Voorruit vervangen Dodge Nitro

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Dodge Nitro

De Dodge Nitro is een imposante verschijning op de Europese wegen. Moet de voorruit vervangen worden van uw Dodge Nitro, dan kan het lastig zijn dat dit juist een Amerikaanse auto is die de Europese markt in de richting van Dodge moet trekken. Gelukkig kunt u tegenwoordig gemakkelijk autoruiten online vinden tegen aantrekkelijke prijzen, vooral op de after market. Voordat we hier aandacht aan besteden, is het de vraag of het Dodge gelukt is met de Nitro om Europa voor zich te winnen – en waarom dit nooit het geval kan zijn.

De Dodge Nitro, vooral ontzettend Amerikaans

In de jaren ’60 en ’70 zagen Amerikaanse autofabrikanten zoals Dodge en Pontiac met lede ogen aan hoe Europese automakers op hun markt actief werden. Dodge, Pontiac en ook Chevrolet gingen aan tafel zitten om de eigen markt te beschermen en om meer modellen in Europa te verkopen. Voor Dodge was dit nooit echt een belangrijk punt op de agenda. Eerst zat Dodge veilig onder de vlag van Chrysler, daarna ging het de samenwerking aan met Daimler en had het per definitie voeten in de Europese aarde.

Maar aan de samenwerkingen kwam een eind. In 2007 stond Dodge er weer helemaal alleen voor (tot 2014). Het zag direct in dat het meer marktaandeel in Europa moest verwerven om een sterke positie te houden binnen de automarkt. De Dodge Ram Pickup en Van waren verkoopsuccessen in Amerika, maar verloren het op eigen bodem van Ford en GM. In Europa werden deze modellen wel populair, maar het gewenste marktaandeel werd nooit bereikt. Dodge moest iets veranderen en ging aan de slag – om vervolgens een 100% Amerikaanse SUV op de Europese markt te drukken. Want echt passend werd het nooit.

De tweede compacte SUV van Dodge

De Dodge Nitro is een compacte SUV van Dodge en het eerste exemplaar zag in 2007 het levenslicht. Het is niet de eerste SUV van Dodge. Eerder was de Raider al op de markt gebracht, maar in 1990 werd de productie van dit model beëindigd. De Nitro is gebouwd op het KA-platform van Chrysler, dat ook gebruikt is voor de Jeep Cherokee (in Noord-Amerika Jeep Liberty
genoemd) – beide modellen werden dan ook in Toledo
in elkaar gezet.

Het model heeft standaard achterwielaandrijving. Vierwielaandrijving was aanvankelijk optioneel, maar zou uiteindelijk standaard worden voor de Europese markt. Hoewel er verschillende uitvoeringen gemaakt zijn, hebben de verkoopcijfers nooit de 300.000 gehaald. Mede dankzij ontzettend slechte reclame, vooral in Nederland. De reclamemakers bedachten een slogan ‘charged with adrenaline’ en lieten een hond zien die geëlektrocuteerd werd bij het aanraken van het voorwiel van de SUV…

Hoewel het filmpje na stormvloeden aan kritiek zo snel mogelijk verwijderd werd, is het internet ongenadig:

De inzet op Europa faalt ondanks alle inspanningen

Dodge heeft geluisterd naar de kritiek en feedback. De vierwielaandrijving werd niet langer optioneel, maar juist standaard. In Amerika werd de Dodge uitsluitend geleverd met benzinemotoren, maar voor de Europese markt werden dieselmotoren (met roetfilter) ontwikkeld voor dit model om zo beter aan te sluiten op de vraag. Deze 2.8 liter werd speciaal vervaardigd in Italië, maar ook dit kon het model niet redden dat desalniettemin een CO2-uitstoot liet zien van 222 gram per kilometer.

De Dodge Nitro was geen lang leven beschoren. Al in december 2011 besloot Dodge de stekker eruit te trekken, omdat de tegenvallende verkoopcijfers geen ommekeer lieten zien na het aanpassen van de modellen voor de Europese markt. In Nederland werden iets meer dan 600 modellen verkocht van de Nitro. Dit is ronduit ironisch, want de Dodge Caliber en Dodge Journey verkochten aanzienlijk beter, terwijl Dodge zich hiermee niet op de Europeanen richtte.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Dodge Nitro?

De voorruit van een Dodge Nitro moet vervangen worden wanneer er autoruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit die niet binnen de richtlijnen van de RDW valt. Concreet betekent dit dat de ruit vervangen moet worden bij sterretjes in het zichtveld van de bestuurder met een diameter groter dan 20 millimeter of vertakte scheuren.

Deze wet is opgesteld omdat het onveilig is met ruitschade in het zichtveld van de bestuurder door te rijden. Lichtinval (zonlicht of de lampen van tegenliggers) breekt op onvoorspelbaar wijze in barsten en scheuren, waardoor de bestuurder verblind kan raken tijdens het rijden.

Kan ik zelf de voorruit vervangen van een Dodge Nitro?

Tenzij u een auto(ruit)monteur bent, kunt u de voorruit niet zelf vervangen. Een autoruit vervangen zelf doen is wel mogelijk wanneer de zijruit van uw Nitro gesneuveld is. Een voorruit of achterruit vervangen van een Dodge Nitro is meer werk en dit moet nauwkeurig gedaan worden om problemen te voorkomen.

Een verkeerd gemonteerde voorruit kan losschieten tijdens krachtig remmen en biedt vocht de mogelijkheid om in de auto te komen op plekken waar u dit niet op tijd opmerkt. Het laten monteren van de voorruit voor uw Nitro is bovendien zo voordelig dat dit altijd een goede keuze is. Daarbij is dit binnen drie werkdagen geregeld bij u thuis of op locatie, zodat er altijd een oplossing is die binnen uw agenda past.

Wat kost het om de voorruit te laten vervangen van een Dodge Nitro?

Het vinden van de juiste voorruit voor een Dodge Nitro is een koud kunstje. Er zijn namelijk geen verschillende afmetingen. Alle modellen van 2006 tot 2010 hebben dezelfde voorruit van Dodge gekregen. Maar het vinden van een merkdealer is wel lastig, terwijl die ook nog eens hoge prijzen rekent omdat er een merklogo in het autoglas verwerkt is.

Dat merklogo doet echter helemaal niets voor het autoglas. Het zorgt er alleen voor dat uitsluitend de merkdealer het glas mag verkopen. After market autoglas heeft geen merklogo en mag overal verkocht worden. Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken, want dit glas wordt gemaakt in de fabrieken waar ook merkruiten gemaakt worden – en de eisen zijn identiek. Het ontbreken van een merklogo resulteert in een zeer aantrekkelijke prijs voor een nieuwe voorruit.

Voorruit Dodge Nitro met zonneband

€ 269,00

Voorruit Dodge Nitro

€ 189,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - €130,00 (BE)

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Dodge Nitro binnen drie werkdagen

Moet de voorruit van uw Dodge Nitro vervangen worden, dan kunt u op onze website direct uw keuze maken tussen een voorruit met zonneband of een voorruit voor uw Dodge zonder zonneband. Deze wordt vervolgens binnen drie werkdagen gemonteerd door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners.

Heeft u vragen over de autoruiten of onze service? Spreek ons dan aan via de live chat of bel ons, zodat we met u mee kunnen kijken en direct de juiste producten kunnen kiezen voor uw Dodge.