Voorruit vervangen Opel Mokka

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop voorruit vervangen Opel Mokka

Indien u op zoek bent naar een goedkope manier om de voorruit te vervangen van uw Opel Mokka dan kunt u nergens beter terecht dan bij ons. Bij een merkdealer is de voorruit vervangen van een Opel Mokka een prijzige aangelegenheid, maar het is gelukkig mogelijk om hier veel op te besparen. Een kapotte voorruit met bijvoorbeeld een grote barst kan ervoor zorgen dat u niet meer de weg op mag of kunt met uw auto. Vervanging van de autoruit is dan de enige optie, aangezien deze niet kan worden gerepareerd. In dit artikel leest u alles over de mogelijkheden die wij op dit gebied u te bieden hebben en hoe we ervoor zorgen dat de prijzen zo laag mogelijk blijven. Voordat we daarop ingaan vertellen we meer over de bijzondere geschiedenis van het automerk Opel en over het model Opel Mokka.

Opel bestaat al 156 jaar

Hoewel het bedrijf Opel door de jaren heen veel veranderingen heeft gekend is de herkomst van Opel terug te leiden naar 1862. Toen begon Adam Opel,
de Duitse zoon van een slotenmaker, in een oude schuur met het produceren en verkopen van naaimachines. Dit werd een enorm grote hit. De betaalbare kwaliteit van de producten van Opel zorgden ervoor dat het bedrijf al binnen enkele tientallen jaren marktleider werd in Duitsland op het gebied van naaimachines. Ondertussen was Adam Opel getrouwd met Sophie Scheller. Samen kregen ze vijf zoons die allen zeer geïnteresseerd waren in fietsen. In heel Duitsland wonnen de jongens prijzen met wielrennen en door hun enthousiasme begon Opel in 1886 met de productie van fietsen. Ook op dit gebied ging het snel zeer goed. Toen Adam Opel in 1895 kwam te overlijden was het bedrijf Opel op beide gebieden marktleider in Duitsland.

Na het overlijden van Adam Opel kregen zijn zoons en vrouw de touwtjes in handen. Hoewel Adam Opel niks van auto’s moest hebben zagen zijn zoons er wel degelijk toekomst in. Al in 1899 werd de eerste Opel auto gemaakt. Hoewel dit niet direct een groot succes werd, gaf Opel niet snel op. Uiteindelijk duurde het tot 1909 voordat een model van Opel echt goed werd verkocht. De Opel Doktorwagen
is nog steeds een begrip en door hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs aan te bieden wist Opel definitief naam te maken als autobouwer.

De opkomst van Opel auto’s en de twee overnames

Zowel voor als na de Tweede Wereldoorlog wist Opel met meerdere modellen veel indruk te maken. Niet alleen in thuisland Duitsland gingen Opel auto’s als warme broodjes over de toonbank, want in heel Europa waren al snel auto’s van dit merk te zien. Als één van de eerste autobedrijven begonnen ze met de massaproductie van auto’s door lopende banden te gebruiken. Hierdoor konden ze de prijzen lager houden vergeleken met veel van de concurrenten. Door bovendien de modernste technieken te gebruiken en dit te combineren met een niet al te extravagant design sprak Opel een zeer groot publiek aan.

Al snel raakte het Amerikaanse General Motors onder de indruk van de auto’s en productiemethode van Opel. De Amerikaanse autobouwer had tot dan toe nog geen voet aan de grond gekregen in Europa en wilde hier graag verandering in brengen. In 1929 werd daarom 80 procent van de aandelen van Opel overgenomen door General Motors en in 1931 volgde de laatste 20 procent. Tot aan de Tweede Wereldoorlog bleek dit een succesvolle samenwerking. In 1937 was de fabriek in Rüsselsheim van Opel zelfs de meest productieve van heel Europa.

Hoewel het tijdens de Tweede Wereldoorlog uiteraard niet goed ging met Opel en onder andere fabrieken werden verwoest en de productie van auto’s voor particulieren grotendeels moest worden gestaakt, pakte het bedrijf na de oorlog snel de handschoen weer op. Meerdere bijzonder succesvolle modellen werden geïntroduceerd en in de middenklasse was Opel lange tijd de marktleider in eigen land en omringende landen. Onder andere de volgende modellen droegen hier sterk aan bij:

  1. Opel Olympia
  2. Opel Kadett
  3. Opel Kapitän
  4. Opel Rekord
  5. Opel Ascona
  6. Opel Manta
  7. Opel Astra
  8. Opel Vectra

In de jaren ’90 ging het echter langzaam minder met Opel en uiteindelijk is 1999 het laatste jaar geweest waarin General Motors winst heeft gemaakt met het automerk. Verkoop was hierdoor onvermijdelijk. In 2017 heeft de Franse PSA Groep, waarin Peugeot en Citroën ook zitten, Opel voor 2,2 miljard overgenomen. Hopelijk kan hierdoor de weg naar boven weer worden ingeslagen en kan Opel zijn marktpositie weer op het oude niveau terugbrengen.

De compacte SUV Opel Mokka

In 2012 werd de compacte cross-over/SUV Opel Mokka geïntroduceerd. In het Verenigd Koninkrijk is deze auto uiteraard, zoals alle modellen van Opel, te koop onder de merknaam Vauxhall. In de VS en China is een rebatched versie te koop: de Buick Encore. Een sterk vergelijkbaar model is bovendien de Chevrolet Trax, die in Australië de Holden Trax heet.

Handig aan de Opel Mokka is dat de auto zowel met twee- als vierwielaandrijving verkrijgbaar is en bovendien door zijn compacte formaat niet zo log is als veel andere SUV’s. Hierdoor is de auto zuiniger en wendbaarder. De Opel Mokka beschikt verder over veel hightech snufjes zoals Opel Eye, waarmee verkeersborden kunnen worden gescand, en achteruitrijcamera’s en adaptieve verlichting. De auto heeft zijn naam te danken aan de mokka koffieboon die qua vorm lichtelijk op de vorm van het automodel lijkt. Naast de normale Mokka is sinds 2016 alleen de Mokka X nieuw verkrijgbaar. Deze versie van Mokka heeft een facelift gekregen en er zijn enkele nieuwe motoren en interieurs beschikbaar, maar verder is dit model vrijwel gelijk aan zijn voorganger.

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Opel Mokka

De voorruit vervangen van een auto kan flink in de papieren lopen. Dit komt omdat autoruiten met een merklogo eerste instantie alleen door erkende merkdealers mogen worden verkocht. Hierdoor kunnen ze de prijs hoger maken dan strikt noodzakelijk is. Bij ons kunt u echter after market autoruiten bestellen waardoor de voorruit vervangen van uw Opel Mokka een stuk goedkoper is. Deze after market autoruiten zijn van dezelfde hoge kwaliteit en worden in dezelfde fabriek gemaakt. Vanwege het ontbreken van een merklogo mogen echter ook niet-merkdealers een after market auto voorruit verkopen. De vrijemarktwerking zorgt tenslotte voor lagere prijzen. In onderstaande tabel ziet u wat een nieuwe voorruit kost voor de after market.

Voorruit Mokka

€ 199,00

Voorruit Opel Mokka met regensensor

€ 219,00

Voorruit Opel Mokka met camera en regensensor

€ 229,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Zelf de voorruit vervangen van de Opel Mokka of dit laten doen?

In tegenstelling tot veel van onze concurrenten kunt u via ons losse autoruiten bestellen om deze zelf te plaatsen. Zelf een autoruit vervangen is natuurlijk veel voordeliger. Van bijna alle merken en modellen zijn de juiste producten beschikbaar, met naast autoruiten ook rubbers en lijsten voor scherpe prijzen. Wij zorgen voor een snelle verzending en het is tevens mogelijk om de bestelde producten gratis af te halen bij één van onze partners in het land.

Heeft u niet de kennis in huis om zelf de voorruit te vervangen van uw Opel Mokka? Dan staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners graag voor u klaar. Ze komen zelfs op locatie de voorruit vervangen en doen dit eveneens tegen zeer scherpe prijzen. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat u snel weer veilig de weg op kunt met uw nieuwe voorruit. Twijfel dus niet, maar bestel bij schade aan autoruiten via ons de beste producten voor de laagste prijs.