Voorruit vervangen niet verzekerd


Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Voorruit vervangen, maar niet verzekerd?

Een voorruit vervangen niet verzekerd brengt voor veel mensen altijd de nodige zorgen met zich mee. Een auto voorruit staat er namelijk om bekend altijd behoorlijk veel geld te kosten. In het bijzonder wanneer u dan niet bent verzekerd voor dergelijke schade is het zo dat de kostprijs niet zelden te hoog komt te liggen voor de financiële mogelijkheden van de persoon in kwestie. U hoeft er niet altijd voor te kiezen om gebruik te maken van een originele voorruit. Het is namelijk eveneens een optie om te kiezen voor een voorruit die is bestemd voor de zogenaamde after market. Dergelijke autoruiten beschikken over exact dezelfde kwaliteit, maar zijn financieel een behoorlijk stuk interessanter. Wilt u ook graag weten hoe het goedkoopst een voorruit vervangen zonder verzekering? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten in dit artikel!

Voorruit bestaande uit gelaagd glas

De voorruit weet zich te onderscheiden ten opzichte van de andere ruiten die in een auto zijn terug te vinden omwille van het feit dat ze bestaat uit gelaagd glas. Dit zorgt er voor dat de voorruit bestaat uit twee glaslagen. Tussen deze twee glaslagen in is een PVB folie terug te vinden met aan beide zijden een klevende laag. Deze klevende laag heeft als functie om de glasscherven bij breuk samen te houden. Het gevolg is dat een voorruit bij beschadiging niet zomaar in ontelbare stukken uit elkaar zal spatten. Dat is bij de achterruit en de zijruiten van een auto wel het geval. Dat de voorruit uit gelaagd glas bestaat wil evenwel niet zeggen dat er geen schade aan kan optreden, in tegendeel. Het is dan ook steeds vooral noodzakelijk om deze schade zo efficiënt en goedkoop mogelijk op te laten lossen en daar kunnen wij ongetwijfeld bij helpen.

Originele of after market voorruiten?

Wanneer u een beschadigde voorruit wenst te laten vervangen zult u bijna automatisch in de richting van een originele voorruit kijken. Hier is uiteraard niets mis mee, ware het niet dat dergelijke voorruiten zijn voorzien van een zeer hoge kostprijs. Waar komt deze nu echter precies vandaan? Zeer eenvoudig. De hoge kostprijs die voor originele autoruiten wordt aangerekend is afkomstig uit de aanwezigheid van een zogenaamd merklogo. Dat merklogo maakt namelijk dat de autoruiten uitsluitend mogen worden verkocht door een echte merkdealer. Op deze manier is het aanbod een stukje beperkter waardoor de prijs logischerwijs aanzienlijk hoger komt te liggen. Het is een groot misverstand dat originele voorruiten kwalitatief beter zijn in vergelijking met voorruiten die zijn bestemd voor de after market.

Een voorruit vervangen niet verzekerd is veruit het interessantst wanneer er gebruik wordt gemaakt van after market autoruiten. Dergelijke autoruiten worden vervaardigd in dezelfde fabriek en maken deel uit van dezelfde productielijn als het geval is bij originele autoruiten. Dit zorgt er voor dat er tussen beide type autoruiten werkelijk geen sprake kan zijn van kwaliteitsverschil. De hogere kostprijs die voor originele voorruiten in rekening wordt gebracht wordt dan ook geheel veroorzaakt door de aanwezigheid van het merklogo en daar willen veel mensen als vanzelfsprekend niet zoveel extra geld voor neertellen. Een voorruit vervangen niet verzekerd door middel van een after market exemplaar is dan ook altijd de beste keuze.

Snel voorruit vervangen niet verzekerd

Ook wanneer u niet over een verzekering beschikt die autoruitschade indekt is het uitermate belangrijk dat schade aan de voorruit van uw auto zo snel mogelijk wordt opgelost. Indien dit niet gebeurt kan dat namelijk de veiligheid van de passagiers niet alleen beïnvloeden, daarnaast kan de auto op basis hiervan ook worden afgekeurd voor de apk. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook een voorruit vervangen niet verzekerd gebeurt om de overlast tot een minimum te beperken best zo snel mogelijk.

Voorruit vervangen niet verzekerd door Autoglas Concurrent

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat een voorruit vervangen niet verzekerd door middel van een exemplaar voor de after market zeer interessant is, maar uiteraard is het aankopen van een nieuwe voorruit niet het enige waar u rekening mee dient te houden. De aangekochte voorruit moet immers ook nog worden geplaatst. Wanneer u er voor kiest om de plaatsing uit te besteden aan Autoglas Concurrent kunt u er steeds op rekenen dat deze gebeurt door één van onze FOCWA gecertificeerde montagepartners. Dit zorgt er niet alleen voor dat u altijd bent verzekerd van de meest interessante prijs, daarnaast gebeurt de plaatsing ook steeds op optimale wijze waardoor u steeds met een gerust hart de weg op kunt.

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie