Een autoruit laten maken hoeft niet veel te kosten!

Een autoruit laten maken hoeft niet veel te kosten!

Een kapotte autoruit laten maken is erg belangrijk. Een autoruit die stuk is zorgt er niet alleen voor dat er aanzienlijk moet worden ingeleverd op het vlak van comfort, daarnaast komt het uiteraard ook de veiligheid van de inzittenden van het voertuig niet ten goede. Toch wordt het herstellen van een beschadigde autoruit vaak uitgesteld. Dit heeft alles te maken met het feit dat mensen denken dat er hier altijd zeer aanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Gelukkig weten wij wel beter. Wilt u uw beschadigde autoruit laten herstellen op zo kwalitatief mogelijke wijze, maar dan wel zonder dat u rekening hoeft te houden met hoge kosten? Het is perfect mogelijk door een beroep te doen op onze diensten!

Hoeveel kost een autoruit laten maken?

De belangrijkste kostenpost met betrekking tot een autoruit laten maken is terug te vinden in het aanschaffen van de nieuwe autoruit. Wat dit betreft hoeft u echter helemaal geen genoegen te nemen met de bijzonder dure, originele autoruiten. Wist u namelijk al dat er ook zoiets bestaat als een after market autoruit? Een dergelijke autoruit beschikt over precies dezelfde kwaliteit als een origineel exemplaar, maar heeft geen merklogo. Dit betekent dat ze niet uitsluitend door een merkdealer mag worden verkocht waardoor de kostprijs aanzienlijk kan worden gedrukt. Dat uw autoruit laten maken door middel van een after market autoruit niet zorgt voor ook maar enig kwaliteitsverschil blijkt wel uit het feit dat niet alleen de fabriek waarin beide types van autoruiten worden geproduceerd dezelfde is, maar dit eveneens geldt voor de productielijn. Door te kiezen voor een after market autoruit beschikt u dus altijd gegarandeerd over de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.

 

Autoruit laten maken of afkeuring voor apk?

Veel van onze concurrenten zullen u maar wat graag laten geloven dat uw autoruit laten maken bij schade altijd noodzakelijk is om een afkeuring voor de apk te kunnen voorkomen. Dat is echter niet helemaal correct. In bepaalde gevallen kan er inderdaad een afkeuring voor de apk dreigen, maar dat is zeker niet altijd zo. Er wordt bijvoorbeeld altijd gekeken naar de plaats waar de schade voorkomt en de impact die deze kan hebben op het zicht van de bestuurder. Concreet betekent dit dat een barst recht in het gezichtsveld van de bestuurder inderdaad voor een afkeuring voor de apk zal zorgen. Is de barst terug te vinden op een plaats waar ze het zicht van de bestuurder niet beïnvloedt? Dan hoeft u op zich geen afkeuring voor de apk te vrezen. Let wel, dit betekent niet dat het vervangen van uw beschadigde autoruit in deze situatie niet is aanbevolen!

 

 

Laat een autoruit altijd zo snel mogelijk herstellen

Het feit dat een autoruit laten maken bij schade niet altijd is vereist om door de apk controle te komen betekent niet dat u hier geen aandacht aan hoeft te besteden, in tegendeel. Het is bijvoorbeeld zo dat zomaar even 40 procent van de stijfheid van het chassis van een auto wordt gerealiseerd door de ruiten die er in terug te vinden zijn. Dit betekent dat een barst in één van de autoruiten er voor kan zorgen dat deze stijfheid in het gedrang wordt gebracht met alle mogelijke gevolgen van dien. Wilt u dit voorkomen? Dan is het dus altijd belangrijk om er voor te zorgen dat al uw autoglas in een zo optimaal mogelijke staat verkeert.

 

Bovendien is het ook absoluut niet zo dat alleen de voorruit intact houden van belang is. Om de kosten van een ruit vervangen bij schade te drukken kiezen veel mensen er voor om bijvoorbeeld een kapotte zij- of achterruit niet meteen te vervangen. Toch moet het gezegd dat ook het vervangen van deze ruiten bij schade zeer belangrijk is en wel om de volgende redenen:

  1. Indien u rijdt bij regenweer kan er water in de auto terechtkomen. Dit water kan niet alleen het interieur laten beschimmelen, daarnaast kan ook de elektronica worden aangetast. Deze laten herstellen kan heel wat extra kosten met zich meebrengen.
  2. Een beschadigde autoruit maken is altijd van belang omdat op deze manier dieven geen onderdelen kunnen stelen. Niet zelden wordt zelfs de volledige auto gestolen om vervolgens de verschillende onderdelen gewoon individueel te kunnen verkopen.
  3. Een beschadigde autoruit laten maken bij schade is ook niet in het minst van belang omdat u alleen op deze manier het comfort van de inzittenden kunt waarborgen. Tijdens de barre winterperiode rijden met kapotte autoruiten is bijvoorbeeld absoluut niet comfortabel te noemen.

 

Voordelig zelf autoruit vervangen

Behoort zelf autoruit vervangen voor u tot de mogelijkheden? Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een garage of een hobbyist? In dat geval is het bij ons mogelijk om voordelig after market autoruiten te kopen. Bij veel van onze concurrenten kan dit niet en bent u meteen ook verplicht om de plaatsing er van uit te besteden. Dat is bij ons niet het geval. Wij leveren onze autoruiten met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding graag bij u thuis of op de zaak en dat niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen. Op deze manier beschikt u over een zeer kwalitatieve autoruit tegen een scherpe prijs die u gewoon zelf kunt plaatsen.

 

Autoruit laten maken bij u thuis? Het kan!

Een autoruit laten maken kan in bepaalde gevallen het best bij u thuis. Wat bijvoorbeeld wanneer de voorruit van uw auto is verbrijzeld of er een stevige barst recht in het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden? In dat geval is het absoluut niet verantwoord meer om nog met de auto te rijden, in tegendeel. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Uw beschadigde autoruit laten maken kan immers probleemloos door één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners bij u thuis gebeuren. Op deze manier kunt u snel met uw herstelde auto terug de weg op en dat zonder dat u rekening dient te houden met hoge kosten. Uw beschadigde autoruit laten maken bij u thuis? Neem ook dan absoluut contact met ons op!