Nieuwe voorruit

Een nieuwe voorruit hoeft niet duur te zijn

Wanneer er een nieuwe voorruit geplaatst dient te worden in uw auto kan dit u heel wat slapeloze nachten bezorgen. De voorruit van een auto bestaat namelijk altijd uit gelaagd glas omdat hier een optimale sterkte is vereist. Gelaagd glas bestaat uit twee glaslagen met daar tussenin een zogenaamde PVB folie. Het betreft hier een soort van plastic die over twee klevende zijden beschikt waardoor het glas bij breuk nooit uit elkaar zal spatten. Het feit dat een voorruit steeds uit dergelijk, zeer kwalitatief glas bestaat zorgt er voor dat schade door bijvoorbeeld steenslag zich uitsluitend voordoet onder de vorm van een sterretje. Moet een nieuwe voorruit omwille van deze reden altijd veel geld kosten of is er nog een andere mogelijkheid? Wij stellen u de op financieel vlak meest interessante, nieuwe voorruit voor.

Een originele, nieuwe voorruit kopen

De eerste mogelijkheid die u heeft wanneer het aankomt op het kopen van een nieuwe voorruit is kiezen voor een originele voorruit. Een dergelijke voorruit is in tegenstelling tot bij een voorruit die is bestemd voor de after market voorzien van een zogenaamd merklogo. De aanwezigheid van een dergelijk merklogo zorgt er voor dat ze uitsluitend mag worden verkocht door een merkdealer. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo'n probleem, maar dit gegeven ligt wel aan de basis van de hoge kostprijs die voor een originele, nieuwe voorruit in rekening wordt gebracht. Veel potentiële kopers mogen dan van mening zijn dat de hogere prijs wordt veroorzaakt door een betere kwaliteit, wanneer u een originele voorruit gaat vergelijken met een after market voorruit wordt al snel duidelijk dat hier helemaal niets van waar is. 

Een financieel interessanter alternatief

Voor veel mensen is het aankopen van een originele, nieuwe voorruit op financieel vlak helemaal niet mogelijk. Toch is het altijd van belang om een beschadigde autoruit, zeker wanneer het de voorruit betreft zo snel mogelijk te laten vervangen. Hoe kan u dit nu evenwel voor elkaar krijgen? Door te kiezen voor een voorruit die werd geproduceerd voor de after market natuurlijk! Dergelijke voorruiten beschikken niet over een merklogo wat er voor zorgt dat ze vrij verkocht mogen worden. Dit brengt als belangrijk voordeel met zich mee dat ze veel voordeliger geprijsd zijn in vergelijking met originele autoruiten waardoor ze aanzienlijk toegankelijker zijn voor ieders budget. Bovendien willen we u graag ook aantonen dat er tussen after market en originele voorruiten geen enkel kwaliteitsverschil bestaat.

Zelfde fabriek en productielijn

Veel mensen die een nieuwe voorruit willen bestellen kiezen er tegenwoordig reeds voor om gebruik te maken van een exemplaar die is geproduceerd voor de after market. Deze keuze is niet onlogisch, in tegendeel. Het is namelijk zo dat een dergelijke nieuwe voorruit niet alleen op financieel vlak veel interessanter is, daarnaast is de kwaliteit precies dezelfde als bij een originele nieuwe voorruit het geval is. Hoe we dat precies weten? Zeer eenvoudig. Niet alleen de fabriek waarin after market autoruiten worden gemaakt, maar ook de productielijn zijn immers precies dezelfde als bij originele autoruiten. Dit maakt dat er helemaal geen sprake kan zijn van een verschil in kwaliteit. Dit wijst er dan ook op dat u eigenlijk in het geval van een originele autoruit vooral heel wat meer zult betalen voor enkel en alleen de aanwezigheid van het merklogo en dat is toch een beetje zonde te noemen.

Nieuwe voorruit bestellen en laten plaatsen

Bovenstaande heeft hopelijk de vrees bij veel mensen weggenomen dat een nieuwe voorruit bestellen altijd bijzonder veel geld moet kosten. Autoglas Concurrent vindt het zeer belangrijk dat iedereen te allen tijde op zo veilig mogelijke wijze met de auto kan rijden en daar kan soms een nieuwe voorruit voor vereist zijn. Wanneer u er voor kiest om ter vervanging van uw beschadigde voorruit bij ons een nieuwe voorruit aan te kopen kunt u dit dan ook altijd doen tegen de best mogelijke prijs en dat zonder ook maar enig kwaliteitsverlies. Alle autoruiten die door ons worden verkocht zijn dan ook steeds geproduceerd volgens de strengst mogelijke Europese normen.

Een nieuwe voorruit kunnen kopen tegen een scherpe prijs is natuurlijk bijzonder interessant, maar er is meer. Een nieuwe voorruit moet namelijk uiteraard nog geplaatst worden. Het spreekt voor zich dat wij u ook op dit vlak van dienst kunnen zijn. De plaatsing van een nieuwe voorruit wordt evenwel altijd uitbesteed aan een FOCWA gecertificeerde vakman. Deze is namelijk als geen ander geschikt om een nieuwe voorruit in uw auto te plaatsen. Wilt u met andere woorden zonder zorgen een beschadigde autoruit laten maken door een nieuw exemplaar? Wacht dan niet langer en kies er voor om een beroep te doen op de diensten van Autoglas Concurrent!
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie