Uw voorruit vervangen zonder eigen risico? Het kan!

Uw voorruit vervangen zonder eigen risico? Het kan!

Een voorruit vervangen zonder eigen risico, veel mensen vrezen dat het helemaal niet mogelijk is. Dat is vervelend, want schade aan de voorruit ontstaat veel sneller dan u op het eerste zicht zou verwachten. Bovendien is het zo dat lang niet iedereen zomaar in staat is om de kosten die het herstellen van deze schade met zich meebrengt te betalen. Heeft u ook te maken met een beschadigde voorruit en bent u daarvoor op zoek naar een efficiënte en bovendien ook voordelige oplossing? Zit u er bovendien helemaal niet op te wachten om geconfronteerd te worden met een niet onaanzienlijk eigen risico? In dat geval kan de informatie op deze pagina voor u ongetwijfeld bijzonder interessant zijn!

Hoe ontstaat schade aan de voorruit van uw auto?

De vraag naar een voorruit vervangen zonder eigen risico neemt tegenwoordig almaar toe. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat een voorruit van een auto wordt beschadigd. Dit kan dan ook op tal van verschillende manieren gebeuren, namelijk:

  1. Door steenslag. In deze situatie vliegt er een steentje tegen de voorruit aan waardoor er een barst kan ontstaan.
  2. Door een vogel of een zwaan. Deze dieren vliegen vaak met hoge snelheid tegen de voorruit van uw auto met alle gevolgen van dien.
  3. Door een ongeval met een ander voertuig of een andere weggebruiker in het algemeen.
  4. Door vandalisme.

Statistisch gezien is de kans dat ook u op een zeker ogenblik eens met een beschadigde voorruit te maken krijgt dus meer dan aanzienlijk. Dat is op zich reeds vervelend, maar dat geldt misschien nog wel in het bijzonder omwille van het feit dat er met het herstellen van de schade aanzienlijke kosten gepaard kunnen gaan. Dit geldt in het bijzonder voor het geval er een nieuwe voorruit moet worden gekocht.


Wanneer  bent u verzekerd tegen ruitschade?

Om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van uw ruitschade door uw verzekeraar spreekt het voor zich dat u over een passende autoverzekering dient te beschikken. Indien u uitsluitend over de gewone WA-verzekering beschikt is dit bijvoorbeeld niet zo. Indien u zich wenst in te dekken tegen optredende schade, bijvoorbeeld aan de voorruit van uw auto zult u moeten kiezen voor één van deze twee types van autoverzekeringen:

  • De WA+ verzekering
  • De all risk autoverzekering

Zelfs indien u er voor heeft gekozen om één van de hierboven vermelde autoverzekeringen af te sluiten zult u nog altijd rekening moeten houden met het betalen van een zogenaamd eigen risico. Dat eigen risico is vervelend, want het zorgt er voor dat u alsnog een bepaald bedrag uit uw eigen zak moet betalen. Het kan gelukkig ook anders. Indien uw verzekeraar u doorverwijst naar een FOCWA-gecertificeerde autoruithersteller kunt u zomaar even (bijna) uw volledige eigen risico kwijtgescholden worden!

Tot 150 euro eigen risico korting

Een beschadigde voorruit vervangen zonder eigen risico is mogelijk door een beroep te doen op één van de FOCWA-gecertificeerde partners waar wij mee samenwerken. Dit komt omdat zij u een eigen risico tot een bedrag van zomaar even 150 euro kwijtschelden! In de praktijk zorgt dit er voor dat u uw beschadigde voorruit eigenlijk nagenoeg volledig gratis kunt laten vervangen. Het bedrag buiten het eigen risico zal namelijk integraal worden betaald door de verzekeraar waarbij u een WA+ of een all risk autoverzekering heeft afgesloten.


Besparen door uw voorruit zelf te vervangen

Wat natuurlijk wanneer u nog niet bent verzekerd tegen ruitschade? In dat geval zult u de kosten voor het verhelpen van de beschadigde autoruit alsnog zelf moeten betalen. Voor bepaalde doelgroepen is het mogelijk om dit prijskaartje te drukken door zelf de handen uit de mouwen te steken. De beschadigde voorruit zelf vervangen is bijvoorbeeld voor menig aantal hobbyisten en garagehouders geen enkel probleem. Alle vereiste kennis om de beschadigde voorruit te vervangen mag dan wel aanwezig zijn, maar waar kunt u een nieuwe autoruit kopen tegen een interessante prijs?

Ondanks het feit dat veel van onze concurrenten een nieuwe voorruit uitsluitend willen leveren op het ogenblik dat zij ook de montage voor hun rekening mogen nemen geldt dit niet voor ons. Wij bieden onze klanten graag de mogelijkheid om een scherp geprijsde en kwalitatieve after market voorruit te kopen zodat ze zelf hun beschadigde auto kunnen herstellen. Wanneer de zakelijke klant zich in een ander land binnen de Europese Unie bevindt kan de levering bovendien ook nog eens intracommunautair gebeuren. Dit betekent dat er geen BTW in rekening zal worden gebracht. Zo wordt uw voorruit vervangen financieel nog interessanter!

Doe ook een beroep op onze FOCWA-gecertificeerde partners!

Een voorruit vervangen zonder eigen risico gebeurt dus bij één van onze FOCWA-gecertificeerde partners en wanneer u WA+ of all risk bent verzekerd. De FOWA-gecertificeerde partners waar wij mee samenwerken zijn absolute experts in hun vak. Dit zorgt er niet alleen voor dat u bent verzekerd van een (bijna) gratis vervanging van uw beschadigde voorruit, daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op de best mogelijke kwaliteit en service. Heeft u dus met andere woorden ook een beschadigde of verbrijzelde voorruit en bent u op zoek naar mogelijkheden op het vlak van autoruit vervangen geen eigen risico? Dan bieden onze FOCWA-gecertificeerde partners u de meest optimale oplossing aan!