Voorruit vervangen Volkswagen Multivan

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van een Volkswagen Multivan bij autoruitschade

Na de introductie van de Volkswagen Transporter T4 bleek al snel dat er behoefte was aan een wat luxueuzere gezinsvariant. Deze verscheen in de vorm van de Volkswagen Multivan op de markt in september van het jaar 1990. Na tien jaar werd het concept van de Multivan verder ontwikkeld en verscheen de Multivan MK2 op de markt. Deze nieuwe versie van de Multivan is voorzien van een schuifsysteem voor de draaibare stoelen die beschikken over een driepuntsgordel. Heeft u er voor gekozen om over te gaan tot het kopen van een Volkswagen Multivan, maar bent u tijdens één van uw uitstappen geconfronteerd met schade aan de voorruit? In dat geval kan onze oplossing op het vlak van voorruit vervangen van een Volkswagen Multivan voor u bijzonder interessant zijn!

Wanneer is de voorruit vervangen van uw Volkswagen Multivan verplicht?

Op het ogenblik dat u wordt geconfronteerd met schade aan uw Volkswagen Multivan voorruit heerst meteen het vermoeden dat u verplicht bent om de autoruit meteen te laten vervangen. Dat is niet altijd het geval. De voorruit vervangen van een Volkswagen Multivan is bijvoorbeeld niet verplicht in de volgende situaties:

  • Wanneer er sprake is van een onschuldig sterretje.
  • Op het ogenblik dat een enkele barst zich buiten het gezichtsveld van de bestuurder bevindt.

Dat de beschadigde voorruit vervangen van uw Multivan niet altijd een vereiste is betekent niet dat het niet aan te raden is, in tegendeel. Zelfs een klein sterretje kan, indien deze niet correct en snel wordt opgelost uitgroeien tot een stevige barst met alle gevolgen van dien. Bovendien is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat de stijfheid van het chassis van uw auto voor ongeveer 40 procent wordt gerealiseerd door het aanwezige autoglas. Op het ogenblik dat er daar schade aan is ontstaan kan de stijfheid dan ook in het gedrang komen.

Lange tijd niet in Nederland verkrijgbaar

Het is heel goed mogelijk dat de Volkswagen Multivan u niet meteen bekend in de oren klinkt. Dit heeft alles te maken met het feit dat bijvoorbeeld de T4 uitvoering nooit officieel in Nederland is geïmporteerd. Met de lancering van de T5 kwam hier uiteindelijk verandering in. Deze uitvoering van de Volkswagen Multivan werd bovendien meteen vrij populair in onze regio waardoor Volkswagen inzag dat zij zich in de eerdere beslissing om ze niet op de Nederlandse markt uit te brengen waarschijnlijk aanzienlijk heeft vergist.

Wat is de goedkoopste optie voor een autoruit vervangen?

Kiezen voor de goedkoop autoruit vervangen optie betekent dat u in de praktijk zeer veel geld kunt uitsparen. Bovendien is het ook absoluut niet zo dat u een bepaald verlies op het vlak van kwaliteit moet vrezen, in tegendeel. Wanneer u een nieuwe voorruit voor in uw Volkswagen Multivan wilt bestellen is het altijd mogelijk om een keuze te maken uit deze twee opties:

  1. Een originele voorruit.
  2. Een after market voorruit.

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen bij een voorruit vervangen van een Volkswagen Multivan automatisch voor een originele autoruit welke is voorzien van een merklogo. Dit merklogo lijkt misschien slechts een kleine visuele aanpassing (en in principe is ze dat ook wel), dat neemt niet weg dat ze in de praktijk toch voor een zeer aanzienlijk prijsverschil zorgt. Zelfs een originele tweedehands autoruit valt vaak duurder uit in vergelijking met een nieuw after market exemplaar. Wilt u de kosten van een voorruit vervangen voor uw Volkswagen Multivan beperken zonder kwaliteitsverlies te lijden? Dan is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een after market exemplaar.

Hoeveel kost een voorruit voor een Volkswagen Multivan?

De prijs van een voorruit voor een Volkswagen Multivan is afhankelijk van de opties in de ruit en ligt tussen € 179 voor een voorruit zonder opties en € 229 voor een geluiddempende voorruit met regensensor. Een voorruit van een Volkswagen Multivan kan bij u op locatie worden vervangen vanaf € 279 all in. Een overzicht van alle beschikbare voorruiten voor de Multivan staan in de volgende tabel.

Type ruit:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

zonder opties

€ 179,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met antenne

€ 179,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met antenne en zonneband

€ 189,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met rechthoekige regensensor

€ 189,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met zonneband

€ 199,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met rechthoekige regensensor en zonneband

€ 199,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met ronde regensensor en zonneband

€ 219,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met ronde regensensor, antenne en zonneband

€ 219,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

met ronde regensensor en antenne

€ 229,00

Voorruit voor een Volkswagen Multivan

akoestisch met rechthoekige regensensor

€ 229,00

Voorruit vervangen van uw Volkswagen Multivan uitbesteden

Zelf de voorruit vervangen van uw Volkswagen Multivan is iets wat tot de mogelijkheden behoort voor garagehouders. Ook hobbyisten kunnen dit karwei zelf voor hun rekening nemen. Het merendeel van de mensen die met ruitschade worden geconfronteerd zullen het oplossen er van echter willen uitbesteden aan een echte expert. Ook dat is een mogelijkheid. Ondanks de lage kosten voor het vervangen van uw Volkswagen Multivan voorruit kunnen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners u de best mogelijke oplossing voor uw probleem garanderen. Eerder hebben we u reeds aangegeven hoe u de scherpste prijs voor de voorruit van uw Volkswagen Multivan kunt verkrijgen, maar nu kunt u ook het kostenplaatje voor het vervangen aanzienlijk binnen de perken houden.

Voorruit vervangen van een Volkswagen Multivan bij WA+ of all risk verzekering

Doet u een beroep op één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners voor het vervangen van de voorruit van uw Volkswagen Multivan en bent u WA+ of all risk verzekerd? In dat geval kunt u rekenen op nog een extra voordeel. Ondanks dat u door middel van deze verzekeringen namelijk bent ingedekt tegen autoruitschade is het zo dat u steeds te maken krijgt met een bepaald eigen risico. Dit eigen risico wordt tot een bedrag van maar liefst 150 euro kwijtgescholden. Zo wordt het herstellen van de schade aan de Volkswagen Multivan voorruit financieel nog interessanter.