Voorruit vervangen Peugeot 106

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 106

De Peugeot 106 is zonder twijfel een speciaal model. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 106, dan ziet u al snel hoe divers dit type is. Verschillende uitvoeringen zijn op de markt gebracht en het model werd meer dan 75.000 keer verkocht op Nederlandse bodem. Ook vandaag wordt er veel gezocht naar de oudere types die vaak het ‘klokje rond’ hebben gereden.

Dit zorgt voor een levendige after market en daar vindt u ook betaalbare voorruiten voor uw Peugeot 106. Voordat we kijken naar de prijzen van de voorruit vervangen van een Peugeot 106 kijken we natuurlijk eerst even naar dit model, dat wel heel veel lijkt op een ander type van PSA.

De introductie van de 106: wist Peugeot zelf wel wat het deed?

Bij de introductie van de compacte Peugeot 106 was niet helemaal duidelijk waar dit model in de markt geplaatst zou worden. Een opvolger van de Peugeot 104 kan het niet zijn om twee redenen:

  • Het derde getal in het typenummer van Peugeotmodellen staat voor de generatie. Na de 104 moet dus eerst de 105 komen en die is nooit gemaakt
  • De 104 werd al ruim zeven jaar niet meer geleverd in Nederland

Het zou daarom een opvolger worden van de Peugeot 205. Iets dat onlogisch is omdat het eerste getal in het type van Peugeot staat voor de omvang van de auto. In ieder geval klopten de generatienummers hier wel. Dit zou echter nooit gebeuren omdat de Peugeot 205 zo populair was dat de Peugeot 106 en de Peugeot 205 tegelijkertijd op de markt zouden staan.

Ter illustratie: de Peugeot 106 werd volgens de verkoopcijfers van Autoweek maar liefst 76.000 keer verkocht in Nederland. De Peugeot 205 deed het vele malen beter met maar liefst 142.000 exemplaren! Alleen van de Peugeot 206 werden meer exemplaren verkocht in ons land!

De Peugeot 106 versus de Citroën Saxo

Er zijn twee series op de markt verschenen van de Peugeot 106. De eerste serie ging in 1991 in productie en werd gemaakt tot 1995. De tweede serie volgde in 1996 en bleef in productie tot 2003. Bij deze types werd wel erg duidelijk dat PSA
(Peugeot Société Anonyme) eigenaar was van Citroën. De eerste serie kreeg namelijk exact hetzelfde onderstel als de Saxo en leende letterlijk alle motoren van de Citroën AX.

Bij de tweede serie werden de verschillen nóg kleiner: PSA besloot alleen om meer gestandaardiseerde onderdelen te gebruiken, zodat reparaties gemakkelijker en goedkoper verricht kunnen worden. Ook zorgde dit ervoor dat het type goedkoop op de markt geplaatst kon worden. Hiervoor gebruikte PSA een Duitse manier: de basisversie was een volledig uitgekleed model en de rest was optioneel verkrijgbaar.

De elektrische versie van de tweede serie

In 1995 besloot Peugeot om in de tweede serie direct een elektrisch model te lanceren in samenwerking met Heuliez.
Peugeot had enorme verwachtingen van het model met een topsnelheid onder de 100 kilometer per uur en een bereik van een slordige 100 kilometer. De verwachting: jaarlijkse vraag rond de 20.000 exemplaren en een productie van 100.000 exemplaren.

De realiteit bleek anders. De hoge prijs en de techniek die nog in de kinderschoenen stond, zorgden ervoor dat er nog geen 6500 exemplaren verkocht werden. Het merendeel daarvan ging zelfs direct naar de Franse overheid.

Veel versies, mogelijkheden en aanpassingen

Er zijn veel versies en uitvoeringen van de Peugeot 106 gemaakt, mede vanwege de enorme vraag naar dit model. Dat heeft geleid tot een flink arsenaal aan mogelijkheden op de markt, die ook op dit moment nog aantrekkelijk zijn. Alhoewel… Bij de Peugeot 106 is het duidelijk dat niet iedereen van dezelfde auto kan houden. Liefhebbers brengen graag heel het weekend met hun auto door, waar anderen zich afvragen wanneer een Franse auto met het klokje rond uit elkaar gaat vallen. Maar, eerlijk is eerlijk, sommige modellen hebben de tand des tijds prima doorstaan:

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van een Peugeot 106?

Zodra er autoruitschade aan de voorruit van uw Peugeot 106 is die niet binnen de richtlijnen van de RDW valt, dan moet de voorruit vervangen worden. Concreet betekent dit vertakte scheuren of sterren in het zichtveld van de bestuurder groter dan 20 millimeter. Let op: een scheur in de buitenste laag van de gelamineerde voorruit die kruist met een scheur in de binnenste laag van de voorruit van uw Peugeot 106 wordt óók gerekend als een vertakte scheur!

Heeft u een hobbyproject gemaakt van uw Peugeot 106, rijdt u nog dagelijks in uw compacte zuinige Franse parel met ruitschade aan de voorruit of heeft u een Peugeot 106 op het oog waarvan de autoruit vervangen moet worden? Dan is het goed om te weten dat er bijzonder aantrekkelijke mogelijkheden zijn.

Wat kost een voorruit voor een Peugeot 106?

Voor € 119 heeft u een voorruit met blauwe zonneband voor uw Peugeot 106 die past op alle modellen van dit type. De voorruiten van de Peugeot zijn daarnaast ook nog eens uitwisselbaar met de modellen van de Saxo, omdat hetzelfde onderstel en dezelfde afmetingen gebruikt zijn.

Een nieuwe autoruit kopen is niet echt aantrekkelijk wanneer u kijkt naar de prijzen die een Peugeotdealer hanteert. Kijkt u echter naar de prijzen op de after market, dan ziet u direct dat de duurste voorruit voor een Peugeot 106 slechts € 249 kost. Deze is warmtewerend en past ook op een Citroën Saxo.

Een aantal opties gemakkelijk op een rijtje voor u:

Voorruit Peugeot 106

Helder

€ 109,00

Voorruit Peugeot 106

Groen getint

€ 109,00

Voorruit Peugeot 106

Groen getint met blauwe zonneband

€ 119,00

Voorruit Peugeot 106

Gecoat, 40% warmtewerend

€ 249,00

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Peugeot 106?

Twijfelt u eraan of u de voorruit zelf kunt vervangen van uw Peugeot 106, dan is het antwoord altijd ‘nee’. Het vervangen van voorruiten is werk voor specialisten. Het is van groot belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Alleen dan kan de veiligheid voor de inzittenden gegarandeerd worden en weet u zeker dat de autoruit goede bescherming biedt. Een verkeerd gemonteerde voorruit zorgt overigens ook bijna altijd voor lekkage op plekken waar u het niet direct ziet.

Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen in de meeste gevallen binnen drie werkdagen de voorruit van uw Peugeot 106 vervangen. Dit kan bij u thuis of gewoon op locatie wanneer u bijvoorbeeld moet werken.

Waarom is een after market voorruit voor een Peugeot 106 een goede keuze?

  1. Zelfde kwaliteit als de voorruiten van de Peugeotdealer
  2. Gemakkelijk online te bestellen inclusief montage tegen aantrekkelijke prijzen
  3. Aanzienlijk goedkoper dan tweedehands autoruiten en merkruiten van PSA

Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 106?

Heeft u een aantrekkelijke Peugeot 106 op het oog, maar moet de voorruit vervangen worden? Of rijdt u eigenlijk al te lang door met ruitschade aan uw Peugeot 106 en wilt u dit tegen een scherpe prijs verholpen hebben? Bekijk dan het aanbod aan after market voorruiten voor Peugeot op de website.

Kunt u de juiste voorruit niet vinden of wilt u meer informatie voordat u de juiste optie kunt vinden? Spreek ons dan aan via de live chat, e-mail of telefoon zodat we u direct kunnen helpen.