Voorruit vervangen Peugeot Expert

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot Expert

De Peugeot Expert is het resultaat van een van de vele samenwerkingen van PSA.
Het is een bijzonder model dat vooral als bedrijfswagen ingezet is. Dit betekent direct ook dat de totale verkoopcijfers tegenvallen: medio 2019 waren er nog geen 300 modellen in Nederland verkocht. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot Expert, dan kunt u al voor € 129 op de after market terecht.

Voordat we verder kijken naar de mogelijkheden rond de autoruit vervangen door after market autoglas, kijken we eerst naar dit model waarbij vooral de derde generatie indrukwekkende features laat zien.

De Peugeot Jumpy – excuus: de Peugeot Expert

In 1994 kwam de Citroën Jumpy in productie. Citroën koos ervoor om deze weer in Sevel Nord
te produceren. Het duurde niet lang voordat de zustermodellen op de markt kwamen. Helaas bleek dat PSA opnieuw gekozen had voor badge engineering.
Oftewel: PSA neemt een model, haalt alle logo’s eraf, doet wat kleine aanpassingen en plakt er andere logo’s op.

De Peugeot Expert en Fiat Scudo hadden daarmee een makkelijke geboorte, maar het grote geluk voor PSA was dat alle modellen in een brede markt terechtkwamen waar veel vraag naar sterke modellen was. Overigens is de complete lijst met zustermodellen (inclusief benamingen voor specifieke regio’s) aanzienlijk langer. Alle zustermodellen van de Peugeot Expert op een rijtje:

  1. Citroën Dispatch
  2. Citroën SpaceTourer
  3. Opel Zafira Life
  4. Vauxhall/Opel Vivaro
  5. Toyota ProAce
  6. Fiat Scudo
  7. Peugeot Traveller

De Peugeot Expert en Fiat Scudo kwamen een jaar later op de markt dan de Citroën Jumpy. In 2004 kregen alle modellen een facelift, om drie jaar later vervangen te worden door de tweede generatie. Opnieuw waren de verschillen tussen de modellen minimaal, ook na de facelift in 2012. Vanaf 2013 komt een nieuwe rebadge op de markt: de Toyota ProAce.

De eerste generatie: Sevel Nord als duidelijke basis

De moeder van deze lange lijst met namen, de Citroën Jumpy, is overigens geenszins een nieuw of verfrissend model. Dit type is ontwikkeld in Sevel Nord en dat is goed te zien, want de basis van de Eurovans
is duidelijk terug te zien. Het ontwerp en de structuur van de auto is gelijk aan die van de Citroën Evasion, de Fiat Ulysse, de Lancia Zeta en uiteraard ook de Peugeot 806. Het grootste verschil tussen alle modellen zou het motoraanbod worden.

De tweede generatie: inclusief de Tepee

In 2007 kwam de tweede generatie van alle modellen op de markt. Voor Peugeot betekende dit een toevoeging aan het aanbod, want nu kwam ook de Tepee-versie van de Peugeot Expert op de markt (voor personenvervoer in plaats van een bestelauto).

Na de tweede generatie zou Fiat niet langer onderdeel uitmaken van de samenwerking. De opvolger van de Scudo is daarom de Fiat Talento, die op zijn beurt weer een rebadge was van de Renault Traffic.

De derde generatie: PSA wil de markt overnemen

In 2016 toonde PSA de derde generatie voor de Citroën en de Peugeot. De Peugeot bleef gewoon Peugeot Expert heten, maar dat was ook de enige grote overeenkomst met de vorige generatie van de auto. PSA besloot namelijk om met een heel aantal features in de modellen te knallen om het type zo populairder te maken. Zo is bijvoorbeeld de HUD al beschikbaar als optie én kunnen alle verkeersborden door de auto afgelezen worden, zodat deze zich aanpast aan de maximale snelheid (indien gewenst).

Daarnaast werd de uitstoot van de dieselmotoren aanzienlijk gereduceerd, zodat de modellen aan de nieuwste milieueisen voldeden. Ook is gekozen voor het EMP2-platform, waardoor er meer mogelijk is wanneer u de auto om wilt bouwen of aan wilt laten passen (Moduwork-model).

Leuke extraatjes, maar tegelijkertijd een noodgreep van PSA. Het idee hierachter: PSA wilde het marktaandeel in Europa met 2 procentpunten versterken en daar is veel werk voor nodig. Zeker wanneer we kijken naar de verkoopcijfers van de Peugeot Expert in Nederland tot medio 2019. Iets meer dan 250 modellen werden verkocht en dat is niet genoeg. Ironisch genoeg laat de Jumpy exact dezelfde cijfers zien. 

Op het gebied van de bestelauto’s en lichte vrachtwagens heeft PSA geen wonderen kunnen verrichten met deze relatief zwakke uitvoering van badge engineering. Ford staat nog steeds veel hoger op de ranglijst en marktleider Volkswagen kan de Franse adem nog lang niet in de nek voelen. Daarvoor zal PSA veel grotere stappen moeten zetten.

Wanneer moet de voorruit van uw Peugeot Expert vervangen worden?

Heeft u een Peugeot Expert binnen uw wagenpark en heeft uw bedrijfswagen ruitschade opgelopen? Dat betekent lang niet altijd dat u direct de voorruit moet laten vervangen van de Peugeot Expert. Niet alle vormen van ruitbreuk of autoruitschade zijn namelijk afkeur. Volgens de richtlijnen van de RDW moet de voorruit vervangen worden wanneer de ruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit en:

  • Dit een ster is met een diameter van meer dan 20 millimeter
  • Dit een vertakte scheur is

Is de ruitschade nog niet zo omvangrijk? Dan kunt u wachten met een autoruit kopen, maar houdt de ruitschade wel in de gaten. Bij grote temperatuurverschillen kan ruitschade groter worden. Voor de kosten hoeft u het overigens niet te laten. Op de after market vindt u zeer aantrekkelijk geprijsde voorruiten voor uw Peugeot Expert of Citroën Jumpy.

Kan ik de Peugeot Expert voorruit zelf vervangen?

Als autoglas expert raden we u het vervangen van voorruiten graag af wanneer u hier niet veel ervaring mee heeft. Een zijruit vervangen van de Peugeot Expert kunt u meestal gewoon zelf, maar de voorruit vervangen is werk voor de experts. Dit heeft te maken met de functie van de voorruit en de risico’s bij onjuiste montage. De voorruit is medebepalend voor de stijfheid van het chassis. Bij verkeerde montage kan de voorruit losschieten of gaan lekken, waardoor de kosten veel verder oplopen.

Kiest u voor onze after market voorruiten, dan wordt de voorruit van uw Peugeot Expert binnen drie werkdagen vervangen. Kunt u niet zolang wachten, omdat uw bedrijfsauto niet meer gebruikt kan worden vanwege de huidige autoruitschade? Plaats dan een spoedbestelling, wij zorgen er dan voor dat er binnen 24 uur een nieuwe voorruit in uw Expert geplaatst wordt.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de Peugeot Expert?

Al voor € 129 heeft u een nieuwe voorruit voor de Peugeot Expert (geschikt voor bouwjaar 1994 tot en met 2006). Deze voorruit is uiteraard ook geschikt voor de Fiat Scudo en Citroën Jumpy. Heeft u een Expert met een bouwjaar van 2006 tot en met 2016, dan heeft u voor € 199 al een nieuwe voorruit inclusief regensensor.

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor de Peugeot Expert

van 2006 tot 2016

Zonder opties

€ 189,00

Voorruit voor de Peugeot Expert

van 2006 tot 2016

Met regensensor

€ 199,00

Voorruit voor de Peugeot Expert

van 2006 tot 2016

Met warmtewerende coating

€ 269,00

Voorruit voor de Peugeot Expert

van 2006 tot 2016

Met warmtewerende coating en regensensor

€ 269,00

Voorruit voor de Peugeot Expert

van 1994 tot 2006

Helder, niet getint

€ 129,00

Voorruit voor de Peugeot Expert

van 1994 tot 2006

Groen getint

€ 149,00

Deze prijzen zijn inclusief btw, exclusief montage en zonder bezorging. Een compleet gemonteerde voorruit voor de Peugeot Expert komt inclusief levering en montage op € 259 binnen Nederland. Kiest u voor een spoedbestelling, dan heeft u binnen 24 uur een nieuwe gemonteerde voorruit voor € 289 op locatie in Nederland. Bent u automonteur of garagehouder? Dan kunt u bij ons al uw autoglas bestellen zonder montage. Indien gewenst kunt u de autoruiten zelfs gewoon bij ons ophalen.

Waarom kiezen voor after market autoglas voor de Peugeot Expert?

U wilt het beste voor uw auto, maar u wilt niet onnodig veel betalen? Dan is after market autoglas voor de Peugeot Expert de beste optie. Dit autoglas bevat geen merklogo zoals de voorruiten bij uw PSA-dealer en dat is het enige verschil. Samen met de prijs natuurlijk, want die valt veel lager uit omdat het merklogo ontbreekt. Verder voldoen de ruiten aan exact dezelfde eisen en worden zij in dezelfde fabrieken gemaakt als de merkruiten van Peugeot.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Peugeot Expert

Moet de voorruit van uw Peugeot Expert vervangen worden en wilt u de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan bent u op de after market aan het juiste adres. U vindt direct de voorruiten die geschikt zijn voor uw auto.

Kunt u de juiste voorruit niet vinden of wilt u dat wij met u meekijken? Neem dan contact op zodat we u direct kunnen assisteren.