Voorruit vervangen Dodge Caliber

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Dodge Caliber

Er zijn meer dan 2.500 exemplaren van de Caliber in Nederland verkocht. Moet de voorruit vervangen worden van uw Dodge Caliber, dan is het zoeken naar een merkdealer geen aantrekkelijke optie. Gelukkig zijn er meer dan genoeg betaalbare voorruiten voor dit model op de after market te vinden. Dit is hét model waarmee Dodge de Europese markt op wilde komen, via het middensegment waar veel sterke concurrenten topmodellen hadden staan. In hoeverre is het Dodge gelukt om voeten aan de grond te krijgen hier, en hoe goedkoop is zo’n after market voorruit eigenlijk?

De Dodge Caliber: een Amerikaanse auto voor de Europese markt

De Dodge Caliber zag het licht in 2007 en werd de vervanger van de Dodge Neon en de Chrysler PT Cruiser. In vijf jaar tijd werden 400.000 exemplaren gemaakt, met verschillende aanpassingen door de tijd om het model beter aan te laten sluiten op de vraag in Europa. Echt succesvol was de introductie in Europa namelijk niet. In Zweden wachtten de distributeurs bijvoorbeeld maar liefst twee jaar, omdat er geen roetfilter of ESP in de dieselauto’s aanwezig was. Hierdoor lag de wegenbelasting ruim € 600 hoger dan de belasting voor bijvoorbeeld de Volkswagen Golf.

Dat was de directe concurrent in het C-segment, waar de Dodge Caliber geplaatst werd. Om te besparen op de kosten, gebruikten de Amerikanen veel plastic in het interieur en werden alle moderne features uit de auto gehaald. Op die manier kon de Dodge tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden worden, maar een aantrekkelijke auto was het hierdoor niet meer. Een echte uitdager zou het nooit worden voor de oppermachtige Golf die het C-segment domineerde.

De bouw van de Dodge Caliber

Hoewel de Dodge Caliber een Amerikaanse auto genoemd wordt, is er ontzettend veel geleend van de autofabrikanten buiten Amerika. Zo is de basis van de auto het GS-platform
dat in samenwerking met Mitsubishi opgezet werd en zijn de motoren viercilinders die van Volkswagen afkomstig zijn. Opvallend, want Chrysler-Dodge beschikte destijds al over de dieselmotoren van Mercedes.

Dodge zette direct ontzettend hard in op de marketing. Het wilde de Europese, Chinese en Australische markt op komen met dit type en probeerde dit met reclames zoals:

Gelukkig werd er ook geld uitgegeven aan reclames van een iets hoger niveau, waarin het wel om de auto zelf gaat, of toch niet… Deze advertentie moest de Zuid-Afrikanen overhalen om te kiezen voor de Caliber:

Het SE-model

Het eerste model van de Caliber was het SE-model. Deze heeft voorwielaandrijving, geen airconditioning, geen centrale deurvergrendeling en geen extra spiegels. De kleur van de grille is gespoten in de kleur van de auto om nog meer op de kosten te besparen. Ook mist de toerenteller en waren veel van de opties voor de Caliber niet leverbaar voor de SE-modellen.

De SXT-modellen

Deze modellen waren voorzien van aanzienlijk meer standaardfeatures, zoals airco, een drankkoeler, centrale deurvergrendeling en stoelen die ingeklapt kunnen worden. Voor Europa werd dit model standaard uitgerust met een 2.0 turbodiesel (van Volkswagen).

De SRT4, het meest uitgeruste model van de Dodge Caliber

De SRT4 is een hatchback die de strijd aan moest gaan met de Volkswagen GTI en de Mazdaspeed3.
De 19 inch velgen met vijf spaken, sterkere motoren, satellietradio, speciale remschijven, alles werd uit de kast getrokken om hier een speciaal nummer van te maken. Helaas werd er een stuk minder aandacht besteed aan de standaarduitvoeringen die wel de markt over hadden kunnen nemen.

Het verkoopsucces in Nederland?

Er werden meer dan 2500 exemplaren van de Dodge Caliber in Nederland verkocht, waarmee dit het meest verkochte model van Dodge is in ons land. Toch kunnen we niet echt van een verkoopsucces spreken. In het topjaar 2007 werden iets meer dan 1000 exemplaren verkocht. Van de Volkswagen Golf, de directe concurrent in het C-segment, werden meer dan 10.000 modellen verkocht. Desalniettemin is een verkoopaantal van 2.500 in Nederland een prima resultaat voor een Amerikaanse autofabrikant.

Dodge Caliber

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Dodge Caliber?

De voorruit van uw Dodge Caliber moet vervangen worden wanneer de ruitschade niet meer binnen de eisen van de RDW valt. Hierbij kunt u denken aan een vertakte scheur of een ster in het zichtveld van de bestuurder met een diameter groter dan 20 millimeter. Zit de ster niet in het zichtveld, dan mag deze een maximale diameter hebben van 50 millimeter. De ruitschade blijft dan – voorlopig – binnen de wettelijke kaders, maar fraai is het natuurlijk allerminst.

Kan ik zelf mijn autoruit vervangen van de Dodge?

Zelf een autoruit vervangen is prima mogelijk bij zijruiten. Een voorruit vervangen is echter werk voor de specialist. Een verkeerd gemonteerde voorruit kan namelijk loskomen tijdens abrupt remmen en kan gaan lekken op vervelende plekken, waardoor vochtschade ontstaat.

Wilt u op de kosten besparen, dan is zelf de voorruit vervangen van uw Dodge Caliber geen goed plan. Wat wel een goed plan is, is het gebruik van goedkope autoruiten. Geen tweedehands autoglas, maar after market autoruiten die de beste prijskwaliteitverhouding hebben en die gewoon splinternieuw zijn.

Is after market autoglas kopen een verstandige beslissing voor een Dodge?

After market autoglas is niet alleen een goedkopere optie wanneer u een autoruit kopen wilt. Het is ook kiezen voor hoge kwaliteit, want deze ruiten komen uit dezelfde fabrieken als het merkglas van uw Dodge/FCA-
dealer. After market autoglas heeft alleen geen logo op de ruit staan, waardoor deze ook buiten de dealer om verkocht mag worden en dat scheelt aanzienlijk in de prijs.

Daar komt bij dat een autoruit kopen veel makkelijker is wanneer u kiest voor deze optie. U selecteert online de voorruit die u nodig heeft voor uw Dodge Caliber (er is maar één variant van € 229) en geeft aan of u deze met of zonder montage wilt bestellen.

U hoeft dus niet meer op zoek naar de merkdealer van de Amerikaanse auto en hoeft ook geen tijd vrij te maken om naar de werkplaats te komen. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners komen namelijk gewoon bij u thuis of op locatie om de voorruit te vervangen van uw auto.

De voorruit vervangen van uw Dodge Caliber: gemakkelijk en goedkoop online

De voorruit vervangen van uw Dodge Caliber kan niet makkelijker dan via onze website. U ziet direct wat de kosten zijn en hoe scherp de prijs van de nieuwe voorruit voor uw Caliber is.

Voorruit Dodge Caliber

€ 229,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u hulp nodig bij het vinden van de beste optie voor uw auto? U bereikt ons gemakkelijk via de telefoon of live chat. We kijken graag met u mee om het beste autoglas te vinden voor uw auto.