Voorruit vervangen Opel Vectra

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Tegen scherpe prijs voorruit vervangen van een Opel Vectra?

In de topklasse van het van oorsprong Duitse automerk Opel was de Opel Vectra lange tijd het best verkopende model. De Opel Vectra is maar liefst 21 jaar in productie geweest en in die tijd zijn er alleen in Nederland al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Het kan dan ook voorkomen dat u in het bezit bent van deze auto en op zoek bent naar een manier om de voorruit te vervangen van uw Opel Vectra. Door bijvoorbeeld een ongeluk of steenslag kan uw auto voorruit al snel barsten. Reparatie van voorruiten is bij een grote ruitschade niet mogelijk door de specifieke productiemethode van autoglas waardoor een nieuwe voorruit zal moeten worden aangeschaft. Hoewel dit bij merkdealers zeer prijzig is hoeft u gelukkig niet de hoofdprijs te betalen als u via ons de voorruit aanschaft. In dit artikel vertellen we u meer over voorruiten en de noodzaak tot vervanging. Voordat we daarop ingaan duiken we kort in de geschiedenis van Opel en de Opel Vectra.

Opel van naaimachines naar auto’s

Toen Adam Opel
in 1862 in de schuur van zijn oom begon met het maken van naaimachines had hij niet kunnen bedenken dat zijn bedrijf uit zou groeien tot één van de iconen in de auto-industrie. Hoewel het Adam Opel al snel voor de wind ging en zijn naaimachines binnen enkele decennia uitgroeiden tot de meest verkochte van heel Duitsland, moest hij niks hebben van de moderne vervoersmiddelen. Het waren zijn vijf zonen die hem motiveerden om eerst in de productie van fietsen te duiken. Ook op dit gebied wist Opel zich te onderscheiden en toen Adam Opel in 1895 overleed was hij op beide gebieden marktleider.

 
Pas na de dood van de oprichter begon het bedrijf Opel zich, onder leiding van de zonen en zijn weduwe Sophie, te richten op auto’s. In die tijd, aan het eind van de 19eeuw, stond de productie van auto’s nog in de kinderschoenen. Door ervaren experts van andere bedrijven aan te trekken kon Opel al in 1899 de eerste auto presenteren. Hoewel dit nog geen groot succes werd was de kiem toen geplant en via onder andere de populaire Doktorwagen
in 1909 werd Opel langzaam maar zeker een gevestigde naam in de autowereld. Dit deden ze door slim productietechnieken die ze al gebruikten voor fietsen en naaimachines over te nemen. Door bijvoorbeeld het gebruik van een productielijn en lopende banden kon Opel goedkoper auto’s maken dan veel concurrenten. Tel hierbij de hoge mate van betrouwbaarheid op en Opel had zijn positie in de markt te pakken.

De Opel Vectra

Via modellen zoals de Opel Olympia, Opel Kadett, Opel Rekord en Opel Ascona ontwikkelde de Duitse autobouwer zich snel als topper in de middenklasse. Een logisch vervolg op deze koers was de introductie van de Opel Vectra in 1988. Het Amerikaanse General Motors was al vanaf 1929 eigenaar van het bedrijf en hierdoor had Opel lange tijd een voorsprong op concurrenten. Onderdelen en modellen werden gedeeld met GM merken, waardoor de hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs kon worden aangeboden. De Opel Vectra was binnen het Opel-spectrum één van de meer luxere auto’s. Dit kwam onder andere tot uiting in de sterke motoren met een optionele turbo. Daarnaast was de eerste generatie van de auto verkrijgbaar als zowel sedan als hatchback en waren er veel luxe optiepakketten beschikbaar.

Na de eerste generatie, Opel Vectra A, volgde in 1995 de Vectra B. Deze auto was een stukje luxer en qua uiterlijk up-to-date gemaakt met die periode. Ook werd de auto geleverd met nieuwe motoren die krachtiger en zuiniger waren dan de eerste opties. Daarnaast was de Opel Vectra B leverbaar als stationwagen. In 1999 kreeg de Vectra B een facelift en in 2002 volgde de introductie van de Vectra C. Deze laatste generatie van de Opel Vectra was in productie tot 2008. De verkoopcijfers gingen echter snel achteruit. Dit met name door de opmars van concurrenten zoals de Volkswagen Passat. Waar in het topjaar 1991 nog ruim 20.000 nieuwe Opel Vectra’s werden verkocht in Nederland is het aantal verkochte voertuigen na 1999 niet meer boven de 10.000 gekomen, met als dieptepunt de verkoop van slechts 2.192 exemplaren in 2008. In dat jaar werd dan ook de Opel Vectra uit productie gehaald en een jaar later werd de opvolger Opel Insignia geïntroduceerd.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen van de Opel Vectra?

De voorruiten van vrijwel alle auto’s zijn van gelaagd glas gemaakt. Dit zijn twee lagen glas met daartussen een laag PVB-folie.
De beide lagen glas worden snel verhit en langzaam afgekoeld waardoor ze zeer sterk worden. De PVB-folie zorgt er vervolgens voor dat de twee lagen glas bij elkaar worden gehouden bij een ongeluk of een andersoortige impact op de voorruit. Hierdoor zal de voorruit van uw auto niet in duizend stukken breken, zoals bijvoorbeeld een zij- of achterruit, maar juist gaan barsten.

Zolang de barst in de voorruit niet in het directe zicht zit van de bestuurder en het om een enkelvoudige barst gaat, kunt u er nog mee doorrijden. Zodra het echter om een meervoudige barst gaat om of een barst die wel in het directe zicht van de bestuurder zit, is de voorruit vervangen van uw Opel Vectra snel nodig. Deze barst zorgt namelijk voor een verminderde stijfheid van de voorruit waardoor inzittenden bij een eventueel ongeluk niet de optimale bescherming genieten. Het zicht is bovendien slechter en daarnaast kan bijvoorbeeld zonlicht of licht van tegenliggers via de barst in de ogen van de bestuurder reflecteren en daarmee voor ongelukken zorgen. De voorruit vervangen van uw Opel Vectra is dan de oplossing om weer veilig de weg op te kunnen. Gelaagde voorruiten zijn namelijk niet te repareren.

Opel Vectra voorruit zelf vervangen of dit laten doen

Het is mogelijk om met via ons bestelde producten zelf de voorruit te vervangen van uw Opel Vectra. Onze autoglas service is zo ingericht dat de benodigde autoruiten eenvoudig te bestellen zijn en u hier direct onder andere de bijbehorende rubbers en lijsten bij kunt vinden. Wij zorgen voor een snelle verzending en u kunt er eveneens voor kiezen om de producten gratis af te halen bij één van onze partners in Nederland. Zodoende is de voorruit zelf vervangen een fluitje van een cent en kunt u op deze manier op de kosten voor de montage besparen, als u zelf tenminste ervaring heeft met autoruit vervangen. U betaalt dan alleen de prijs van een nieuwe voorruit met eventueel bijhorende ruitrubbers en bezorgkosten.

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Kleur:

Opties:

Prijs:

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Paars gecoat

Zonneband, regensensor en warmtewerend

€ 289,00

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Paars gecoat

Zonneband en warmtewerend

€ 269,00

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Groen getint

Zonneband en regensensor

€ 179,00

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Groen getint

Regensensor

€ 159,00

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Groen getint

Geen opties

€ 139,00

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Groen getint

Zonneband

€ 129,00

Voorruit Opel Vectra C

van 2002 tot 2008

Groen getint

Regensensor

€ 159,00

Voorruit Opel Vectra B

van 1995 tot 2002

Paars gecoat

Warmtewerend

€ 249,00

Voorruit Opel Vectra B

van 1995 tot 2002

Groen getint

Geen opties

€ 99,00

Voorruit Opel Vectra B

van 1995 tot 2002

Groen getint

Zonneband

€ 99,00

Voorruit Opel Vectra A

van 1988 tot 1995

Groen getint

Zonneband

€ 99,00

Voorruit Opel Vectra A

van 1988 tot 1995

Helder, niet getint

Geen opties

€ 99,00

Het is daarnaast ook mogelijk om onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners in te schakelen. Zij komen graag op locatie de voorruit vervangen van uw Opel Vectra. De voorruit laten vervangen is via ons eveneens aanzienlijk goedkoper dan aankloppen bij een merkdealer. Bestel daarom vandaag nog de voorruit voor uw auto zodat u snel en voor een scherpe prijs weer veilig de weg op kunt.