Voorruit vervangen Seat Mii

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Seat Mii, het model dat net tekortschoot

De Seat Mii is een populair model van de Spaanse autofabrikant, met gemiddeld 178 verkopen per maand in de periode 2012 tot 2018. Heeft u dit model, dan bestaat de kans dat de voorruit van de Seat Mii vervangen moet worden na ruitschade. De voorruit vervangen van een Seat Mii kan duur uitvallen wanneer u op zoek gaat naar een Seat Mii voorruit met een merklogo. Het is verstandiger om te kijken naar een nieuwe voorruit voor de Seat Mii op de after market. Deze voorruiten worden gemaakt in dezelfde fabrieken met dezelfde kwaliteitseisen, maar dan zonder logo en dat levert een flinke besparing op. Maar wat is er nou zo bijzonder aan de Seat Mii en welke modellen zorgden ervoor dat de Seat Mii in het topjaar 2013 nog net geen 1% van het marktaandeel wist te verwerven?

Seat Mii, Seat richt zich wél op jonge mensen

Seat heeft al sinds lange tijd het imago willen creëren dat het een automerk is voor de jongere mensen. Maar met modellen zoals de Seat Arosa maakte Seat het imago niet waar. Totdat de opvolger voor de Arosa uitgetekend werd. De Seat Mii was duidelijk een auto waarmee wel gedacht werd aan de jonge mensen die in de stad wonen en een auto nodig hebben voor dagelijkse ritten binnen de bebouwde kom. De Seat Mii werd door Volkswagen AG-Groep in een drukbezet segment geplaatst. De Volkswagengroep had zelf al de Volkswagen UP! uitgebracht, samen met de Skoda Citigo. Modellen van concurrenten die op hetzelfde moment in hetzelfde marktsegment te koop waren, zijn onder andere:

De Seat Mii kwam op de markt op het moment dat de vraag naar kleinere auto’s sterk toenam. Maar het enorme aanbod zorgde ervoor dat in het succesjaar 2013 een marktaandeel van ‘slechts’ 0,9% behaald werd. De meest gekozen kleuren waren wit en zwart, die samen twee derde van de verkochte exemplaren uitmaakten.

De voordelen en nadelen van de Seat Mii

De Seat Mii werd een tegenhanger van de luxere en duurdere Volkswagen UP! Maar Seat haalde wel een trucje uit waar lang niet alle kopers blij mee waren. De standaarduitvoering van de Seat Mii was inderdaad veel goedkoper dan de UP!, maar deze versie was zover uitgekleed dat er niet eens stuurbekrachtiging  aanwezig was. Wilde u een Seat Mii die van alle gemakken voorzien was, waaronder stuurbekrachtiging wat in die tijd al een standaardeis was (ook voor auto’s in het lagere marktsegment), dan kwam de prijs alsnog uit rond de prijs van de UP!

Voordeel aan de kleine Seat was de relatief grote beenruimte op de achterbank en de laadruimte. Maar liefst 251 liter met de achterbank omhoog en een riante 951 liter met de banken ingeklapt. Daarnaast zorgde het efficiënte start-stopsysteem voor een verbruik van slechts 1:18, een ratio waarmee de Seat Mii zich prima kon meten met de concurrentie op dat moment.

Een nadeel aan de Seat Mii waarbij het lijkt alsof er een foutje gemaakt is door de ontwerpers, is dat de rechterruit niet bediend kan worden door de bestuurder tijdens het rijden. Er is geen knop gemaakt aan de bestuurderskant waarmee deze ruit bediend kan worden. Ook dit heeft een stempel gedrukt op de verkopen, die desalniettemin op meer dan 3.500 lagen in 2013. Ter vergelijking: de Volkswagen UP! werd in 2013 meer dan 16.000 keer verkocht en had daarmee een marktaandeel van bijna 4%. Dit heeft deels te maken met de naamsbekendheid van Volkswagen, maar is ook te verklaren door de veel sterkere turbomotor in de Volkswagen die een fractie duurder in prijs was dan de Seat Mii. In de stad niet nodig, maar buiten de stad toch bijzonder praktisch op de provinciale wegen en snelwegen door heel het land.

Voorruit vervangen van de Seat Mii

De Seat Mii is een van de betere modellen van Seat, zeker met het oog op de veiligheid en het comfort. Het is een sterke toevoeging aan het portfolio van Seat waarin namen zoals de Seat Altea, Seat Ibiza en Seat Leon een sterke positie ingenomen hebben op de Europese markt. Reserve-onderdelen vinden voor uw Seat Mii is dan in de meeste gevallen ook een fluitje van een cent. Er zijn veel exemplaren verkocht in Europa en dat betekent dat er ook een grote after market is met goedkopere onderdelen dan de originele onderdelen van Seat zelf. Dit geldt ook voor het vervangen van de autoruiten: goedkope autoruiten is gemakkelijk en snel te bestellen.

Er zijn tal van manieren waarop u ruitschade op kunt lopen in uw Seat Mii:

  1. Inbraak in de auto;
  2. Stormschade;
  3. Opspattende steentjes en ander afval tijdens het rijden;
  4. Parkeerschade;
  5. Slagbomen, zwanen en andere zware voorwerpen.

Uw voorruit vervangen met de goedkoopste voorruit op de markt lijkt misschien geen aantrekkelijk idee. Maar wanneer het gaat om een Seat Mii voorruit vervangen is het verhaal echter net even iets anders. De voorruiten die gemaakt worden met een merklogo zijn per definitie aan de prijs. Wanneer u kiest voor after market voorruiten voor de Seat, dan valt de prijs veel lager uit. De kwaliteitseisen zijn gelijk, het productieproces is hetzelfde: alleen ontbreekt het merklogo waardoor u direct kunt besparen op de kosten bij het vervangen van uw Seat Mii voorruit.

Er zijn 5 voorruiten leverbaar voor de Seat Mii: een vooruit met onderlijst voor € 149, een voorruit met boven- en onderlijst voor € 159, een voorruit met camera en onderlijst kost € 159, een voorruit met camera en boven- en onderlijst € 179 en een voorruit met camera en regensensor kost € 279.

Voorruit Seat Mii met onderlijst

€ 149,00

Voorruit Seat Mii met boven- en onderlijst

€ 159,00

Voorruit Seat Mii met camera en onderlijst

€ 159,00

Voorruit Seat Mii met camera en boven- en onderlijst

€ 179,00

Voorruit Seat Mii met camera en regensensor

€ 279,00

Seat Mii voorruit vervangen: zelf doen of uitbesteden?

Autoruitschade in de voorruit van uw Seat Mii zorgt er vaak voor dat de voorruit vervangen moet worden, zeker wanneer het niet meer gaat om een klein sterretje maar een echte barst. Snel handelen zorgt ervoor dat er niet meer schade aan de auto ontstaat. U kunt ervoor kiezen om de voorruit te vervangen van uw Seat Mii met een after market autoruit die u zelf monteert. Bestelt u de nieuwe voorruit bij ons, dan kunt u tijdens het bestelproces gewoon aangeven dat u de voorruit zelf wilt monteren. Bent u handig, heeft u genoeg overdekte ruimte zodat u droog kunt werken en kunt u iemand vinden die u kan assisteren, dan is dit zeker een optie.

Heeft u echter geen tijd of weet u niet hoe een voorruit vervangen van een Seat Mii precies werkt? Ook dan kunt u gewoon bij ons terecht. U geeft dan tijdens het bestellen aan dat u de voorruit voor uw Seat Mii geleverd wilt hebben met montage. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners nemen u graag de montage uit handen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail of bel ons dan vandaag nog zodat we u direct verder kunnen helpen met nieuwe autoruiten voor uw Seat Mii.