Voorruit vervangen Opel Agila

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Opel Agila voor een aantrekkelijke prijs

Indien u op zoek bent naar een goedkope manier om de voorruit te vervangen van een Opel Agila kunt u uitstekend bij ons terecht. Voordat we ingaan op de details rondom het bestellen van een after market voorruit gaan we eerst wat dieper in de op de bijzonderheden van deze compacte stadsauto. De Opel Agila werd in 2000 geïntroduceerd en tot en met 2014 was het model in productie in de Opel fabrieken in Polen en Hongarije. Door een compacte uiterlijk te combineren met een verrassend grote inhoud is het voor veel mensen een auto die aan alle wensen voldoet. Ondanks de populariteit van de auto is het model inmiddels vervangen door de wat sportievere Opel Karl. Als u echter nog langer door wilt rijden in uw huidige auto en om die reden een de voorruit wilt vervangen van uw Opel Agila dan kunt u er hier meer informatie over vinden.

Opel Agila eerste generatie

De Opel Agila kwam tot stand in de periode dat het moederbedrijf van Opel, General Motors, ook een flink aandeel had in het autobedrijf Suzuki. Dit Japanse merk heeft in 1999 de Wagon R+ op de markt gebracht waar Opel op dat moment geen goed alternatief voor had. Om met beide merken dezelfde doelgroep te kunnen bereiken werd er voor gekozen om de Opel Agila te ontwikkelen. In alles lijkt deze auto dan ook bijzonder veel op de Suzuki Wagon R+ en velen zien de Opel Agila zelfs als een rebadged versie van deze auto. Als u op zoek bent naar de juiste producten om de voorruit te vervangen van een Opel Agila zult u bijvoorbeeld zien dat de ruiten van de Agila en de Wagon R+ exact hetzelfde zijn.

Er zijn echter zeker opvallende verschillen tussen beide modellen. Zo heeft de Agila een typische Opel voorkant met een kenmerkende grill. Ook zijn de motoren anders. De Opel-motoren zijn een stukje zuiniger en weten met minder Pk’s toch meer snelheid te genereren. Ook in het interieur zitten verschillende elementen verwerkt in beide auto’s. Als u de voorruit wilt vervangen van de Opel Agila eerste generatie, ook wel de Opel Agila A genoemd, kan dit zeker bij ons. Er zijn zowel heldere als groen getinte ruiten aanwezig in de webshop.

Tweede generatie van de Opel Agila

Na het succes van de eerste generatie kondigde Opel in 2007 een tweede generatie van de Opel Agila aan. Deze auto staat ook wel bekend als de Opel Agila B. Weer werd er samengewerkt met Suzuki. Dit maal werd de auto samen ontwikkeld en bracht Suzuki het model onder de naam Splash op de markt. De Opel Agila B is iets langer dan zijn voorganger en werd daarom in plaats van een stadsauto ook wel als mini MPV in de markt gezet. Net als bij de Opel Agila A is het model veel in trek bij een specifieke doelgroep die voor niet al te veel geld een betrouwbare auto van een A-merk wil waar van binnen relatief veel ruime in zit. Toch werd in 2014 gekozen voor een nieuw model onder een nieuwe naam: de Opel Karl. De Opel Agila is daardoor alleen tussen 2000 en 2014 gemaakt en inmiddels uit productie.

Ook een voorruit vervangen van de Opel Agila B is zeker mogelijk. Voor dit model is op onze website een groen getint exemplaar te vinden die ook in de originele auto’s zit. Bovendien is de voorruit ook geschikt voor een Suzuki Splash. Naast de ruiten zelf is ook het bestellen van voorruitrubbers mogelijk. Op een voordelige manier de achterruit vervangen van uw Opel Agila is ook uitstekend mogelijk. De achterruit of voorruit vervangen van een Opel is bij ons altijd goedkoop en bovendien is de levering zeer snel.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen van de Opel Agila?

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een voorruit vervangen van een Opel Agila. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een scheur in de ruit komt door:

  1. Steenslag
  2. Een ongeluk
  3. Aanrijding met een dier
  4. Vandalisme 
 
Als er een scheur in de voorruit zit is het niet verplicht om dit direct te laten vervangen. Het doorrijden met een scheur in de ruit kan echter problemen veroorzaken. Dit komt met name door het verlies van ‘stijfheid’. De voorruit is namelijk gemaakt van twee lagen glas met daartussen een laag PVB-folie.
Dit is een soort plastic folie waar men in eerste instantie niet doorheen kan kijken. Tijdens het productieproces wordt dit folie handmatig tussen de 2 glaslagen gelegd, waarna de voorruit in een grote vacuümtrommel wordt geplaatst om alle lucht uit het folie weg te trekken. De ondoorzichtige PVB folie wordt tijdens dit proces doorzichtig en vormt dankzij een klevende werking een stevige laag tussen de twee stukken glas. Als er een barst in de voorruit komt is deze sterkte echter niet meer optimaal. Dit is te vergelijken met wanneer een motorhelm eenmaal ergens tegenaan is geklapt.

Een voorruit vervangen van de Opel Agila is door het verlies van deze sterkte zeker aan te raden. Als u met een barst in de voorruit een ongeluk krijgt dan bent u namelijk minder goed beschermd. Ook kan de barst zorgen voor het reflecteren van zonlicht waardoor het zicht minder goed is, of u in het ergste geval wordt verblind. Daarnaast ziet het er natuurlijk minder mooi uit als uw auto een grote barst in de ruit heeft. Laat daarom altijd op tijd uw voorruit vervangen.

Goedkoop voorruit vervangen Opel Agila

De prijzen bij ons zijn een stuk lager dan bij een merkdealer. Dit komt omdat wij uitsluitend after market autoruiten verkopen. Deze ruiten komen uit exact dezelfde fabrieken en zelfs van dezelfde productielijn als de autoruiten die u bij een merkdealer zult vinden. Het verschil is echter dat er bij ons geen merklogo op staat. Autoruiten met een merklogo mogen alleen verkocht worden door merkdealers en omdat zij het alleenrecht hebben op de verkoop kunnen ze de prijs hoger maken dan strikt noodzakelijk is. Hierdoor kunt u bij ons een voorruit vervangen van een Opel Agila voor veel minder geld.

Voorruit Opel Agila A

€ 99,00

Voorruit Opel Agila B

€ 129,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Het bestellen van een voorruit bij ons is overigens niet alleen mogelijk voor doe-het-zelvers die de voorruit zelf willen vervangen. U kunt er ook voor kiezen om dit door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners te laten doen. Deze professionals kunnen op locatie de voorruit vervangen van de Opel Agila zodat u weer veilig de weg op kunt gaan. Ook in dit geval zijn de prijzen een stuk lager dan bij merkdealers het geval zal zijn. Voor beide versies van de Opel Agila hebben wij de juiste voorruiten en voorruitrubbers op voorraad waardoor met succes uw voorruit vervangen kan worden. Schakel direct onze professionele partners in om de voorruit vakkundig voor u te vervangen, of bestel eenvoudig een nieuwe voorruit zonder montage.