Voorruit vervangen Opel Corsa

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Opel Corsa uitbesteden of zelf doen?

Sinds de introductie van de Opel Corsa in 1982 is het in de compacte klasse een zeer geliefde auto. Nog steeds is het één van de beste verkopende modellen van Opel. Er zijn inmiddels vijf generaties van deze auto in productie gegaan, waarvan de nieuwste variant in 2014 werd geïntroduceerd. Het feit dat ook de eerste generatie van dit model nog steeds veel op de Nederlandse wegen te zien is geeft wel aan hoe betrouwbaar en solide de auto’s zijn. Toch kan het uiteraard voorkomen dat bepaalde onderdelen moeten worden vervangen. De voorruit vervangen van een Opel Corsa kan nodig zijn als het door steenslag, een ongeluk of door vandalisme kapot is gegaan. Goedkoop een voorruit vervangen van een Opel Corsa kan door de autoruit bij ons te bestellen. Het inbouwen kunnen wij voor u verzorgen of u kunt dit uiteraard zelf doen. De prijs zal in alle gevallen een stuk lager zijn dan dat een merkdealer u in rekening zal brengen. U kunt hier meer lezen meer over de bijzondere geschiedenis van de Opel Corsa en over het eenvoudig en goedkoop vervangen van een voorruit.

De geschiedenis van de Opel Corsa

De geschiedenis van het automerk Opel begint in 1837 bij Adam Opel. Hij begon met het fabriceren van naaimachines, maar stapte al snel over naar het maken van fietsen. Zijn zoons werden dan ook allemaal verdienstelijke wielrenners. De zoons van Opel zagen echter op den duur meer toekomst in de productie van een nieuw en nog sneller vervoersmiddel: de auto. Vanaf 1899 werden de eerste Opel auto’s gemaakt. Deze eerste fabricagelocatie in Rüsselsheim is overigens nog steeds in gebruik. Er werken hier nog altijd meer dan 12.000 mensen. Een bijzonder eerste voertuig van Opel was de 4/8 PS die bekend stond als de ‘Doktorwagen':
vanwege de hoge betrouwbaarheid reden veel dokters er in naar hun patiënten. Deze betrouwbaarheid is altijd centraal blijven staan en vinden we ook terug in de Opel Corsa.

De verschillende versies van de Opel Corsa

Sinds 1982 is de Opel Corsa in productie. Het was destijds de eerste auto van Opel in de economyklasse en een opvolger van de iets grotere en eveneens wereldberoemde Opel Kadett. Voor de productie van de Opel Corsa werd een nieuwe fabriek gebouwd in Zaragoza, Spanje. Nog steeds rollen hier de Opel Corsa’s van de band en inmiddels zijn er meer dan 9 miljoen van de auto’s in deze fabriek gemaakt.

Er zijn vijf generaties van de Opel Corsa waarvan alleen de laatste nu nog in productie is:

 1. Corsa A: 1982 – 1993
 2. Corsa B: 1993 – 2000
 3. Corsa C: 2000 – 2006
 4. Corsa D: 2006 – 2014
 5. Corsa E: 2014 – heden

Daarnaast is deze auto ook onder andere namen bekend. In Engeland is het bijvoorbeeld de Vauxhall Corsa, terwijl de auto Zuid-Amerika als de Chevrolet Corsa door het leven gaat en in Australië de Holden Barina heet. De voorruit vervangen van een Opel Corsa is overigens via ons altijd mogelijk, welke uitvoering u ook heeft. De kosten van een voorruit vervangen hangen wel af van het bouwjaar en de opties in de ruit. Over de aanpassingen die door de jaren heen zijn gedaan en over de invloed van Opel Corsa op andere modellen van Opel vertellen we u hier onder meer.

Kenmerken van de Opel Corsa

De eerste versie van de Opel Corsa was alleen verkrijgbaar als driedeurs hatchback of tweedeurs sedan. Vrij snel werd echter omgeschakeld naar een  drie- en een vijfdeurvariant. Ook in de nieuwste generatie van de Opel Corsa zijn dat de standaarduitvoeringen. Het is daarnaast interessant om te zien dat gedurende de bijna 35 jaar dat de Opel Corsa in productie is de architectuur van het onderstel amper is aangepast. Uiteraard is wel het exterieur en het interieur flink anders tegenwoordig. De nieuwste versies van de Opel Corsa beschikken daarnaast over moderne snufjes zoals:

 • internetverbinding
 • infotainmentsystemen
 • rijhulpsystemen
 • park assist
 • licht- en regensensoren

Uiteraard zijn er veel meer veranderingen wat betreft het vermogen van de Opel Corsa. Tegenwoordig is er een model beschikbaar met maar liefst 207 PK, terwijl bij de eerste versie voornamelijk voertuigen met 45 PK werden afgeleverd. De invloed van de Opel Corsa op andere modellen van Opel is daarnaast bijzonder groot. Onder andere de volgende modellen zijn gebaseerd op de Opel Corsa of gebruiken bijvoorbeeld het onderstel van dit model:

 1. Opel Combo
 2. Opel Tigra
 3. Opel Meriva
 4. Opel Adam

De voorruit vervangen van mijn Opel Corsa

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten van de Opel Corsa op de markt gekomen de afgelopen decennia. De invloedrijke auto kent veel voordelen en is bovendien een betaalbare auto die lang betrouwbaar blijft. Toch kan het nodig zijn om de voorruit te vervangen van een Opel Corsa.

 
Hoewel de voorruit een stuk sterker is dan bijvoorbeeld de zij- en achterruiten, kan het niet in talloze kleine scherven kapot vallen. Door de dubbele laag glas met daartussen een PVB-folie.
kan het gelukkig niet breken en in duizend stukken uiteenvallen, maar doorrijden met een gebarsten voorruit is ook zeker af te raden. Het is niet verboden om met de ruitschade door te rijden en de voorruit vervangen van de Opel Corsa hoeft dan ook niet per se direct. Ook kan het zo zijn dat de auto ondanks een kleine enkele barst wel door de apk komt.

Een belangrijk punt om echter mee te nemen in de overweging om de ruit te vervangen is de veiligheid. De stijfheid van een auto komt namelijk voor een groot gedeelte uit de voorruit. Bij een eventueel ongeluk kan het dus grote gevaren opleveren als een autoruit niet meer intact is. De voorruit vervangen van uw Opel Corsa is daarom zeker aan te raden als er sprake is van schade.

Hoe kan het dat een voorruit vervangen van een Opel Corsa hier zoveel goedkoper is?

Er zijn sinds 1982 meer dan 10 miljoen Opel Corsa’s verkocht, maar toch is het aanschaffen van een nieuw voorruit bij een merkdealer nog steeds een prijzige aangelegenheid. Hoe het komt dat een voorruit vervangen van een Opel Corsa bij ons zoveel goedkoper is, heeft een eenvoudige reden. Autoruiten met een merklogo mogen alleen worden verkocht door erkende merkdealers. Hierdoor kunnen ze voor een groot gedeelte zelf de prijs in de hand houden en is de voorruit vervangen van een Opel Corsa bij de merkdealer altijd een stuk duurder dan noodzakelijk is.

Voorruit Opel Corsa D van 2006 tot 2014

€ 189,00

Voorruit Opel Corsa C van 2000 tot 2006

€ 99,00

Voorruit Opel Corsa B van 1993 tot 2000

€ 99,00

Voorruit Opel Corsa A van 1982 tot 1993

€ 99,00

Bij ons kunt u de voorruit vervangen van de Opel Corsa door een zogenaamd after market voorruit te kopen. De kwaliteit is exact gelijk omdat de autoruiten uit dezelfde fabriek komen en zelfs van dezelfde productielijn. Vanwege het ontbreken van een merklogo is de prijs echter een stuk voordeliger voor u en hoeft u niet onnodig veel geld uit te geven aan een voorruit vervangen van de Opel Corsa. Bij ons kunt u voor vrijwel alle verschillende soorten van de Opel Corsa de juiste voorruit vinden voor een scherpe prijs. U kunt de voorruit met eventueel bijhorend ruitrubber bestellen en zelf monteren, maar wanneer u hier zelf de kennis niet voor in huis heeft is dit ook uitstekend uit te besteden aan één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners, die zelfs met al het gemak uw autoruit vervangen aan huis. In alle gevallen is het een stuk voordeliger om via ons de voorruit te vervangen van uw Opel Corsa, dus bestel snel uw nieuwe voorruit met of zonder montage!