de Opel Movano wel noodzakelijk.

De prijs van een nieuwe voorruit is bij een merkdealer vaak hoger dan strikt noodzakelijk is. Dit komt omdat alleen merkdealers een voorruit mogen verkopen met een merklogo. Door dit monopolie kunnen ze een hogere winstmarge pakken dan in een vrijemarktsituatie het geval zou zijn. Bij ons kunt u eenvoudig en snel een after market autoruit bestellen. Zowel de voorruit als de Opel Movano achterruit vervangen is met een after market autoruit aanzienlijk goedkoper. Dit komt omdat er geen merklogo op de after market autoruiten zit. Hierdoor mogen ook niet-merkdealers deze producten verkopen en is de prijs stukken lager. Een after market autoruit komt uit exact dezelfde fabriek als een autoruit met merklogo en is dus van precies dezelfde hoge kwaliteit. Het enige verschil is de voor u voordelige prijs, kijk maar eens:

Voorruit Opel Movano B met regensensor

vanaf 2010

€ 159,00

Voorruit Opel Movano B

vanaf 2010

€ 129,00

Voorruit Opel Movano A met regensensor

van 1999 tot 2009

€ 159,00

Voorruit Opel Movano A

van 1999 tot 2009

€ 129,00

Zelf de autoruit vervangen of dit eenvoudig laten doen

Bij veel aanbieders van autoruiten is het niet mogelijk om producten te bestellen en de autoruit zelf te vervangen. Wij bieden dit echter wel aan. Op deze manier de voorruit vervangen van uw Opel Movano is uiteraard stukken goedkoper dan dit laten doen bij een merkdealer. Bestel eenvoudig een nieuwe voorruit en daarbij eventueel de lijsten en rubbers die u nodig heeft. Binnen enkele dagen krijgt u het thuis afgeleverd en kunt u er zelf mee aan de slag. Het is ook mogelijk om de bestelde producten op te halen bij één van onze partners.

Als u de kennis niet in huis heeft om zelf de voorruit te vervangen van de Opel Movano dan staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners met enthousiasme voor u klaar en komen graag bij u op locatie de voorruit vervangen. Ook in dit geval zijn de prijzen aanzienlijk lager dan bij een merkdealer. Door de voorruit te laten vervangen door deze experts kunt u snel weer veilig de weg op met uw Opel Movano.