Voorruit vervangen Cadillac CTS

Loading...
Geen producten gevonden. Heeft u ons zoekvenster al gebruikt? Zoek bijvoorbeeld op 'voorruit Clio' of 'achterruit Mondeo' en vind snel en gemakkelijk de juiste autoruit voor uw auto. Vindt u niet wat u zoekt? Chat met ons en wij helpen u graag...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Cadillac CTS

De Cadillac CTS is de meest verkochte Cadillac in Nederland. Moet de voorruit vervangen worden van uw Cadillac CTS, dan is het vinden van een merkdealer een uitdaging. U vindt er eentje in Rijnsburg en eentje in Amersfoort. Er zijn gelukkig genoeg autoruiten online te vinden. De prijzen zijn een stuk aantrekkelijker, omdat het hier gaat om after market autoglas. Voordat we de mogelijkheden van deze autoruiten bekijken, gaan we eerst dieper in op dit model van Cadillac. Was het een succes, en hoe groot was dit verkoopsucces in Nederland precies?

De eerste generatie van de Cadillac CTS

De eerste exemplaren van dit model kwam in 2003 op de markt. General Motors, eigenaar van Cadillac, besloot dit model op de compacte luxeautomarkt te plaatsen en bouwde de CTS op het Sigma-platform met achterwielaandrijving. De CTS is het eerste model waarbij ‘Art and Science’ als ontwerptaal gebruikt werd, dat voor het eerst getoond werd in de Evoq-conceptauto. De Cadillac CTS moest de Catera vervangen, die gebaseerd was op Opel.

De CTS is het eerste model sinds de Cimarron waarbij Cadillac teruggrijpt op de handgeschakelde auto. Uiteraard zijn er ook modellen gemaakt met een automatische vijfversnellingsbak. Er werd al snel gekozen voor een speciale uitvoering, die de Cadillac CTS-V als naam zou krijgen. Deze leverde betere prestaties dankzij de 5.7 liter V8-motor met 400 pk. De enige reden waarom General Motors hiertoe besloot, was omdat het de concurrentie aan wilde gaan met de BMW M3/M5, de Audi S4/S6 en de C- en E-klasse van Mercedes Benz. Hierin slaagde Cadillac overigens allerminst.

 
Desalniettemin kreeg de CTS direct een speciale status, vooral onder filmliefhebbers. In Matrix Reloaded,
de film die een cultstatus kreeg, werd de Cadillac CTS namelijk gebruikt voor een van de sleutelscènes waarmee de rol van deze auto onmiskenbaar is:

Tien modellen van de Cadillac CTS (die op dat moment nog niet op de markt was), werden gebruikt voor de film. Dat was overigens ook direct het einde van deze exemplaren.

De tweede generatie: een nieuw platform en meer motoren

De tweede generatie zag het licht in 2008. Er werd gekozen voor een nieuw platform, het GM Sigma II-platform, waardoor de auto langer en breder werd ondanks dat de wielbasis gelijk bleef. Ook werden er meer motoren geïntroduceerd, waarbij de nadruk vooral op de torque (koppel) kwam te liggen. Daarbij ging het niveau duidelijk omhoog, omdat de vering, remmen en verbeteringen aan het stuur van de vorige CTS-V nu als standaard in de CTS-modellen werden toegepast.

In 2010 verdween het GM-logo van de Cadillac. Twee jaar later werd de grille voorzien van een update en werd er een V6-motor ontwikkeld met 323 pk voor de standaarduitvoering die veel lichter was dan de voorganger.

De derde generatie: 2013 tot 2019

In maart 2013 kwam de derde generatie in de spotlights te staan (modeljaar 2014). Hoewel het model relatief goed ontvangen werd, was er veel kritiek op het multimediasysteem en het brandstofverbruik dat veel hoger lag dan die van de concurrerende modellen op de markt. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Cadillac de prijs van dit model in 2015 al verlaagde, om de auto zo beter in de markt te plaatsen.

Is de Cadillac CTS een verkoopsucces geworden?

Nee, absoluut niet. Het piekjaar was 2005 met iets meer dan 60.000 verkopen in Amerika. In Europa bleef de verkoop sterk achter. In Nederland was het piekjaar in 2004, waarin nog geen 100 (76) modellen verkocht werden. In totaal werden er 331 exemplaren verkocht van de Cadillac CTS in Nederland, waarmee het wel het meest verkochte model van Cadillac in Nederland is. Dit is overigens goed te zien op de tweedehandsautomarkt, waar verschillende exemplaren en uitvoeringen aangeboden worden.

Wanneer moet de voorruit van een Cadillac CTS vervangen worden?

De RDW-richtlijnen schrijven voor dat u niet door mag rijden met autoruitschade wanneer er een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter in het zichtveld van de bestuurder zit of er sprake is van een vertakte scheur. Is dit het geval, dan moet de voorruit vervangen worden van uw Cadillac.

Dit kunt u laten doen door de merkdealer wanneer u de tijd heeft om deze te bezoeken. De prijzen van het merkglas liggen echter onnodig veel hoger dan de prijzen van after market autoglas. Bent u op zoek naar goedkope autoruiten voor uw Amerikaanse auto, dan is de after market de plek waar u de juiste autoruit vindt.

Is after market glas voor een Cadillac CTS een goede optie?

Ja, zeker wanneer u de beste prijskwaliteitverhouding belangrijk vindt. Concreet wilt u niet te veel betalen, maar u wilt wel het beste autoglas voor uw Cadillac hebben. After market autoglas is dan een sterke optie. Dit autoglas is niet voorzien van een merklogo, waardoor het exclusieve verkooprecht niet van toepassing is.

Daarnaast voldoet het autoglas aan exact dezelfde eisen als het merkglas van uw dealer en wordt het vaak in de fabrieken gemaakt waar ook de originele Cadillac-voorruiten vervaardigd worden. Het logo dat niets doet voor uw voorruit of auto, dat is wat de merkruiten zo duur maakt.

Kan ik zelf mijn voorruit vervangen van mijn Cadillac CTS?

Een autoruit kopen, dat kunt u makkelijk zelf, maar het plaatsen van een voorruit is een heel ander verhaal. Dit kunt u alleen wanneer u een opgeleid monteur bent of specialist op het gebied van autoglas. Gaat dit voor u op? Dan kunt u de nieuwe autoruiten gewoon zonder montage bestellen en laten bezorgen of bij ons ophalen.

Bent u geen ervaren specialist, dan raden we u sterk af de voorruit zelf te plaatsen. Deze kan namelijk losschieten of gaan lekken wanneer deze onjuist gemonteerd is. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners helpen u graag verder en kunnen in de meeste gevallen de voorruit binnen drie werkdagen plaatsen overal binnen Nederland en België. Bij u thuis, op het werk of op een ander door u te bepalen locatie.

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Cadillac CTS

Moet de voorruit vervangen worden van uw Cadillac CTS en vindt u kwaliteit en betaalbaarheid het belangrijkst, maar wilt u ook dat dit snel gedaan wordt zodat u weer optimaal kunt genieten van uw Amerikaanse auto? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Scherpe prijzen, kwalitatief after market autoglas voor uw auto en de nieuwe ruiten worden bijna altijd binnen drie werkdagen geplaatst.

Kunt u de geschikte voorruit niet vinden of staat het gewenste product nog niet op de website? Spreek ons dan aan via de live chat of bel ons, zodat we direct met u mee kunnen kijken naar de beste optie voor uw Cadillac CTS.