Autoglas vervangen met een beperkt budget

Autoglas vervangen met een beperkt budget

Schade aan de ruiten die in uw auto zijn terug te vinden kan op tal van verschillende manieren ontstaan. Tijdens het rijden met de auto kan er bijvoorbeeld een sterretje opduiken in de voorruit die ontstaat door steenslag. U hoeft echter helemaal niet met de auto te rijden om te maken te krijgen met schade. Ook indien uw voertuig ergens geparkeerd staat kunnen er bijvoorbeeld ruiten stukgeslagen worden door een daad van vandalisme. In al deze verschillende situaties vreest u waarschijnlijk meteen zeer hoge kosten. Dat hoeft echter niet noodzakelijk het geval te zijn, in tegendeel. Autoglas vervangen hier bij Autoglas Concurrent.nl gebeurt immers steeds op een financieel interessante wijze en dat zonder dat u rekening dient te houden met een verlies aan kwaliteit. Hoe? Dat vertellen we u graag in dit blogartikel!

Verschillende soorten autoglas vervangen

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het ene autoglas in uw voertuig het andere niet is. De voorruit van een auto bestaat bijvoorbeeld altijd uit gelaagd glas. Het betreft hier twee glaslagen waar tussenin een laag PVB folie is terug te vinden. Deze folie beschikt over een uitermate belangrijke functie. Wanneer er schade optreedt aan de zij- of achterruiten van uw auto is de kans immers bijzonder groot dat deze meteen in ontelbare stukjes uit elkaar spat. Dat mag bij een voorruit niet gebeuren omdat op deze manier de bestuurder ernstig gewond kan raken. Het glas dat in de voorruit van een auto is terug te vinden zal bij schade dan ook gewoon een sterretje vertonen. Ondanks het feit dat deze op het eerste zicht vrij onschuldig lijkt moet het toch gezegd dat autoglas vervangen dan de juiste keuze kan zijn. We geven u hier graag twee goede redenen voor.

Waarom autoglas vervangen bij sterretje?

De eerste reden heeft betrekking tot de veiligheid van de bestuurder evenals de passagiers die in de auto zijn terug te vinden. Ongeacht waar het sterretje of de schade zich precies in het autoglas bevindt is het namelijk belangrijk om er rekening mee te houden dat het glas voor een niet onbelangrijk deel bepalend is voor de stijfheid van het chassis. Beschadigd glas kan deze stijfheid in het gedrang brengen met alle mogelijke gevolgen van dien. Het autoglas vervangen in de voorruit is bovendien eveneens een vereiste op het ogenblik dat het sterretje in het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden. Weerkaatsend zonlicht kan er in dit geval namelijk voor zorgen dat de bestuurder van het voertuig wordt verblind met alle mogelijke risico's van dien. Dat is echter nog niet alles, want wist u ook dat een beschadigde voorruit een reden kan zijn om afgekeurd te worden voor APK?


Autoglas vervangen, cruciaal voor APK?

Er wordt wel eens gezegd dat autoglas vervangen bij schade altijd noodzakelijk is om niet afgekeurd te worden voor APK. Dat is echter niet zo. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar de plaats waar de ruitschade zich precies bevindt. Is het sterretje in uw voorruit bijvoorbeeld gelegen in het gezichtsveld van de bestuurder? In dat geval is het om evidente redenen wel degelijk noodzakelijk om het autoglas te laten vervangen. Doet u dit niet en is er bij controle toch sprake van een sterretje in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan is de kans bijzonder groot dat uw auto wordt afgekeurd voor APK met alle vervelende gevolgen van dien.

Voordelig autoglas vervangen met after market exemplaren

Autoglas vervangen is bij schade dus eigenlijk altijd de beste keuze, maar hoeveel gaat u dit precies kosten? Het merendeel van de mensen die met schade aan één van de autoruiten te maken krijgen vrezen een torenhoog prijskaartje, maar het kan gelukkig ook anders. Vooraleer nieuw autoglas te bestellen is het van belang om er u bewust van te zijn dat er op de markt verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Zo kunt u kiezen voor origineel autoglas, maar is er ook autoglas welke is bestemd voor de after market. Deze laatste zijn extra interessant omdat ze over de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding beschikken. Autoglas vervangen door middel van een after market exemplaar zorgt er immers voor dat u bent verzekerd van een zeer voordelig prijskaartje, maar toch kunt u blijven rekenen op de meest optimale kwaliteit.

Het enige verschil tussen een originele autoruit en een after market exemplaar zit hem namelijk in het al dan niet aanwezig zijn van een merklogo. Originele autoruiten met merklogo mogen evenwel uitsluitend worden verkocht door een erkende merkdealer en dat zorgt voor een veel hoger prijskaartje. Zelfs indien u er voor kiest om dit autoglas op de tweedehandse markt te kopen zult u nog altijd heel wat meer betalen in vergelijking met after market exemplaren. Hoe we precies weten dat de kwaliteit van een after market exemplaar precies hetzelfde is? Zeer eenvoudig. Niet alleen de fabriek waar de beide type autoruiten worden gemaakt, maar ook de productielijn zijn precies hetzelfde.

Autoglas vervangen door FOCWA gecertificeerde partners

Uw beschadigde autoglas vervangen door middel van een after market exemplaar is altijd zeer interessant te noemen. De mogelijkheid hebben om voordelig, nieuw autoglas te kopen mag dan wel zeer interessant zijn, wie gaat het beschadigde autoglas vervangen? Hiervoor doen wij van Autoglas Concurrent.nl een beroep op één van onze FOCWA gecertificeerde partners. Deze gedreven vakmannen beschikken namelijk over alle nodige expertise om er voor te zorgen dat het vervangen van uw autoglas op meest optimale wijze kan gebeuren. Wilt u met andere woorden echt zeker zijn van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding voor autoglas vervangen? Zoek dan niet verder en doe een beroep op de uitstekende dienstverlening van Autoglas Concurrent.nl!