Voorruit vervangen Dodge Journey

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Dodge Journey

De Dodge Journey is een opvallend Europees model voor de Amerikaanse autobouwer. Met meer dan 1000 verkopen in Nederland is de voorruit vervangen van de Dodge Journey niet lastig. Het aanbod op de after market zorgt ervoor dat u snel en makkelijk de juiste autoruit kunt vinden, zeker omdat de Fiat Freemont exact dezelfde voorruit heeft. Waarom is dit model een van de grotere successen in Nederland geworden voor Dodge, en hoe kan het dat de voorruit gedeeld wordt met een model van Fiat?

De Dodge Journey – of de Fiat Freemont als u wilt

Dodge heeft een onstuimige periode gehad aan het begin van het millennium. In deze periode bracht het de Journey uit in 2009, een medium crossover die geproduceerd werd zonder aanpassingen tot 2011. In 2009 nam Fiat echter 20% van de aandelen over in Chrysler (en zou dit direct ook verder uitbouwen). Het resultaat was dat de Dodge Journey in sommige landen op de markt gezet zou worden als de Fiat Freemont.

In Nederland zou de Dodge Journey pas in 2011 vervangen worden door de Fiat Freemont, een model dat ‘gebaseerd’ is op de Journey. In feite is het gewoon de Journey met een facelift, ook als 7-zitter verkrijgbaar. Dat Dodge 1340 modellen wist te verkopen voordat de naam veranderde, zegt veel over het succes van het model. Overigens besloot Fiat om de Freemont niet naar Nederland te brengen, maar wel naar alle omringende landen.

Waarom is de Fiat Freemont nooit naar Nederland gekomen?

Fiat heeft besloten om de Freemont nooit op de markt te zetten in Nederland, omdat dit type volgens de directie nooit een succes kon worden vanwege het belastingsysteem. De zware en gulzige auto zou simpelweg veel te duur worden voor de eindgebruiker en daarom werd het type overal om ons heen wél op de markt gezet en in Nederland niet.

De eerste exemplaren van de Dodge Journey

De Dodge Journey werd aan het publiek getoond in 2007 in Frankfurt. De Journey heeft hetzelfde platform als de Dodge Avenger
dat iets aangepast is. Standaard werd de Journey uitgevoerd als 5- of 7-zitter met een viercilinder, net als de minibussen die Chrysler in het verleden maakte.

Halverwege het modeljaar 2009 werd een opvallende aanpassing doorgevoerd. De naam van het model en het embleem verhuisden naar rechts op de achterklep, waardoor het merklogo kwam te vervallen. In 2011 zou duidelijk worden waarom.

De facelift van de Journey

In 2011 werd een facelift doorgevoerd voor de Journey. Nieuwe lampen, aanpassingen aan de grille, betere vering en besturing én een nieuw logo dat het oude logo moest vervangen. Aangezien de Dodge Nitro in 2012 uit productie werd genomen gedurende de fusie met Fiat, werd de Journey vanaf dit moment de kleinste SUV die FCA
in het aanbod heeft.

In 2013 worden nog wat kleine aanpassingen gedaan, zoals 19-inch velgen, maar in 2014 komt de grote verandering. De Journey Crossroad komt op de markt, met chromen accenten en vooral een veel stoerder uiterlijk.

Wat is het verschil tussen de Fiat Freemont en de Dodge Journey eigenlijk?

Om te zien wat het echte verschil tussen de modellen is, hoeven we alleen maar naar Brazilië, China of Australië te kijken. Daar werden beide types namelijk op de markt gebracht. De Freemont is overal alleen als 2.0 en 2.4 liter viercilinder uitgebracht behalve in China. De Journey wordt in deze landen alleen verkocht met de Pentastar V6-motor.

Over Australië gesproken: veel van de reclames voor de Dodge Journey waren suf, met vooral technische informatie die niet echt aansprak. In Nieuw-Zeeland werd daarom besloten om een compleet unieke reclame te schieten, die u niet snel vergeet:

Wanneer moet de voorruit van de Dodge Journey vervangen worden?

De voorruit moet vervangen worden wanneer er vertakte scheuren door de ruit lopen. Ook zijn barsten of sterretjes met een diameter van meer dan 50 millimeter niet toegestaan volgens de RDW. Zit de autoruitschade in het zichtveld van de bestuurder, dan zijn de eisen strenger. Een ster mag dan maximaal een diameter hebben van 20 millimeter.

Besluit u toch door te rijden met deze ruitschade, dan betekent dit niet alleen afkeur bij de apk, het betekent ook meer risico tijdens het rijden. Licht kan op onvoorspelbare manieren weerkaatst worden door ruitschade, waardoor u verblind kunt raken tijdens het rijden.

Waar kan ik een Dodge Journey autoruit vinden?

Een autoruit kopen voor een Dodge Journey is makkelijker dan u denkt. Ondanks het feit dat dit model slechts een paar jaar in Nederland aangeboden werd, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden te vinden op de after market. Dit bespaart u veel tijd en geld. Het online bestellen van een nieuwe voorruit voor uw Dodge kost namelijk minder tijd dan het vinden van een Dodge-dealer bij u in de buurt. Daarbij is de autoruit vervangen aan huis of op locatie gewoon mogelijk met onze flexibele service.

U bespaart tevens aanzienlijk op de kosten. De merkdealer heeft namelijk alleen merkglas met een logo in de voorruit. Dat logo doet niets voor de prestaties van de voorruit, maar zorgt er wel voor dat de prijs aanzienlijk hoger ligt dan de prijs van after market autoglas. Zo heeft after market autoglas per direct al de beste prijskwaliteitverhouding te pakken.

Voorruit Dodge Journey

€ 249,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - €130,00 (BE)

Kan ik de ruit vervolgens zelf monteren in mijn Dodge?

Een zijruit vervangen is niet moeilijk, zeker niet wanneer u de tijd en ruimte heeft om dit rustig te doen. Een voorruit vervangen is veel moeilijker. Ten eerste omdat de omvang van de ruit veel groter is en ten tweede omdat het monteren van een voorruit een nauwkeurige klus is. Zit de voorruit niet goed vast, dan kan deze losschieten tijdens abrupt remmen en er bestaat een risico op lekkage bij onjuiste montage.

Bent u echter zelf automonteur of eigenaar van een garage, dan kunt u alle ruiten gewoon bestellen zonder montage. Daarnaast kunt u het autoglas gewoon bij ons ophalen in Tiel om nog meer op de kosten te besparen.

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Dodge Journey is makkelijker dan u denkt

Het vervangen van de voorruit van de Dodge Journey is binnen de kortste keren geregeld. U kiest de juiste voorruit, geeft aan of u dit zonder of met montage en bezorging wilt en de bestelling is gereed. Binnen drie dagen zorgen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners ervoor dat de voorruit geplaatst is in uw Dodge.

Komt u er niet uit of wilt u graag dat wij even met u meekijken? Neem dan contact met ons op via de live chat of telefoon. We helpen u graag bij het vinden van het product dat u zoekt.