Een nieuwe autoruit kopen zonder hoge kosten

Een nieuwe autoruit kopen zonder hoge kosten

Mensen die dagelijks de weg op gaan met hun auto hebben ongetwijfeld al vastgesteld dat ze regelmatig worden geconfronteerd met schade waar ze in eerste instantie wellicht geen rekening mee hadden gehouden. In een niet onaanzienlijk aantal gevallen gaat het hierbij om schade die is opgetreden aan één van de ruiten die deel uitmaken van de auto. Een nieuwe autoruit bestellen is dan vaak de enige mogelijkheid om een afkeuring voor APK te kunnen voorkomen. Helaas kan het aanschaffen van een nieuwe autoruit wel eens gepaard gaan met een stevig kostenplaatje. Dat dit gelukkig niet altijd het geval hoeft te zijn bewijzen we u graag op deze pagina.

Wanneer een nieuwe autoruit kopen?

In eerste instantie zult u zich uiteraard de vraag stellen wanneer u er nu precies voor moet kiezen om een nieuwe autoruit aan te schaffen. De ene schade is dan ook als vanzelfsprekend de andere niet. Wanneer er één van de zij- of achterruiten in uw auto stuk gaat zult u deze zo snel mogelijk willen laten vervangen. Dit komt omdat niet alleen het comfort van de inzittenden aanzienlijk wordt beperkt, maar daarnaast ook de elektronica in de auto kan worden beschadigd bij regenval. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer er een sterretje of flinke barst in uw voorruit is ontstaan. Niet zelden wordt er door onze concurrenten aangegeven dat ook dergelijke schade meteen moet worden verholpen, maar toch is het kopen van een nieuwe autoruit in deze situatie niet altijd een vereiste.

Bepalend voor bovenstaande is de plaats waar de ruitschade precies in uw voorruit kan worden opgemerkt. We maken op dit vlak een onderscheid tussen situaties waarin het sterretje of de (enkele) barst in en buiten het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen. Is ze er in terug te vinden en kan ze het zicht van de bestuurder op de weg beïnvloeden? Dan volgt er bij vaststelling altijd een afkeuring voor de APK. Verschijnt het sterretje of (enkele) barst ten gevolge van steenslag slechts in één van de uithoeken van de voorruit? Dan vormt dit geen direct gevaar voor het zicht van de bestuurder waardoor een nieuwe autoruit kopen niet meteen noodzakelijk is.


Nieuwe autoruit of tweedehands exemplaar kopen?

Wanneer u een nieuwe autoruit wenst te kopen zult u er misschien op een bepaald ogenblik aan denken om te kiezen voor een tweedehands exemplaar. Dat is uiteraard een mogelijkheid, ware het niet dat een tweedehandse autoruit altijd een beetje gevaarlijk is. U weet namelijk nooit of deze niet beschadigd is. Daarnaast kan dit ook op financieel vlak niet zo interessant zijn als u misschien op het eerste zicht wel denkt. Een tweedehandse originele autoruit kan namelijk zomaar nog duurder zijn in vergelijking met een gloednieuwe after market autoruit. Dit komt omdat een originele autoruit is voorzien van een merklogo. De aanwezigheid van dit logo zorgt er voor dat ze enkel en alleen door een erkende merkdealer kan worden verkocht. Het gevolg hiervan is dat de prijs altijd heel wat hoger ligt in vergelijking met een after market autoruit, zelfs wanneer ze op de tweedehandse markt wordt aangekocht.

Goedkoop een nieuwe autoruit bestellen zonder kwaliteitsverlies

Indien u een nieuwe autoruit wenst aan te schaffen zonder dat u daarvoor een groot bedrag moet betalen mag het inmiddels duidelijk zijn dat de keuze voor een after market exemplaar veruit het interessantst is. Veel mensen vrezen echter dat deze lagere kostprijs komt door een beperktere kwaliteit. Dat is echter een foute veronderstelling. Een after market autoruit wordt namelijk niet alleen in dezelfde fabriek gemaakt als een origineel exemplaar, daarnaast maakt ze ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn. Er kan dan ook van ook maar enig verschil op het vlak van kwaliteit tussen een originele en een after market autoruit helemaal geen sprake zijn. Bovendien worden de after market autoruiten die door ons worden verkocht steeds geproduceerd volgens de strengste Europese richtlijnen. De meest optimale kwaliteit is dan ook altijd gegarandeerd.

Uw nieuwe autoruit laten plaatsen door een echte expert

Heeft u een nieuwe autoruit aangekocht en bent u nu nog op zoek naar een echte expert die deze voor u kan plaatsen? In dat geval is het altijd interessant om deze opdracht aan ons uit te besteden. Wij werken hiervoor namelijk samen met meerdere FOCWA-gecertificeerde partners wat er voor zorgt dat u steeds kunt genieten van de best mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast gebeurt het plaatsen van uw nieuw aangekochte autoruit altijd erg snel waardoor u niet lang zonder auto komt te zitten. Dit alles maakt dus duidelijk dat u bij ons niet uitsluitend aan het juiste adres bent voor het aanschaffen, maar ook voor het laten plaatsen van uw nieuwe autoruit!