Voorruit vervangen Audi TT

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Prijs voorruit vervangen van uw Audi TT

De Audi TT is een opvallende verschijning. Dit type kent drie generaties en heeft nauwelijks concurrentie gezien. Heeft u deze sportieve bolide en moet de voorruit vervangen worden van uw Audi TT? In dat geval loont het om te kijken naar after market glas. Op die manier kunt u namelijk veel besparen. Voordat we hier verder op ingaan, kijken we eerst naar de Audi TT zelf. Wat is het verschil tussen de drie generaties, en welke primeurs had Audi met dit type?

De eerste generatie van de Audi TT

In 1995 werd de Audi TT voor het eerst aan het publiek getoond. Het zou nog drie jaar duren voordat Audi ook daadwerkelijk de TT uit de fabrieken liet rollen. Dit type is gebouwd op het PQ34-platform, dat we onder andere kennen van de Audi A4. De TT is verwant aan onder andere de Seat Leon, de Volkswagen Golf en natuurlijk de Audi A3. De TT was direct al een opvallend model. Klein, snel en vooral een type dat in 1998 nog geen concurrentie had in dit segment. Een goede zet van Audi waar hard gewerkt werd aan het verbreden van de markt.

In 1999 kwam Audi al met een speciale variant van de TT. Deze was vele malen lichter, dankzij het stoffen dak dat met de hand bediend wordt, maar heeft verder exact dezelfde motoren en is stiekem een coupé en geen echte roadster. Daar maakte Mazda zich overigens ook al schuldig aan in 1990 met de Mazda MX-5 die een roadster genoemd werd door de fabrikant zelf, maar ook eigenlijk een coupé was.

2005, de viering van een mijlpaal

In 2005 was het feest bij Audi. De Quattro-technologie, essentieel voor de successen en tevens het voortbestaan van Audi, bestond op dat moment 25 jaar en dat moest gevierd worden. Daarom werd er een speciale variant van de TT gemaakt, de Audi TT Quattro Sport. Dit model heeft geen achterbank en is daardoor veel lichter dan de eigenlijke TT. Dankzij de betere gewichtsverdeling en leuke stijlelementen (waaronder de karakteristieke rode remklauwen), weet deze variant zich goed te onderscheiden van de voorloper.

De tweede generatie van de Audi TT

Zoals u misschien gewend bent van Audi, besloot de Duitse autofabrikant de tweede generatie op een ander platform te bouwen: nu werd het PQ35-platform van de Audi A5 gebruikt. Dit type is een absolute primeur van groot belang geweest. Voor het eerst besloot Audi om de Audi Space Frame
-technologie te gebruiken met veel meer aluminium (69%) en veel minder staal. Door de motor voorin te leggen en het staal voornamelijk rond de achteras te gebruiken, zorgde Audi voor een perfecte gewichtsverdeling wat het comfort ten goede komt.

De tweede generatie heeft nóg een primeur. Het is de eerste TT met een dieselmotor. De eerste generatie werd uitsluitend geleverd met benzinemotoren en daar bracht Audi verandering in met generatie 2. Al zou dit van korte duur zijn overigens.

De derde generatie van de Audi TT

Een derde generatie – een derde platform? Jawel. De derde generatie van de Audi TT is beschikbaar sinds 2014 en wordt gebouwd op met MQB-platform
(onder andere bekend van de Audi A3). Ook deze generatie heeft weer een flinke primeur. Audi gebruikt in dit type voor het eerst de Audi Virtual Cockpit
, een scherm van meer dan 12 inch dat de tellers op het dashboard vervangt.

In 2018 krijgt de TT een facelift. Er worden wat uiterlijke kenmerken aangepast, maar een andere verandering is veel groter. De nieuwe Audi TT is vanaf 2018 namelijk niet meer verkrijgbaar met een dieselmotor.

Andere varianten van de Audi TT

De Audi TT is in verschillende andere varianten op de markt gebracht:

  • TT Clubsport Quattro
  • TTS
  • TT RS

Vooral de TT RS is een opvallende verschijning. Dit snelheidsmonster trekt binnen vier seconden op naar 100 kilometer per uur vanuit stilstand. De maximale snelheid is begrensd op 250 kilometer per uur (maar kan verhoogd worden naar maar liefst 280 kilometer per uur als u dat handig vindt).

De concurrentie van de Audi TT

De Audi TT had geen concurrenten toen het type op de markt gebracht werd. Ook nu zijn er weinig alternatieven in hetzelfde segment. De enige concurrenten die mogelijkerwijs de competitie aan konden gaan, waren de Peugeot RCZ en de Mercedes-Benz SLK. Maar waar de Audi TT in Nederland alleen al bijna 5000 keer verkocht werd (net als de Audi Q3 en de Audi Q7 bijvoorbeeld), bleef de teller voor de Peugeot steken rond de 1000 exemplaren. Mercedes-Benz SLK deed het met iets minder dan 4000 een stuk beter, maar kon zich duidelijk niet meten met de concurrent uit eigen land.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van een Audi TT?

De voorruit van een Audi TT moet vervangen worden wanneer deze autoruitschade in het zichtveld van de bestuurder heeft. Bij een enkele scheur buiten het zichtveld is de voorruit vervangen niet direct verplicht. Maar gezien het feit dat de gemiddelde Audi TT-eigenaar bijzonder trots en zuinig is op deze unieke verschijning, is de autoruit vervangen bij ernstige schade nooit een slecht idee. Zeker niet wanneer u een Audi TT Roadster rijdt en de voorruit technisch gezien uw enige bescherming is.

Kan ik zelf mijn Audi TT voorruit vervangen?

Alleen mensen die veel ervaring hebben met het vervangen van voorruiten kunnen een voorruit vervangen. U wilt immers zeker weten dat er geen lekkage optreedt, dat de ruit goed gemonteerd wordt en dat de ruit niet ineens los kan schieten wanneer u flink moet remmen.

Heeft u veel ervaring met het vervangen van voorruiten en heeft u alle gereedschappen in huis? Dan kunt u bij ons gewoon een nieuwe Audi TT voorruit bestellen zonder montage. Heeft u de kennis (of de tijd) echter niet? Laat het werk dan gewoon door onze FOCWA-gecertificeerde partners doen.

Kan ik mijn Audi TT voorruit goedkoop laten vervangen?

U kunt goedkoop uw autoruit laten vervangen door niet te kiezen voor het merkglas van uw Audidealer. Een autoruit met een merklogo van Audi is namelijk alleen maar duurder dankzij het Audilogo. Maar wat kost een nieuwe voorruit zonder het merklogo van Audi? Een stuk minder en dat betekent dat u direct kunt besparen op de kosten. After market autoglas wordt namelijk in de fabrieken gemaakt waar merkglas ook vandaan komt en voldoet aan exact dezelfde eisen. Op onze website kunt u direct uw Audi TT model selecteren waarna u onze scherpe tarieven voor nieuwe Audi voorruiten ziet die passend zijn voor uw auto. Een voorbeeld van de prijzen:

Voorruit Audi TT vanaf 2014:

€ 209,00

Voorruit Audi TT 2006-2014:

€ 229,00

Eventuele montage:

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

De voorruit vervangen van uw Audi TT binnen drie werkdagen

De voorruit vervangen van uw Audi TT kan tegen scherpe tarieven en dit ook nog eens binnen drie werkdagen. Wanneer u vandaag een nieuwe voorruit bestelt (met of zonder montage), dan zorgen wij ervoor dat de nieuwe voorruit uiterlijk binnen drie werkdagen bij u bezorgd wordt. Kiest u voor montage, dan plaatst een FOCWA-gecertificeerde montagepartner direct de ruit zodat uw Audi TT weer helemaal op en top is.

Heeft u vragen of kunt u de voorruit voor uw Audi TT niet op de website vinden? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.