Voorruit vervangen Seat Ateca

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Seat Ateca: snel en goedkoop

De Seat Ateca wordt de eerste SUV uit Spanje genoemd, maar technisch gezien is dat niet correct. Ja, de Ateca is de eerste SUV van Seat, maar wordt gefabriceerd in Tsjechië, in de fabrieken van Skoda. Aangezien het gaat om een productie vanuit de Volkswagen Groep is het vinden van vervangende onderdelen voor deze auto’s niet moeilijk. Ook de voorruit vervangen van een Seat Ateca kan goedkoop, dankzij de brede after market waar meer dan genoeg onderdelen te vinden zijn voor alle Seatmodellen, inclusief de eerste SUV van het Spaanse merk. Hoe kunt u op de kosten besparen bij het vervangen van de voorruit van uw Seat Ateca, en hoe populair is dit model eigenlijk in Nederland?

De Seat Ateca met het MQB-platform

Als de Volkswagen Groep ergens bekend om staat, dan is het wel de diversiteit onder de verschillende merken. Er wordt vaak ‘geleend’ waardoor bepaalde auto’s te veel op elkaar gaan lijken. Toen bekend gemaakt werd dat de Seat Ateca gebouwd zou worden op het MQB-platform werd gevreesd dat het een kopie zou worden van de Volkswagen Tiguan, de Skoda Kodiaq of de eigen Seat Leon, die allemaal op hetzelfde platform gebouwd werden. Maar de Spanjaarden hebben ervoor gezorgd dat de Ateca een eigen gezicht kreeg. Of eigenlijk zeven gezichten op dit moment.

De Seat Ateca is verkrijgbaar in zeven verschillende uitvoering. Gerangschikt op de nieuwprijs van laag naar hoog zijn dit:

  1. Ateca Reference: de basisuitvoering met 16 inch lichtmetalen velgen;
  2. Ateca Style: met parkeersensoren achter en 17 inch lichtmetalen velgen;
  3. Ateca Style Business Intense: luxere Style-uitvoering met achteruitrijcamera;
  4. Ateca Xcellence: 18 inch velgen en chromen dakreling;
  5. Ateca Xcellence Business Intense: Xcellence-uitvoering met extraatjes;
  6. Ateca FR: sportstoelen en full-led koplampen;
  7. Ateca FR Business Intense: FR-uitvoering met draadloze telefoonlader.

Wat maakt de Seat Ateca speciaal?

De Seat Ateca is in veel opzichten een speciale auto. Dat het ‘de lesauto van het jaar
geworden is, dat is lichtelijk opvallend aangezien het gaat om een SUV. Een SUV met een beperkte motor in de standaarduitvoering: een 1.0 driecilinder die in Nederland prima dienstdoet maar die in heuvelachtige gebieden aanzienlijk meer moeite heeft. Dat is opmerkelijk, want deze SUV is gemaakt om vol te laden. Maar liefst 510 liter bagageruimte wanneer de achterbank omhoog staat en een respectabele 1600 liter met de achterbanken omlaag. De SUV is standaard voorwiel aangedreven maar is optioneel leverbaar met vierwielaandrijving die inschakelt wanneer het nodig is.

Het virtuele dashboard en de getinte achterruiten zijn een fraaie uitbreiding van het assortiment aan features bij Seat, maar de meest interessante features zijn vooral te vinden in de uitgebreidere modellen en ook daar zijn de leuke opties te vinden. Zoals een draadloze telefoonlader, multimediasysteem, parkeersensoren rondom en speciale ledverlichting op de auto. De basisuitvoering, de Seat Ateca Reference, is daarbij een saaie achterblijver waarbij vooral kunststof gebruikt is om de ruimte op te vullen waar de features verwerkt kunnen worden wanneer u meer geld neer wilt leggen voor uw SUV van Seat.

Hoe populair is de Seat Ateca in Nederland?

Wanneer er gekeken wordt naar de verkoopcijfers, dan is duidelijk te zien dat de SUV van Seat in de smaak gevallen is. Van de Seat Exeo werden nog geen 2.000 exemplaren verkocht, de Seat Arona deed het iets beter met iets meer dan 2.000 modellen. De Ateca scoort nu al beter. Ruim 3.500 modellen werden er verkocht in 2016-2018. Dit is nog lang niet te vergelijken met het succes van de Seat Ibiza waar meer dan 140.000 exemplaren van verkocht werden, maar de Ateca bevindt zich dan ook in een compleet ander marktsegment.

Op het gebied van het totale marktaandeel blijft Seat een van de kleinste autofabrikanten voor de Nederlandse markt. De Ateca wist hier geen verandering in te brengen. Het marktaandeel van de Seat Ateca was in de periode 2016-2018 als volgt:

2016

0.08% (320 exemplaren)

2017

0,42% (1745 exemplaren)

2018

0.34% (1461 exemplaren)

Het is geen zinderend succes geworden, maar de Seat Ateca is wél een van de modellen die bijzonder goed ontvangen zijn en daarmee lijkt Seat de goede weg ingeslagen te zijn. Zeker wanneer het in het vervolg iets meer aandacht besteedt aan de basisuitvoering van de SUV.

De Seat Ateca voorruit (laten) vervangen

Moet de voorruit vervangen worden van uw Seat Ateca, dan is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de functies van de voorruit zelf. Een voorruit van een Seat Ateca is in de meeste gevallen voorzien van een regensensor en kan voorzien zijn van een camera. Dat betekent dat het hier wat verder gaat dan alleen het bekijken van de kosten van een nieuwe voorruit.

Wordt de voorruit van uw Seat Ateca niet goed vervangen en wordt er niet gekalibreerd, dan kan de functie van de Front Assist vervallen die automatisch afremt bij gevaar voor de auto. Het is daarom verstandig om dit alleen te laten doen door de experts die exact weten wat er gedaan moet worden om alle functies van de auto optimaal te kunnen gebruiken.

Wanneer moet de voorruit van de Seat Ateca vervangen worden?

In het geval van een sterretje is ruitreparatie nog mogelijk. Is het meer dan een sterretje, dan is de voorruit vervangen van de Seat Ateca een verstandige keuze. In de nieuwere auto’s zoals de Seat Ateca is de voorruit namelijk veel meer dan alleen glas. Al deze functies zijn belangrijk voor de veiligheid en het comfort.

Kan de voorruit van een Seat Ateca goedkoop vervangen worden?

Goedkoop de autoruit vervangen lijkt lastig wanneer het gaat om nieuwere automodellen. Toch is het goedkoop vervangen van de voorruit van een Seat Ateca zeker mogelijk. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van after market glas, vallen de kosten namelijk veel lager uit dan wanneer er gebruik gemaakt zou worden van merkglas. Dit heeft uitsluitend te maken met het merklogo op de ruit zelf: verder zijn er geen verschillen. De voorruiten voor de Seat Ateca met en zonder merklogo worden namelijk exact op dezelfde manier gemaakt en in de meeste gevallen gebeurt dit zelfs in dezelfde fabrieken.

Kiest u voor een after market voorruit voor uw Seat Ateca, dan kiest u voor de beste prijskwaliteitverhouding. Bestelt u de Seat Ateca voorruit bij ons, dan kunt u zelf kiezen of u de voorruit wilt bestellen met of zonder montage. Indien gewenst kunt u namelijk ook alleen de voorruit bestellen zonder dat deze gemonteerd wordt door ons. U betaalt dan alleen de prijs van een nieuwe voorruit.

Er zijn 5 verschillende voorruiten voor de Seat Ateca leverbaar. De prijs hangt af van de opties in de voorruit van de Seat Ateca en is als volgt: een voorruit zonder opties kost € 279, een voorruit met regensensor € 299, een voorruit met verwarming en regensensor € 319, een voorruit met camera en regensensor € 489 en een voorruit met camera, verwarming en regensensor kost € 519.

Een voorruit voor een Seat Ateca

€ 279,00

Een voorruit voor een Seat Ateca met regensensor

€ 299,00

Een voorruit voor een Seat Ateca met verwarming en regensensor

€ 319,00

Een voorruit voor een Seat Ateca met camera en regensensor

€ 499,00

Een voorruit voor een Seat Ateca met camera, verwarming en regensensor

€ 519,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Kan ik zelf mijn Seat Ateca voorruit vervangen?

Wanneer u geen apparatuur heeft om te kalibreren, dan kunt u de Seat Ateca voorruit met camera niet zelf vervangen. Na het vervangen van de voorruit moet de camera vaak opnieuw ingesteld worden zodat de camera in de voorruit optimaal communiceert met de apparatuur die hierop aangesloten is.

Kunnen wij uw Seat Ateca voorruit vervangen voor u?

Uw Seat Ateca is in goede handen bij ons. Tijdens het bestellen geeft u aan dat u de voorruit wilt bestellen inclusief montage. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners komen binnen drie werkdagen bij u langs om de voorruit te vervangen, uiteraard met garantie. Zo weet u zeker dat u weer optimaal van uw SUV kunt genieten tijdens het rijden.