Voorruit vervangen Dodge Ram Pick Up

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Dodge Ram Pickup

De Dodge Ram Pickup is in verschillende namen op de markt gebracht, en in uiteenlopende uitvoeringen. Moet de voorruit vervangen worden van uw Dodge Ram Pick Up, dan is het dus even opletten bij het kiezen van het model. Weet u niet zeker of u de juiste voorruit gevonden heeft, of wilt u dat wij even met u meekijken naar de opties? Gebruik dan de live chat. Voordat we verder ingaan op de mogelijkheden bij het vervangen van de voorruit, kijken we eerst naar een aantal van de modellen dat onder deze naam uitgebracht is, en welk model de verkooplijsten in Nederland aanvoert op het gebied van de pick-up.

Welke varianten zijn er van de ‘Dodge Ram Pickup’?

Een van de redenen voor de uiteenlopende namen en modellen is het feit dat Dodge niet langer een zelfstandig bedrijf is. Sinds 2014 produceert Dodge modellen onder de vlag van de FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Daarom werd al in 2011 gekozen voor een naamsverandering waarbij ‘Dodge’ uit de naam verdween.

De eerste versies hebben uiteraard wel gewoon Dodge Ram Pickup als naam. Dit model werd ontwikkeld om de D-serie (pick-ups) en B-serie (vans) te vervangen. Dodge greep met dit model terug op de types die gemaakt zijn tussen 1932 en 1954, met hetzelfde embleem op de auto. De verschillen met de D-serie zijn overigens zo klein dat critici de ‘nieuwe’ Dodge Ram Pickup een facelift noemen van de voorloper.

Een aantal modellen dat sinds die tijd op de markt gebracht is:

  1. Ram Pickup: het model sinds 2011, met 1500/2500/3500 als toevoeging om het gewicht aan te geven
  2. Dodge Ram 50: de Dodge-uitvoering van de Mighty Max van Mitsubishi die aanvankelijk de Dodge D50 heette voordat het Ram-predicaat toegevoegd werd
  3. Dodge Rampage: een auto die gebaseerd is op de pick-up, maar dit net niet is

De Dodge Ram Pickup is uiteraard sterk verbonden aan de Dodge Ram Van, een bestelbus die bijzonder populair werd omdat er nauwelijks aanpassingen gedaan zijn tijdens decennia van productie.

De (Dodge) Ram Pickup

In 2011 kwam de Ram Pickup op de markt onder het label van de FCA, waardoor Dodge niet langer in de naam mag staan. Deze pick-up is de lijnrechte opvolger van de eerste generatie van de Ram-trucks van Dodge die in 1981 op de markt gebracht werd. Deze modellen werden een facelift genoemd van de D-serie, maar opvallender was dat de exemplaren vooral met heel veel opties geleverd werden. Hieronder vielen airconditioning, een cassettespeler, sterkere sloten op de deuren, stijlvolle wielen, speciale kleuren en ploegconstructie voor de mensen die sneeuw wilden schuiven met de Ram Pickup.

 
De Dodge Ram Pickup begon in 1994 aan de tweede generatie. De verkopen overstegen ruim de 400.000 per jaar, mede doordat dit model ‘Truck of the Year’ werd (Motor Trend, 1994).
Het verkoopsucces was ook te danken aan de verschijning van de Ram Pickup in de film Twister uiteraard.

In 1998 werd de tweede generatie van een update voorzien. Zo kreeg de diesel er een zesde versnelling bij, werden de spiegels ineens rond en werd er extra aandacht besteed aan de veiligheid. In 2002 gleed het model naar de derde generatie, zonder dat er veel veranderingen doorgevoerd werden. Deze derde generatie had overigens wel direct een flink probleem. De 2500 en 3500 modellen van de Ram Pickup waren pas in 2003 beschikbaar in plaats van 2002, omdat de 5.7 liter V6 Hemi-motor niet klaar was voor productie.

De derde generatie: nog net met Dodge in de naam

Vanaf 2002 kwam de derde generatie op de markt, waarbij de aandacht direct lag op de 1500-modellen. De 2500 en 3500-modellen zouden pas een jaar later uitgebracht worden. De vierde generatie brak de records: in 2002-2003 werden bijna 450.000 modellen verkocht. Toch was dit geen reden voor feest. De F-150 van Ford deed het veel beter, net als de GM-trucks die in Amerika meer aftrek vonden.

Generatie vier vanaf 2009

Generatie vier kwam op de markt in 2009. Alle modellen die vanaf 2010 verkocht zijn, hebben ‘Dodge’ niet meer in de naam staan. Van dit model zijn opnieuw de 1500/2500/3500 en 4500-uitvoering gemaakt. Ook werd er een 5500 (5500 kilogram) versie ontwikkeld. Daarmee laat Ram nog eens zien dat zij beter is in het maken van auto’s met veel vermogen en gewicht dan het maken van leuke reclames:

De Ram Pickup 1500 is de bestverkochte pick-up in Nederland. Ondanks het feit dat de 1500 het verder in Europa helemaal niet zo goed gedaan heeft, omdat de Volkswagen Amarok hier een te sterke concurrent bleek. Dat er toch aardig wat modellen verkocht zijn van de Ram Pickup, is vooral te danken aan het feit dat u als klant de pick-up helemaal zelf samen kunt stellen bij de meeste dealers. Daartegenover staat een hoog verbruik en vooral flink wat wegenbelasting.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van de Dodge Ram Pickup?

Volgens de richtlijnen van de RDW moet de voorruit vervangen worden wanneer er een ster in het zichtveld van de bestuurder zit van meer dan 20 millimeter in diameter. Rijden met een barst in de voorruit is ook toegestaan, zolang het een enkelvoudige scheur betreft, bij voorkeur niet in het zicht van de bestuurder.

Dus, wanneer moet een autoruit vervangen worden:

  • Wanneer er autoruitschade in het zichtveld van de bestuurder aanwezig is in de vorm van een ster groter dan 20 millimeter in diameter – of een vertakte scheur
  • Wanneer de zijruit of achterruit van de Dodge Ram Pickup gesneuveld is

Dit hoeft overigens niet de hoofdprijs te kosten. Kiest u voor after market autoglas, dan vallen de kosten veel lager uit dan wanneer u zou kiezen voor autoglas van de merkdealer.

After market autoglas voor een Dodge Ram Pickup?

Goedkoop een autoruit vervangen begint op de after market. Voor de modellen van Dodge is dit overigens ook nog eens een veel makkelijkere keuze. Op onze website vindt u namelijk binnen luttele minuten de voorruit die u nodig heeft, terwijl het vinden van een merkdealer aanzienlijk langer kan duren.

Het verschil tussen after market autoglas en merkglas van uw Dodge/FCA-dealer is overigens bijzonder klein. Het merkglas heeft een merklogo, dat geen enkele functie vervult. Het zorgt alleen voor een exclusief verkooprecht, waardoor de prijs vele malen hoger uitvalt. After market autoglas wordt gemaakt in dezelfde fabrieken en voldoet aan exact gelijke eisen als merkglas voor uw Dodge Ram Pickup.

Is het goedkoper wanneer ik zelf mijn voorruit vervang?

Waarschijnlijk niet, tenzij u een automonteur bent en de voorruit zonder montage bestelt. Bent u geen automonteur en heeft u geen ervaring met het vervangen van autoglas, dan is het verstandiger om onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de voorruit te laten plaatsen. Zij kunnen dit binnen korte tijd regelen bij u thuis of op locatie. De kosten zijn als volgt:

Voorruit Dodge Ram Pick Up 1994-2002

€ 329,00

Voorruit Dodge Ram Pick Up 2002-2008

€ 449,00

Voorruit Dodge Ram Pick Up 2013-2015

€ 439,00

Eventuele montage

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Goedkoop de voorruit vervangen van een Dodge Ram Pickup

Moet de voorruit vervangen worden van uw Dodge Ram Pickup of uw Ram Pickup? Dan vindt u alle beschikbare autoruiten direct op onze website. Staat uw voorruit er niet bij of weet u niet zeker welke autoruit geschikt is voor uw auto? Neem dan contact met ons op via mail, live chat of telefoon. Wij helpen u graag de juiste voorruit te vinden voor uw pick-up.