Voorruit vervangen Opel Zafira

Loading...
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Wilt u de voorruit vervangen van uw Opel Zafira?

Eén van de best verkochte multi-purpose vehicles, oftewel MPV’s, in ons land is al lange tijd de Opel Zafira. Deze auto is onderscheidend op meerdere vlakken en is door de inklapbare stoelen niet alleen geschikt om veel mensen mee te vervoeren, maar is tegelijkertijd ook als auto met veel laadruimte te gebruiken. Indien u in het bezit bent van deze auto en op zoek bent naar de beste manier om de voorruit te vervangen van de Opel Zafira, dan hebben we goed nieuws voor u. Bij ons kunt u voor een lage prijs de voorruit vervangen. Bestel eenvoudig en snel bij ons een after market autoruit. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe wij de prijzen zo laag kunnen houden kunt u verderop lezen. Voordat we daar op ingaan bespreken we de geschiedenis van de Opel Zafira en komen de diverse generaties en bijzonderheden van de auto aan bod.

Opel Zafira vanaf 1999 op de markt

Zoals bij veel MPV’s is ook de Opel Zafira gemaakt op de bodemplaat van een ander model auto. Bij de Zafira gaat het om de bodemplaat van de Astra G. Deze generatie van het Astra model leende zich het beste om uitgebouwd te worden tot een grotere auto. De Opel Zafira werd in 1999 geïntroduceerd omdat de oude MPV van Opel, de Opel Sintra, uit productie werd gehaald omdat uit tests bleek dat de auto niet aan de hoogste veiligheidsstandaard voldeed. Bij het maken van de Opel Zafira is daarom erg veel aandacht besteed aan de veiligheid en hierdoor is de Opel Zafira op dit gebied één van de besten in zijn soort. De naam Zafira komt overigens uit het Arabisch en heeft als betekenis ‘succes’.

Naast de veiligheid scoort de Opel Zafira ook goed omdat hij erg handig in gebruik is en bovendien behoorlijk zuinig is voor een auto van dit formaat. In de Zafira kunnen maximaal zeven mensen zitten. Maar omdat de achterste twee stoeltjes helemaal inklapbaar zijn in de kofferbak, is het ook mogelijk om er met vijf of twee mensen en flink wat bagage in te rijden. De zuinige motoren waren, zeker voor die tijd, erg innovatief. Naast de normale zuinige editie was er vanaf 2001 ook een Opel Zafira OPC verkrijgbaar. Deze versie van de auto was de snelste MPV verkrijgbaar in Europa dankzij de 2 liter turbodiesel motor. Hoewel de auto op het vasteland van Europa als de Opel Zafira werd verkocht is de auto in andere delen van de wereld onder de volgende namen bekend:

  • UK: Vauxhall Zafira
  • Oceanië: Holden Zafira
  • Japan: Subaru Traviq
  • Midden- en Zuid-Amerika: Chevrolet Zafira of Nabira

De Opel Zafira B

Hoewel de Opel Zafira A in 2002 nog een behoorlijke facelift kreeg vond Opel het in 2005 tijd voor een nieuwe generatie van deze handige auto. De Opel Zafira B was van 2005 tot en met 2014 in productie en werd in Duitsland en Polen en later in Rusland gemaakt. Een bijzonder detail is dat de Opel Zafira B qua productieperiode gedeeltelijk overlapt met de Opel Zafira C. Er werd namelijk in 2011 gekozen om de Zafira C op de markt te brengen en deze onder de naam Zafira Tourer te verkopen. De ‘oude’ Zafira B werd tot en met 2014 verkocht als de Zafira Family. Deze keuze werd vooral gemaakt om te kunnen concurreren met zowel de Ford S-Max als de VW Touran.

Momenteel is de Opel Zafira Tourer als enige nog verkrijgbaar. Deze is vervolgens weer leverbaar in diverse uitvoeringen en uitrustingsniveaus. In 2017 heeft dit model nog een facelift gekregen waarbij onder andere nieuwe bumpers werden ontworpen en ook de binnenkant een opfrisbeurt heeft gehad. Deze nieuwste uitvoering beschikt over bijzonder veel opties en is van alle gemakken voorzien. Onder andere de volgende accessoires zijn verkrijgbaar:

  1. OnStar: infotainment en internet hotspot
  2. LED voorlichten
  3. Front- en backcamera’s
  4. Adaptive cruise control
  5. Lane departure warning
  6. Forward collision warning

Het maakt overigens niet uit wat voor uitvoering of generatie van de Opel Zafira u heeft. In alle gevallen hebben wij de geschikte autoruit op voorraad om de voorruit te vervangen van uw Opel Zafira.

Goedkoop autoruit vervangen Opel Zafira

Op zoek naar een optie om goedkoop de autoruit te vervangen? Dan zit u bij ons zeker goed. Bij een merkdealer betaalt u de hoofdprijs om een autoruit te laten vervangen. Dit komt omdat alleen merkdealers de autoruiten met merklogo mogen verkopen. Hierdoor kunnen ze de prijs kunstmatig hoog houden waardoor u als klant meer betaald dan strikt noodzakelijk is. Door deze klus aan ons uit te besteden laat u uw voorruit vervangen van uw Opel Zafira voor een lagere prijs. Wij leveren namelijk after market autoruiten. Deze komen uit exact dezelfde fabriek en voldoen dus aan de hoogste eisen en zijn van de beste kwaliteit. Er zit echter geen merklogo op de autoruit waardoor ook niet-merkdealers deze autoruiten mogen verkopen.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen?

De voorruit vervangen van uw Opel Zafira is niet direct verplicht als er een zogenoemde enkelvoudige barst in de autoruit zit. Een enkelvoudige barst mag in een rechte lijn over de hele autoruit lopen, maar zodra deze één of meerdere vertakkingen heeft komt de auto niet meer door de apk. De voorruit vervangen van uw Opel Zafira is bij een enkelvoudige barst echter zeer aan te raden. Dit komt omdat een barst in de ruit zorgt voor een verminderde stijfheid. Hierdoor zijn inzittenden van uw Opel Zafira kwetsbaarder in het geval van een ongeluk. Bovendien kan de barst zorgen voor verblinding, omdat zonlicht en licht van bijvoorbeeld tegenliggers en lantaarnpalen reflecteert in de barst.

De voorruit vervangen van uw Opel Zafira kan door de autoruit te bestellen en deze zelf te plaatsen. Indien u de kennis niet in huis heeft plaatsen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de autoruit graag voor u, zelfs bij u op locatie. In beide gevallen zijn de kosten voor een voorruit vervangen van uw Opel Zafira stukken lager dan bij een merkdealer. Wilt u kortom weer veilig en vertrouwd de weg op? Bestel dan vandaag nog een nieuwe autoruit voor uw Opel Zafira.

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Opties:

Prijs:

Voorruit Opel Zafira C Tourer

vanaf 2011

Regensensor

€ 209,00

Voorruit Opel Zafira C Tourer

vanaf 2011

Geen opties

€ 189,00

Voorruit Opel Zafira B

van 2005 tot 2011

Regensensor

€ 159,00

Voorruit Opel Zafira B

van 2005 tot 2011

Geen opties

€ 149,00

Voorruit Opel Zafira A

van 1998 tot 2005

Blauwe zonneband

€ 119,00

Voorruit Opel Zafira A

van 1998 tot 2005

Geen opties

€ 109,00