Voorruit vervangen Volkswagen Scirocco

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

De voorruit vervangen van uw Volkswagen Scirocco? Geen probleem!

De Volkswagen Scirocco is een populaire sportcoupé van het Duitse merk Volkswagen. Van de eerste generatie van deze populaire auto verschenen een groot aantal verschillende types. Bekend zijn op dit vlak de GTi en de GT-uitvoeringen, maar wat ook te denken van de GLI, de LS, de TS en de GL? Voor de Engelse markt werd bovendien ook de unieke 'Storm' uitvoering gelanceerd. Heeft u er ook voor gekozen om de Volkswagen Scirocco te kopen, maar heeft u tijdens één van de ritjes op de weg te maken gekregen met bijvoorbeeld schade door steenslag? Bent u nu op zoek naar een mogelijkheid op het vlak van voorruit vervangen van uw Volkswagen Scirocco zonder dat u daarvoor rekening hoeft te houden met torenhoge kosten? In dat geval is de oplossing die wij voor u in petto hebben het ontdekken absoluut meer dan waard!

Geen rasechte Volkswagen?

De Volkswagen Scirocco is een bijzonder populaire auto van het merk Volkswagen. Toch stellen veel experts dat het geen rasechte Volkswagen is, hoe komt dat? Dit heeft alles te maken met de locatie waar de eerste auto van dit type is geproduceerd. Het betreft hier namelijk de Fa. Karmann
in Osnabrück. Dit betekent dat de auto niet werd gemaakt in een echte Volkswagen fabriek. De eerste generatie van dit type van Volkswagen verscheen op de markt in het jaar 1974. Acht jaar later, namelijk in 1982 verscheen de tweede generatie welke leverbaar was tot 1992. Een derde generatie van dit type werd uitgebracht in 2008 als hatchback.

Verschillende vormen van schade aan een Volkswagen Scirocco voorruit

Er kunnen verschillende vormen van schade ontstaan aan de Volkswagen Scirocco voorruit. De aard van de schade is altijd afhankelijk van de situatie die ze veroorzaakt. Een ongeval kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u te maken krijgt met een compleet verbrijzelde autoruit. Vliegt er een vogel of een zwaan met hoge snelheid tegen uw voorruit? Dan kan een flinke barst het gevolg zijn. In beide bovenstaande gevallen is uw voorruit vervangen in principe de enige manier om de schade op te kunnen lossen. Dit neemt niet weg dat de voorruit vervangen van uw Volkswagen Scirocco niet altijd een vereiste is. Is er bijvoorbeeld sprake van een sterretje in de voorruit van uw Volkswagen? In dat geval kan deze veel eenvoudiger worden hersteld.

Zelfde bodemplaat als bij andere Volkswagens

Nog een leuk weetje is dat de Volkswagen Scirocco I over dezelfde bodemplaat beschikte als verschillende andere Volkswagens. De bodemplaat was dan ook dezelfde als deze van de Volkswagen Golf I en de Volkswagen Jetta. Dit maakt voor veel kenners meteen duidelijk dat de eerste Scirocco was gebouwd op het A1-platform. Het betrof bovendien een voorwielaangedreven uitvoering die een viercilinder motor aan boord had. De cilinderinhoud kan variëren van 1.1 tot wel 1.6 liter. Deze laatste was uitsluitend beschikbaar bij de Gti-versie.

Voorruit vervangen van de Volkswagen Scirocco om afkeuring voor apk te voorkomen

De voorruit vervangen van de Volkswagen Scirocco mag dan bij schade niet altijd verplicht zijn, in bepaalde gevallen is dat wel degelijk zo. Op het ogenblik dat de schade aan uw voorruit in het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen zult u namelijk kunnen vaststellen dat deze u kan hinderen tijdens het autorijden. Bovendien is een enkele reflectie van met name een koplamp of de zon reeds voldoende om u even te verblinden. Op deze manier kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan waardoor u een afkeuring voor de apk zult moeten vrezen. Tijdig de schade aan uw Volkswagen Scirocco voorruit laten verhelpen is dan ook een absolute noodzaak.

Zelf de voorruit vervangen van uw Volkswagen Scirocco

Een beschadigde voorruit vervangen van uw Volkswagen Scirocco hoeft lang niet door iedereen te worden uitbesteed. Regelmatig krijgen wij dan ook de vraag van bijvoorbeeld garagehouders en hobbyisten of zij gewoon een losse, voordelige after market autoruit bij ons kunnen bestellen. Dat is een logische vraag, want bij veel van onze concurrenten is dit niet mogelijk. Bij ons is dit gelukkig geen enkel probleem. U bent bij ons op deze manier niet alleen verzekerd van de beste prijs voor een Volkswagen Scirocco voorruit, daarnaast hoeft u ook nog eens geen rekening te houden met aanvullende arbeidskosten. Wilt u dus zelf uw autoruit vervangen, maar bent u nog op zoek naar een bedrijf dat voor u een scherp geprijsde en zeer kwalitatieve autoruit kan leveren? Ook dan helpen wij u graag verder!

Hoeveel kost een voorruit voor een Volkswagen Scirocco zonder bezorgen of monteren?

Voor de Volkswagen Scirocco van 2008 tot 2017 zijn 3 voorruiten leverbaar: een voorruit zonder opties kost € 199, een voorruit met regensensor kost € 209, en een paars gecoate voorruit met regensensor kost € 359.

Type autoruit:

Bouwjaar:

Prijs:

Voorruit voor een Volkswagen Scirocco

van 2008 tot 2017

€ 199,00

Voorruit voor een Volkswagen Scirocco met regensensor

van 2008 tot 2017

€ 209,00

Paars gecoate voorruit voor een Volkswagen Scirocco met regensensor

van 2008 tot 2017

€ 359,00

Voorruit voor een Volkswagen Scirocco 2

van 1981 tot 1991

€ 309,00

Voorruitrubber voor een Volkswagen Scirocco 2

van 1981 tot 1991

€ 80,00

Voorruit vervangen kosten WA+ of all risk verzekerd

Veel mensen willen zich op voorhand indekken tegen het feit dat bij voorruit vervangen kosten in rekening kunnen worden gebracht die hoger oplopen dan men kan voldoen. Vanwege deze reden kiezen ze er dan ook voor om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Indien u zich wenst te laten verzekeren tegen ruitschade beschikt u op dit vlak over twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Een WA+ autoverzekering.
  2. Een all risk autoverzekering.

Voor welke van beide type autoverzekeringen u voor uw Volkswagen Scirocco uiteindelijk ook zult kiezen, u zult altijd rekening moeten houden met een bepaald eigen risico. Dit eigen risico is vervelend, want het zorgt er voor dat u alsnog kosten uit eigen zak zult moeten betalen. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen u daarbij helpen. Er voor kiezen om de voorruit vervangen van uw Volkswagen Scirocco uit te besteden aan deze experts zorgt er namelijk voor dat u het eigen risico tot een bedrag van 150 euro wordt kwijtgescholden!