Auto ruitschade

Auto ruitschade op voordelige wijze laten herstellen

Wanneer u te maken krijgt met auto ruitschade vreest u waarschijnlijk meteen dat u heel wat geld ter beschikking zult moeten hebben om deze schade te laten herstellen. Gelukkig hoeft dat absoluut niet het geval te zijn, in tegendeel. Auto ruitschade laten herstellen kan dan ook namelijk op twee verschillende manieren. In eerste instantie kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een originele autoruit, maar daarnaast is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een after market exemplaar. De voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas wat er voor zorgt dat er steevast een aanzienlijk prijskaartje aan verbonden is. Een niet onbelangrijk deel van dit prijskaartje wordt veroorzaakt door het merklogo dat op het raam is terug te vinden. Dat merklogo zorgt evenwel niet voor een betere kwaliteit waardoor het eigenlijk een foutief beeld schept van de werkelijkheid. Heeft u te maken met auto ruitschade en bent u op zoek naar een financieel interessante, maar tevens ook kwalitatieve oplossing? In dat geval is er voor kiezen om een after market autoruit te bestellen beslist een aanrader.

Auto ruitschade aan de voorruit

Schade aan de ruiten van uw auto kan op tal van verschillende manieren optreden. Indien er sprake is van schade aan de zij- of achterruiten van uw auto is het mogelijk dat deze in ontelbare stukjes uit elkaar spatten. Dat geldt niet voor de voorruit van een auto. Een dergelijke ruit is zoals reeds aangegeven namelijk vervaardigd van gelaagd glas wat er voor zorgt dat er bij auto ruitschade een sterretje zal ontstaan. Dit sterretje wordt deels veroorzaakt door de PVB folie die is terug te vinden tussen de twee glaslagen in. Deze beschikt aan beide zijden immers over een klevende laag welke het glas ook bij breuk netjes bij elkaar houdt. Dat is interessant, want op deze manier wordt voorkomen dat het glas van de voorruit bij breuk zomaar in het gezicht van de bestuurder of de passagiers vliegt. Het feit dat een voorruit is gemaakt van gelaagd glas komt de veiligheid van uw auto met andere woorden alleen maar ten goede.

Auto ruitschade laten herstellen

Bij Autoglas Concurrent maken we het voor onze klanten mogelijk om auto ruitschade te laten herstellen op een zeer eenvoudige manier. Door het aankopen van een nieuwe autoruit bent u er immers zeker van dat u weer kunt genieten van een uitstekende autoruit die u precies die zekerheid zal bieden waarnaar u op zoek bent. Wist u namelijk dat de stijfheid van een chassis voor een slordige 40 procent wordt gerealiseerd door de ruiten in uw auto? Wanneer de voorruit dan beschadigd is spreekt het voor zich dat dit de stijfheid van het chassis in het gedrang kan brengen met alle mogelijke gevaren van dien. Bovendien is het eveneens mogelijk dat uw auto wordt afgekeurd voor APK indien er sprake is van schade.

Wanneer afkeuring voor APK bij auto ruitschade?

Er wordt bijzonder vaak gezegd dat een afkeuring voor APK altijd volgt wanneer er sprake is van auto ruitschade, maar is dat ook wel echt zo? Helemaal niet. Bepalend op dit vlak is de plaats waar de auto ruitschade zich bevindt en het risico dat hierdoor wordt veroorzaakt. Wanneer de schade aan de voorruit van uw auto buiten het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden zult u merken dat men hier niet zo moeilijk over zal doen. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer het sterretje wel in het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden. Dan kan deze niet alleen het zicht op de weg belemmeren, bovendien is het ook mogelijk dat zonnestralen u door weerkaatsing verblinden. Omwille van deze potentiële risico's is de kans bijzonder groot dat uw auto voor APK wordt afgekeurd. De schade tijdig laten verhelpen is dan ook altijd aan te raden.

Hoe kwalitatief is een after market autoruit?

Inmiddels is het u dus bekend dat bij auto ruitschade kiezen voor een nieuwe after market autoruit op financieel vlak bijzonder interessant is, maar moet er dan niet ingeboet worden op vlak van kwaliteit en duurzaamheid? Absoluut niet. We kunnen begrijpen dat veel mensen zich deze vraag stellen, maar u hier zorgen om maken is helemaal nergens voor nodig. Een after market autoruit is immers even kwalitatief dan een originele autoruit. Hoe we dit weten? Zeer eenvoudig. Wanneer we zowel de fabriek als de productielijn van beide type autoruiten onder de loep gaan nemen zien we immers dat deze precies dezelfde zijn. Dit zorgt er voor dat het enige verschil bij een originele autoruit is dat er een merklogo op is geplaatst. In principe betaalt u dus heel wat meer enkel en alleen voor een afbeelding op uw autoruit.

Auto ruitschade verhelpen door een echte expert

Bent u geconfronteerd met auto ruitschade en wilt u deze op een efficiënte, kwalitatieve, maar toch ook zeer betaalbare wijze laten verhelpen? In dat geval is het absoluut de moeite waard om hiervoor een beroep te doen op de diensten van Autoglas Concurrent. Wij maken het immers voor u niet uitsluitend mogelijk om een gloednieuwe autoruit te bestellen tegen een zeer voordelige prijs, daarnaast kunt u deze eveneens laten plaatsen door één van onze FOCWA gecertificeerde partners. Op deze manier kunt u er absoluut zeker van zijn dat u steeds over de hele lijn van de best mogelijke kwaliteit geniet en dat tegen een bijzonder interessante prijs! Aarzel dan ook niet langer en ontdek welke fantastische oplossing wij van Autoglas Concurrent hebben voor uw auto ruitschade.
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie