Voorruit vervangen Opel Meriva

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop voorruit vervangen Opel Meriva

De compacte MPV Opel Meriva was van 2003 tot en met 2017 een belangrijk model voor het van oorsprong Duitse automerk Opel. Hoewel de auto momenteel niet meer nieuw te krijgen is, rijden er in Nederland veel van op de weg. Als u dit model in uw bezit heeft en bijvoorbeeld door een ongeluk of door steenslag  op zoek bent naar een goedkope manier om de voorruit te vervangen van de Opel Meriva, dan hebben wij goed nieuws voor u. Hoewel het zeer prijzig is om een voorruit te vervangen van een Opel Meriva bij een merkdealer, kunt u door bij ons te bestellen veel besparen. Hoe dit in zijn werk gaat en hoe wij die prijzen laag houden kunt u hier lezen. Voordat we daar meer over vertellen gaan we in op de specificaties van de Opel Meriva en bespreken we kort de bijzondere geschiedenis van Opel.

Opel al meer dan 100 jaar autobouwer

Hoewel Opel bij de oprichting in 1862 alleen naaimachines maakte kwamen hier al snel andere producten bij. In het Duitse Rüsselsheim am Main begon oprichter Adam Opel
onder druk van zijn vijf zonen in 1886 met het fabriceren van fietsen. Nadat Adam Opel in 1895 kwam te overlijden namen zijn zoons en weduwe het bedrijf over. Hoewel Adam Opel geen auto’s wilde produceren dachten zijn nazaten hier anders over. Al in 1899 werd de eerste Opel
auto gemaakt en binnen tien jaar wist het bedrijf zich te profileren als een automaker die hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs kon leveren.

Bijzonder is bovendien dat Opel al in 1929 werd overgenomen door het Amerikaanse General Motors. Hiermee was het één van de eerste grote Europese bedrijven die volledig in Amerikaanse handen kwam. Onder leiding van General Motors wist Opel uit te groeien tot een toonaangevend automerk in vrijwel heel Europa. Hoewel dit tijdens de Tweede Wereldoorlog uiteraard een flinke knauw kreeg kon Opel met hulp van hun Amerikaanse moederbedrijf snel weer opkrabbelen. Opel was daarna zelfs lange tijd marktleider in Duitsland en in diverse andere Europese landen.

In de jaren na de oorlog werden bovendien iconische modellen geïntroduceerd die stuk voor stuk grote invloed hebben gehad op de gehele auto-industrie. Zo zal vrijwel iedereen één of meerdere van de volgende modellen kennen:

  1. Opel Kadett
  2. Opel Kapitän
  3. Opel Rekord
  4. Opel Ascona
  5. Opel Omega
  6. Opel Vectra
  7. Opel Astra
  8. Opel Corsa

Opel in rode cijfers en overname door PSA Groep

Hoewel Opel in die eerste naoorlogse decennia één van de best verkopende automerken van Europa was, ging het langzaam maar zeker bergafwaarts. Na 1999 werd er geen enkel boekhoudjaar meer winst gemaakt met het automerk. Zeker na de financiële crisis die in 2008 begon werd de situatie voor General Motors onhoudbaar. In 2017 leidde dit uiteindelijk tot de verkoop van het automerk Opel aan de Franse PSA Groep waar Peugeot en Citroën al langer onder vielen.

Voor de verkoop van Opel door General Motors werden veel modellen van het Duitse automerk ook als bijvoorbeeld Chevrolet en Chrysler verkocht. Nu Opel is overgenomen worden meer en meer nieuwe modellen geïntroduceerd die als rebatched versies ook als Peugeot en Citroën te koop zijn. De Opel Meriva is hier een mooi voorbeeld van. Deze compacte MPV werd ook verkocht als de Chevrolet Meriva terwijl de opvolger van de Meriva, de Opel Crossland X, veel onderdelen en technieken deelt met de Citroën C3 Aircross en Peugeot 2008.

De twee generaties Opel Meriva

Vanaf 2003 was de eerste generatie Opel Meriva, ook wel de Meriva A, verkrijgbaar. Dit model toont sterke overeenkomsten met zowel de Opel Corsa C als de Opel Zafira. Van de Corsa C werden bijvoorbeeld het onderstel en andere onderdelen gebruikt, terwijl van de Zafira het flexibele interieur werd overgenomen. De auto werd in de markt gezet als een mini MPV, dit omdat het een ruime en vrij grote auto is. Het biedt ruimte aan vijf personen en geen zeven, zoals een reguliere MPV. Handig aan de auto is vooral dat de indeling zeer eenvoudig te veranderen is en bijvoorbeeld alle drie de stoelen achterin onafhankelijk kunnen bewegen en kunnen worden ingeklapt. De Opel Meriva A kreeg in 2006 een facelift zodat de auto er wat sportiever uit kwam te zien.

De Opel Meriva B werd vervolgens in 2010 geïntroduceerd. Deze auto noemde men een compact-MPV en deze tweede generatie van de Meriva is dan ook een stukje groter en ruimer dan de eerste. De Opel Zafira Tourer, de Opel Astra en de Opel Insignia hebben veel invloed gehad op de ontwikkeling van de Opel Meriva B. Bijzonder aan deze tweede generatie van de Meriva is dat de achterste deuren ‘suicide doors’, of FlexDoors, zijn. Door de ophanging van de achterste deuren aan de achterkant te plaatsen ziet de auto er erg bijzonder uit wanneer de vier deuren open zijn. In 2017 werd de productie van de Meriva gestopt en is dit model vervangen door de Opel Crossland X. Het maakt overigens niet uit welke generatie of welke versie van deze auto u heeft als u de voorruit vervangen van uw Opel Meriva via ons wilt doen. Van alle versies is de voorruit via ons eenvoudig en snel te bestellen.

Hoe kan de voorruit vervangen  van de Opel Meriva zo goedkoop?

Een voorruit met een merklogo mag in eerste instantie alleen worden verkocht door erkende merkdealers. Hiermee hebben de automakers zichzelf een monopolypositie gegeven en kunnen ze meer vragen voor bijvoorbeeld de voorruit vervangen van een Opel Meriva dan strikt noodzakelijk is. Via ons kunt u echter after market autoruiten bestellen. Deze autoruiten worden in precies dezelfde fabriek gemaakt en zijn dus van exact dezelfde hoge kwaliteit. Door het ontbreken van een merklogo mogen ze echter ook door niet-merkdealers worden verkocht en daardoor is de prijs voor dit prima autoglas voor u aanzienlijk lager.

Hoeveel kost de voorruit vervangen van een Opel Meriva?

Hoeveel u kwijt bent aan een autoruit vervangen hangt van veel factoren af. Ten eerste variëren die prijzen per merk en model. Ten tweede wegen extra opties mee in de prijs. Een coating of sensoren in de autoruit zorgen bijvoorbeeld voor een meerprijs. In alle gevallen gaat echter op dat de prijs bij ons lager is dan bij merkdealers en onze concurrenten. Als u voor een autoruit vervangen niet verzekerd bent, is dit via ons het voordeligst. Overigens is het ook met een aanvullende verzekering in veel gevallen verstandig om de voorruit vervangen van uw Opel Meriva zelf te betalen. De verhoogde premie of het te betalen eigen risico is soms duurder dan wat u via ons kwijt bent aan de voorruit vervangen. Kijk maar eens wat een nieuwe ruit kost.

Voorruit Opel Meriva B met regensensor

van 2010 tot 2017

€ 189,00

Voorruit Opel Meriva B

van 2010 tot 2017

€ 179,00

Voorruit Opel Meriva A met zonneband

van 2003 tot 2010

€ 139,00

Voorruit Opel Meriva A

van 2003 tot 2010

€ 109,00

Indien u zelf de kennis in huis heeft om de voorruit te vervangen van de Opel Meriva dan kunt u via ons de autoruit en bijbehorende producten bestellen. Heeft u deze kennis niet in huis? Dan kunt u rekenen op onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Ze komen graag op locatie de voorruit vervangen van de Opel Meriva. In beide gevallen bent u veel goedkoper uit dan bij een merkdealer. Bestel daarom vandaag nog de autoruit die u nodig heeft zodat u snel weer veilig de weg op kunt.