Voorruit vervangen Cadillac BLS

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Cadillac BLS

De Cadillac BLS is een klassiek voorbeeld van een Amerikaanse autofabrikant die de Europese plank misslaat. Moet de voorruit vervangen worden van uw Cadillac BLS, dan kan dit een uitdaging lijken. Zoveel exemplaren zijn er immers niet op de markt gekomen en de productie werd al in een vroeg stadium gestaakt. Toch is het makkelijker dan u denkt. De after market heeft namelijk meer dan genoeg voorruiten voor de BLS klaarliggen, mede omdat deze uitwisselbaar zijn met de Saab-voorruiten. Hoe is dit mogelijk, en waarom is dit model zo faliekant geflopt?

De Cadillac BLS, een Amerikaanse auto die nooit in Amerika gemaakt werd

Laten we met de deur in huis vallen: de Cadillac BLS is een Amerikaanse auto die speciaal ontwikkeld is voor de Europese markt. De auto is echter nooit in Amerika gemaakt en is ook niet op de Amerikaanse markt geplaatst door General Motors. Het maken van de modellen werd uitbesteed aan Saab in Trollhättan, waar de Zweedse autofabrikant de eigen Saab 9-5 en Saab 9-3 ook maakte.

De eerste tegenvaller moest al snel geslikt worden. Het ontwikkelen van de auto kostte een slordige 140 miljoen dollar. De eerste sedanuitvoeringen kwamen in 2006 op de markt, de stationcar volgde een jaar later. Maar de verkopen kwamen eigenlijk nooit van de grond. In 2007 werden iets meer dan 3000 modellen gebouwd, het jaar erop haalde de productie de 3000 niet eens. Uiteindelijk besloot General Motors in 2009 de productie stop te zetten, omdat het model compleet geflopt was.

In hoeverre is dit model echt een flop geworden?

Laten we de verwachting naast de realiteit zetten om zo objectief mogelijk te blijven. General Motors verwachtte 10.000 exemplaren per jaar te verkopen. Het model is van 2006 tot medio 2009 in productie geweest en er werden 7.365 stuks verkocht. In 3,5 jaar werd het target van één jaar dus nog niet gehaald. Wat was het grote probleem dan?

Allereerst waren er te veel sterke concurrenten, die modellen in hetzelfde segment geplaatst hadden. Die modellen waren voorzien van zuinigere motoren en vooral veel meer features tegen een gelijke prijs. De Cadillac bood niets extra’s – ook niet toen General Motors besloot de auto op de markt te plaatsen in Mexico, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

 
Daarnaast konden critici moeilijk over het hoofd zien dat de 140 miljoen dollar slecht besteed was. Het complete design heeft namelijk nog altijd herkenbaar de Saab 9-5 als achtergrond. Maar in tegenstelling tot de Saab 9-5 kwamen er veel klachten over de automaat van de BLS die slecht functioneerde met de V6-motor onder de motorkap. Deze kritiek had Cadillac overigens al aan kunnen zien komen, aangezien General Motors exact hetzelfde geintje uithaalde met de Catera, die gewoon een Opel Omega was met ander logo. Hier hebben de Amerikanen overigens ook een woord voor: badge engineering.
Men neme een model, haal het logo eraf en plaats er een ander logo op.

Welke onderdelen van de Saab werden 1:1 overgenomen naar de Cadillac BLS?

  1. Voorruiten en achterruiten zijn identiek, net als het frame rond de ruiten
  2. De deuren, inclusief de spiegels
  3. De deurpanelen zijn identiek
  4. Stuur
  5. Stoelen
  6. Achterbank
  7. Onderkant van het dashboard
  8. De handrem
  9. Versnellingspook
  10. Lampenregelaar

Heel verrassend kan het dus nooit geweest zijn voor de Amerikanen dat zij de markt nooit op konden komen met dit model.


Welke concurrenten had de Cadillac BLS voor ongeveer dezelfde prijs?

Deze modellen waren beter uitgerust en er waren meer opties beschikbaar, mede omdat deze types veel langer in productie geweest zijn. Cadillac had duidelijk beter naar de markt moeten kijken voordat het 140 miljoen dollar in zou zetten om een kopie te maken. Daarbij werkte het natuurlijk ook niet mee dat er alleen nog reclamebudget was voor een auto en een gordijn:

Er werden slechts 268 modellen van de BLS in Nederland verkocht. Niet omdat het een slecht model was, maar omdat er te veel concurrenten waren, Amerikaanse auto’s geen sterke naam hebben in Europa en het kopiëren van Saab veel te opzichtig gedaan is door de Amerikanen en Zweden.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van de Cadillac BLS?

De voorruit moet vervangen worden wanneer uw Cadillac BLS autoruitschade heeft in de vorm van een vertakte scheur of een ster met een diameter groter dan 20 millimeter. Het vervangen van de voorruit kan echter een uitdaging zijn met slechts twee merkdealers in Nederland en een automaker die afgeschrikt is door de Europese markt, waarbij de complete Saab-afdeling ook nog eens verkocht is.

Gelukkig is goedkoop de autoruit vervangen van dit model geen uitdaging. Aangezien de autoruit identiek is aan de Saab 9-3, heeft u voor € 200 al een nieuwe voorruit voor uw auto. Uiteraard is dat niet de prijs die u betaalt voor merkglas. Het gaat hier om after market autoglas.

Wat is het verschil tussen after market autoglas en merkglas van mijn Cadillac-dealer?

After market autoglas heeft geen logo in de voorruit, waardoor de prijs veel lager uitvalt. Verder zijn er geen verschillen met het merkglas dat uitsluitend verkocht mag worden door de dealer. Wat kost een autoruit nou precies voor uw Cadillac BLS en wat zijn de opties?

Voorruit groen getint met regensensor en bovenlijst

Vanaf € 279,00

Voorruit groen getint met bovenlijst (geen sensor)

Vanaf € 199,00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief bezorging en zonder montage. Indien gewenst kunt u de voorruiten voor de Cadillac namelijk gewoon bij ons ophalen.

Kan ik de voorruit van de Cadillac BLS zelf vervangen?

Wanneer u hier onzeker over bent, dan kunt u dit zeker niet. Alleen ervaren monteurs en specialisten zouden voorruiten moeten plaatsen omdat zij weten waar zij op moeten letten. Een voorruit die niet juist gemonteerd is, kan losschieten of lekken waardoor vochtschade ontstaat op plekken die u vaak pas te laat ziet.

Daarbij komt dat onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners vrijwel altijd de voorruit binnen drie werkdagen kunnen plaatsen. Dit kan bij u thuis of op locatie: dit is helemaal aan u.

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Cadillac BLS

Moet de voorruit vervangen worden van uw Cadillac BLS, heeft u hier haast bij en moet de kwaliteit van het autoglas uitmuntend zijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op onze website selecteert u gemakkelijk de juiste voorruit en kiest u voor een autoruit met of zonder montage en inclusief of exclusief bezorging.

Kunt u de juiste autoruit niet vinden voor uw Cadillac of heeft u vragen over onze producten of werkwijze? Spreek ons dan vooral aan via de live chat of bel ons, zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen te vinden wat u zoekt.