Voorruit vervangen Opel Vivaro

Loading...
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Wilt u goedkoop de voorruit vervangen van uw Opel Vivaro?

De Opel Vivaro zullen veel mensen kennen als dé bestelbus van het van oorsprong Duitse merk Opel. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is het een ideaal vervoersmiddel die in diverse uitvoeringen te krijgen is. Zo kan er worden gekozen voor een twee-of vierdeurs uitvoering en verschilt het aantal passagiers van drie tot maar liefst negen. Indien u in het bezit bent van deze bestelbus dan kan het nodig zijn om de voorruit te vervangen van de Opel Vivaro. Dit kan u bij een merkdealer zeer veel geld kosten, maar gelukkig is er ook een veel goedkopere manier om de voorruit te vervangen. Voor de Opel Vivaro is bij ons eenvoudig en voor een lage prijs een nieuwe voorruit te bestellen. Hoe ook u van deze voordelen kunt profiteren valt hier te lezen. Voordat we ingaan op de details rondom een voorruit vervangen van uw Opel Vivaro vertellen we eerst meer over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze bestelbus.

Veel Opel modellen ontstaan in samenwerking met andere merken

Het bedrijf Opel bestaat al sinds 1862 en ging zich na avonturen in de productie van onder andere naaimachines en fietsen vanaf 1899 richten op de ontwikkeling van auto’s. Al in 1929 werd Opel voor een groot gedeelte overgenomen door het Amerikaanse General Motors en in 1931 was het bedrijf volledig in Amerikaanse handen. Omdat Opel dus al snel bij een internationaal automobielbedrijf hoorde is het niet vreemd dat veel modellen als rebatched versies onder diverse merknamen te verkrijgen zijn. General Motors bezit namelijk ook onder andere de automerken Cadillac, Chevrolet, Corvette en in het verleden Daewoo en Pontiac. Hoewel General Motors Opel en Vauxhall in 2017 aan Peugeot-Citroën heeft verkocht stamt de Opel Vivaro nog uit de tijd dat het Amerikaanse bedrijf de touwtjes in handen had.

Opel Vivaro is samenwerking met Renault en Nissan

Het is door de lange geschiedenis van co-engineering en rebatchen niet verwonderlijk dat Opel rond de eeuwwisseling een samenwerking met Renault en Nissan aanging om de Opel Vivaro te ontwikkelen. De Renault Trafic bestaat al sinds 1980 en van 1997 tot en met 2000 werd een aangepaste versie hiervan verkocht als de Opel Arena. In 2001 verscheen de eerste Opel Vivaro. Dit model is ook verkrijgbaar onder de volgende namen:

  1. Renault Trafic
  2. Nissan Primastar
  3. Vauxhall Vivaro

Deze eerste generatie van de Opel Vivaro werd van 2001 tot en met 2014 verkocht en was dankzij de diversiteit van de auto, de scherpe prijs en de betrouwbaarheid een zeer populair voertuig.

Het is interessant om te zien hoe de betrokken merken de productie verdeelden. Zo werden de Renault Trafic, de Nissan Primastar en de Opel Vivaro/Vauxhall Vivaro in een General Motors fabriek in de UK gemaakt. De verhoogde versies van deze bestelbus pasten echter niet in deze fabriek en daarom werd hiervoor een Nissan fabriek in de buurt van Barcelona gekozen. Overigens kreeg de Opel Vivaro in 2006 nog een behoorlijke facelift. Omdat de eigenschappen van de bestelbus verder vrijwel hetzelfde gebleven zijn ziet men dit niet als een nieuwe generatie.

De tweede generatie Opel Vivaro

Na het succes van de eerste generatie Opel Vivaro verscheen in 2014 de Opel Vivaro B. Dit model is eveneens samen met Renault gemaakt. Bovendien is er in 2016 een Fiat versie van deze auto verschenen. De Opel Vivaro B is momenteel nog steeds in productie en is naast een stuk gestroomlijnder ook aanmerkelijk zuiniger dan zijn voorganger. De Opel Vivaro B komt overigens weer uit de fabriek van General Motors in Engeland, terwijl de verhoogde versie ditmaal in Sandouville in Frankrijk van de band rolt.

Wilt u de voorruit vervangen van uw Opel Vivaro?

Indien u op zoek bent naar een goedkope manier om de voorruit te vervangen van uw Opel Vivaro zijn wij de perfecte keuze. Bij een merkdealer kunt u een voorruit of achterruit van uw Opel Vivaro vervangen, maar daar moet u veel meer betalen. Dit komt omdat ze bij de merkdealer een autoruit met merklogo verkopen. Deze autoruiten mogen alleen door erkende merkdealers worden verkocht en daarom kunnen ze in grote mate zelf de prijs bepalen. Hierdoor moet u als klant meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Wij bieden aftermarket autoruiten aan die door het ontbreken van een merklogo mogen worden verkocht door niet-merkdealers. De autoruiten komen echter uit exact dezelfde fabriek en van dezelfde productielijn en hebben dus dezelfde hoge kwaliteit. De prijs is echter vele malen lager en daardoor voor u als klant zeer voordelig. Via ons de voorruit vervangen van uw Opel Vivaro zorgt voor een interessante besparing ten opzichte van dezelfde klus laten uitvoeren door een merkdealer.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen van de Opel Vivaro?

Zodra er een barst in de voorruit van uw Opel Vivaro zit is het aan te raden om de autoruit te vervangen. Dit komt omdat de stijfheid van de autoruit een stuk minder is zodra er een barst in zit. Een autoruit zonder schade is zeer sterk door de speciale techniek en de materialen die men gebruikt bij de productie. De ruit bestaat namelijk uit drie lagen. Dit zijn twee lagen glas met daartussen een laag PVB-folie.
Tijdens de productie verhit men de autoruit zeer snel, terwijl de afkoeling langzaam gaat. De autoruit is door de gebruikte producten en de productiemethode erg sterk en geeft hierdoor bescherming bij bijvoorbeeld een ongeluk.

Als er een barst in de autoruit zit is de sterkte echter aanzienlijk minder en dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook het weerkaatsen van zonlicht of het licht van koplampen en lantaarnpalen in de barst is gevaarlijk omdat het voor verblinding kan zorgen. Rij dus niet rond met een barst in de autoruit, maar laat de voorruit vervangen van de Opel Vivaro zodat u weer veilig de weg op kunt.

Zelf uw voorruit plaatsen of laten vervangen door experts

Bestel bij ons de autoruit en plaats deze zelf indien u de benodigde kennis in huis heeft. Als u niet over deze expertise beschikt zijn onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners u graag van dienst. Zij vervangen de voorruit van uw Opel Vivaro ook bij u op locatie. In beide gevallen zijn voor voorruit vervangen prijzen veel lager dan wat u bij een merkdealer zult moeten betalen. Bestel daarom vandaag nog bij ons een nieuwe voorruit voor de laagste prijs.

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Kleur:

Opties:

Prijs:

Voorruit Opel Vivaro B

vanaf 2014

Groen getint

Regensensor en spiegelsteun

€ 219,00

Voorruit Opel Vivaro B

vanaf 2014

Groen getint

Regensensor

€ 219,00

Voorruit Opel Vivaro B

vanaf 2014

Groen getint

Spiegelsteun

€ 199,00

Voorruit Opel Vivaro B

vanaf 2014

Groen getint

Geen opties

€ 199,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2007 tot 2014

Paars gecoat

Warmtewerend en spiegelsteun op 20,8 cm hoogte

€ 239,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2007 tot 2014

Groen getint

Spiegelsteun op 22 cm hoogte

€ 149,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2001 tot 2014

Paars gecoat

Regensensor en warmtewerend

€ 269,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2001 tot 2014

Groen getint

Regensensor

€ 209,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2001 tot 2007

Paars gecoat

Warmtewerend en spiegelsteun op 11,2 cm hoogte

€ 239,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2001 tot 2007

Groen getint

Zonneband en spiegelsteun op 11,2 cm hoogte

€ 119,00

Voorruit Opel Vivaro A

van 2001 tot 2007

Groen getint

Spiegelsteun op 12 cm hoogte

€ 149,00

Voorruitlijst Opel Vivaro A

van 2001 tot 2014

Zwart

 

€ 20,00