Beschadiging aan uw auto na parkeren nabij een luchthaven?

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
Beschadiging aan uw auto na parkeren nabij een luchthaven?

De zomervakantie nadert weer en ook dit jaar weer zullen vele Nederlanders vertrekken naar zonnige bestemmingen. Mensen die er voor kiezen om met het vliegtuig op vakantie te gaan kunnen gebracht worden naar het vliegveld, of hun auto hier parkeren. Vaak moeten deze vakantiegangers lang parkeren nabij een parkeer plaats, iets wat vroeger een stuk prijziger was dan tegenwoordig.

Hoe werkt de parkeerservice die parkeerterreinen bieden?

Het fenomeen ‘Valet Parking’ is bij steeds meer mensen bekend. Valet Parking is een enorm parkeerterrein, dat op korte afstand verwijderd is van de luchthaven. U rijdt zelf naar de terminal en geeft uw auto daarna af bij het personeel van de Valet Parking. Die rijden de auto naar een parkeerplaats in de buurt.

 

Sommige parkeerterreinen hebben meer te bieden dan parkeren alleen. De bedrijven die achter de parkeerterreinen zitten hebben vaak een shuttle service, deze service maakt het mogelijk om van het terrein naar het vliegveld gebracht te worden en andersom. Sommige Shuttle Parking bedrijven brengen je zelfs naar een hotel of restaurant, de service wordt steeds uitgebreider. Voor een prijs van gemiddeld 50 euro per week is het dus wel begrijpelijk dat dit erg populair is bij vakantiegangers.

 

Vooraf controleren op schade

Bij het afstaan van de auto aan een parkeerbedrijf is het altijd verstandig om de auto grondig te controleren op eventuele schade. Maak eventueel een filmpje van uw auto zodat u bewijs heb voor wanneer er nieuwe schade ontstaan is. Een Valet Parking of Shuttle Parking bedrijf zal dit ook doen. Dit doen zij met de reden om fraudeurs die menen dat de parkingservice schade heeft gemaakt tegen te gaan.

 

 

Voor welke schade is de beheerder van een parkeerterrein aansprakelijk?

Een bedrijf dat een parkeerservice runt is alleen aansprakelijk voor de schade die wordt gemaakt tijdens het ritje die het personeel maakt om van het vliegveld naar het parkeerterrein te komen. Echter geldt dit niet voor schade die ontstaat op het parkeerterrein zelf. Wanneer een auto geparkeerd staat is de beheerder van het parkeerterrein niet verantwoordelijk voor eventueel gemaakte schade. Autobezitters met een WA+ beperkt casco of een allriskverzekering krijgen wel een vergoeding voor eventuele schade.

 

Aansprakelijkheid in het ergste geval

De beheerder van het parkeerterrein kan helaas nooit de garantie geven dat er niks met uw auto gebeurd, daarom is het altijd verstandig om voorbereid te zijn op het vervelendste scenario dat mogelijk is. Wanneer u terugkomt van de vakantie en uw auto blijkt gestolen te zijn op het parkeerterrein dan kunt u de beheerder niet aansprakelijk stellen. In meeste gevallen bent u met een WA + beperkt casco of een allrisk verzekering weer goed uit. Met een van deze verzekeringen is er een grote kans dat u de geleden schade vergoed krijgt.

 

Welke voorzorgsmaatregelen kunt u nemen?

Nu u weet welke risico’s u loopt bij het parkeren van uw auto op een parkeerterrein nabij het vliegveld, is het zaak om voorzorgsmaatregelen te nemen. Voor een ontspannende vakantie is het belangrijk om eventuele onzekerheden weg te nemen. U kunt bijvoorbeeld een goede autoverzekering afsluiten waardoor alle mogelijke schade wordt vergoed.

Een tweede tip is om alle spullen van waarde uit de auto te halen. Wanneer een dief het vermoeden heeft dat er iets te halen valt in uw auto, is de kans groot dat hij een raam inslaat om uw spullen te stelen. Wek dus niet het vermoeden op dat er iets te halen valt. Natuurlijk proberen de beheerders van parkeerterrein diefstal wel zo fel mogelijk tegen te gaan.

 

Hoe groot is het risico op schade nou daadwerkelijk?

Het risico op schade door te parkeren nabij een vliegveld is vrij klein. We hebben enkele gevallen gehoord waarin iemand zijn auto terug kreeg met schade. Echter valt hier over de waarheid nog te twijfelen. Er zijn in het verleden een aantal fraudeurs geweest die claimde dat ze hun auto beschadigd terugkregen. Dit trucje wordt regelmatig gebruikt door mensen die willen profiteren van de relatief jonge leeftijd van de medewerkers van een Valet Parking terrein. Natuurlijk kunt u wel voor de Shuttle Parking service kiezen zodat niemand in uw auto rijdt.

 

Ook kunt u een goede verzekering nemen om met een gerust hart op vakantie te gaan. Door alle spullen mee te nemen, zullen inbrekers niet snel uw auto kiezen om te doorzoeken.