Voorruit vervangen Volkswagen / VW Polo

Loading...
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van een VW Polo, hoeveel zijn de kosten?

De VW Polo is een personenwagen die is uitgebracht binnen de compacte klasse van het merk Volkswagen. De VW Polo verscheen op de markt in het jaar 1975 en was een lange tijd de kleinste auto binnen het assortiment van het merk. Wat veel mensen niet weten is dat de VW Polo in eerste instantie werd geïntroduceerd als een voordeligere versie ten opzichte van de eerder verschenen Audi 50. Heeft u er ook voor gekozen om deze iconische auto van Volkswagen te kopen, maar bent u tijdens het rijden geconfronteerd met een beschadigde voorruit? Zoekt u daarom nu naar de best mogelijke oplossing op het vlak van voorruit vervangen van uw VW Polo? In dat geval helpen wij u graag verder!

Voorruit van gelaagd glas

Een belangrijk punt waar u bij het vervangen van de VW Polo voorruit altijd rekening mee moet houden is terug te vinden in het feit dat een dergelijke autoruit is gemaakt van gelaagd glas. Dit gelaagd glas weet zich op meerdere vlakken te onderscheiden van het gehard glas dat is terug te vinden in de zij- en achterruiten van een auto. In tegenstelling tot deze autoruiten zal een voorruit dan ook nooit in ontelbare stukken uit elkaar spatten. Schade aan de voorruit van uw VW Polo zal zich dan ook uiten in de vorm van een sterretje of een barst. In het meest extreme geval kan de autoruit ook volledig verbrijzeld zijn. Dit laatste kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongeval of kan worden veroorzaakt door vandalisme.

Populairder dan de Audi 50

De eerste VW Polo die op de markt verscheen was dus eigenlijk een beetje afgekeken van de Audi 50.
Sterker nog, eigenlijk was het haast een exacte kopie, maar dan wel voorzien van het Volkswagen logo en uitrustingsniveau. Dit zorgde er voor dat ze op het gebied van prijssetting een behoorlijk stuk scherper kon worden gezet. Mede deze lage prijs had als gevolg dat de VW Polo de Audi 50 op het vlak van populariteit al snel achter zich liet. Toen Audi er na enkele jaren voor koos om de productie van de Audi 50 te staken ging Volkswagen vrolijk door met het produceren van haar VW Polo. Sterker nog, de Polo rolt tot op de dag van vandaag van de band, hetzij ondertussen wel in een iets aangepaste vorm.

Wanneer is de voorruit vervangen van uw VW Polo noodzakelijk?

Er bestaat de nodige discussie over de omstandigheden waarin een beschadigde voorruit vervangen vereist is. Indien u reeds contact heeft opgenomen met één of meerdere van onze concurrenten zult u misschien wel hebben vernomen dat het volgens hen altijd een vereiste is om een kapotte voorruit te laten vervangen. Dat is echter niet altijd het geval. Een voorruit vervangen van een VW Polo bij schade is in principe pas verplicht op het ogenblik dat de ruitschade in de voorruit een probleem kan vormen voor het zicht op de weg of de barst een vertakking heeft. Is de autoruitschade met andere woorden in het gezichtsveld van de bestuurder gelegen? In dat geval moet deze zo snel mogelijk worden verholpen om een afkeuring voor de apk te voorkomen. Zorgt de enkele barst in uw voorruit er niet voor dat u als bestuurder wordt gehinderd? In dat geval is het laten vervangen van de voorruit in kwestie absoluut geen verplichting. Dat neemt overigens niet weg dat het wel altijd aan te raden is.

Meerdere prijzen voor de VW Polo

Niet alleen de populariteit van de VW Polo, maar ook de solide prijs-kwaliteitverhouding van de auto heeft er in het verleden meermaals voor gezorgd dat ze in de prijzen viel. Zo werd de VW Polo in het jaar 2010 uitgeroepen tot auto van het jaar. Datzelfde jaar kreeg ze ook de award voor 'World Car of the Year'.
Het spreekt voor zich dat deze beide titels dit type van Volkswagen nog een extra stevig duwtje in de rug hebben gegeven.

De kosten voor het vervangen van een VW Polo voorruit

Inmiddels weet u wanneer het aan te raden is om uw beschadigde VW Polo voorruit te vervangen en wanneer er zelfs een verplichting voor geldt. Hoe staat het echter precies met de kosten die dit met zich meebrengt? De vraag: “Wat kost een autoruit?” is wellicht één van de eerste die u zich zult stellen. Op dit vlak kunnen we u meteen geruststellen. Vaak heerst het vermoeden dat een voorruit vervangen bijzonder duur is en dit karwei daarom een grote impact heeft op uw financiële situatie. Dat hoeft echter zeker niet altijd het geval te zijn. U kunt er namelijk ook voor kiezen om een after market voorruit voor uw VW Polo te kopen. Een dergelijke autoruit is bijzonder interessant omdat:

  1. Deze niet is voorzien van een merklogo waardoor het financieel heel wat aantrekkelijker is.
  2. Dit autoglas beschikt over een uitstekende kwaliteit. Het wordt in dezelfde fabriek gemaakt als een originele voorruit en maakt bovendien ook deel uit van dezelfde productielijn.
  3. Onze after market autoruiten worden altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Een voorruit vervangen van de VW Polo door gebruik te maken van een nieuw after market exemplaar levert u dus altijd een aantrekkelijk financieel voordeel op terwijl er op het vlak van kwaliteit op geen enkele wijze hoeft te worden ingeleverd.

De voorruit vervangen van uw VW Polo uitbesteden

Ziet u het niet meteen zitten om de voorruit van uw VW Polo zelf te vervangen? In dat geval kunt u er natuurlijk nog altijd voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van één van de experts die dit voor u kunnen realiseren. Wat dit betreft hebben wij er voor gekozen om samen te werken met FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze rasechte vakmannen beschikken over een uitmuntende ervaring en expertise waardoor ze razend efficiënt en zonder hoge kosten het vervangen van uw beschadigde VW Polo voorruit voor hun rekening kunnen nemen. Wilt u dus met andere woorden de meest optimale balans ervaren tussen een scherpe prijs voor een nieuwe voorruit van een VW Polo en een uitmuntende kwaliteit? Dan bent u daarvoor bij ons absoluut aan het juiste adres!