Voorruit vervangen Volkswagen / VW Golf

Loading...
Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

De voorruit vervangen van een Volkswagen Golf voordelig uitbesteden

De VW Golf is misschien wel de populairste compacte middenklassenauto die op de markt is terug te vinden. De Volkswagen Golf kan worden geleverd in drie verschillende uitvoeringen. Het gaat hierbij niet alleen om een 3 en 5 deurs hatchback, daarnaast kan ze eveneens als stationwagon worden besteld. Wist u bovendien dat er zelfs cabriolets en SUV's bestaan die het Golf-label dragen? Voor welke van deze verschillende uitvoeringen u heeft gekozen, het is jammer genoeg altijd mogelijk dat u geconfronteerd wordt met bepaalde vormen van ruitschade. In het bijzonder een voorruit is vatbaar voor dergelijke schade. Heeft u hier mee te maken en bent u voor de voorruit vervangen van uw VW Golf op zoek naar een interessante oplossing? In dat geval zijn wij u bijzonder graag van dienst!

Hoe uit de schade zich aan de voorruit van uw VW Golf?

Veel auto eigenaren denken nog wel eens dat al het autoglas in hun voertuig dezelfde is. Dat is echter niet juist. Voor de VW Golf geldt (net als voor de meeste andere auto's) dat de voorruit de enige is die is gemaakt van gelaagd glas. De zij- en achterruiten van deze compacte middenklassenauto zijn gemaakt van gehard glas. Dit betekent een structureel verschil op het vlak van schade dat kan optreden. De schade aan de Volkswagen Golf voorruit zal zich dan ook steeds uiten als een sterretje of een barst. In het ergste geval kan ze volledig verbrijzeld worden, maar nooit zal ze zomaar uit elkaar spatten. Dit komt omdat het gelaagd glas van een auto voorruit bestaat uit meerdere lagen met daar tussenin een zogenaamde PVB-folie. Deze laatste heeft een klevende werking aan beide zijden waardoor scherven op zeer efficiënte wijze bij elkaar gehouden worden. Zo kunnen ze de inzittenden van de auto niet verwonden.

Een voorruit vervangen bij autoruitschade. Wel of niet doen?

Wanneer is een voorruit vervangen van een Volkswagen Golf bij schade nu echt een vereiste? Veel van onze concurrenten zullen u maar wat graag willen doen geloven dat dit altijd het geval is. Dat is echter vast en zeker niet juist. Het mag dan wel altijd aan te raden zijn, dat betekent niet dat het ook verplicht is. In principe kan een beschadigde voorruit slechts in twee situaties zorgen voor een afkeuring voor de APK. Dit is namelijk op het ogenblik dat het een ruitschade betreft met een zogenoemde vertakking of een enkele barst dat in het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen en deze daardoor wordt gehinderd tijdens het rijden. Een enkele reflectie is in deze situatie namelijk voldoende om te zorgen voor een gevaarlijke situatie op de weg. Het spreekt voor zich dat een afkeuring voor de APK in dit geval een logisch gevolg is.

Een kapotte voorruit vervangen is dus niet altijd noodzakelijk. Toch is het aan te raden, niet in het minst omdat de stijfheid van het chassis van auto's voor ongeveer 40 procent wordt gerealiseerd door het aanwezige autoglas. Veel mensen stellen een kapotte voorruit vervangen van hun VW Golf uit omdat ze vrezen dat hier erg hoge, haast onbetaalbare kosten aan verbonden zijn. Wij kunnen u echter geruststellen, dat is absoluut niet het geval. Tenminste niet wanneer u er voor kiest om één van onze after market autoruiten te kopen.

Een nieuwe after market autoruit, een bewuste keuze

Een autoruit vervangen heeft de reputatie erg duur te zijn. Dat komt omdat er in het merendeel van de gevallen nog altijd voor wordt gekozen om een originele autoruit te kopen. Het kan echter ook anders. Wij bieden onze klanten dan ook de mogelijkheid om over te gaan tot het kopen van een after market exemplaar. Een dergelijke autoruit heeft geen merklogo, maar beschikt wel over precies dezelfde kwaliteit als de originele uitvoeringen. Dit kunnen we garanderen vanwege de volgende punten:

  • De fabriek waarin een after market voorruit wordt geproduceerd is dezelfde als waar een origineel exemplaar in wordt gemaakt.
  • Niet alleen de fabriek, maar ook de productielijn verschilt niet. Hierdoor kan er op geen enkele manier sprake zijn van een verlies aan kwaliteit.
  • Al onze after market autoruiten worden altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen.

Wilt u dus niet alleen kunnen rekenen op de scherpste prijs voor een VW Golf voorruit, maar wilt u er ook zeker van zijn dat de meest optimale kwaliteit is gegarandeerd? In dat geval is kiezen voor één van onze after market voorruiten absoluut een aanrader.

De Volkswagen Golf generatie

De Golf is één van 's werelds oudste types van auto's. De eerste Golf rolde dan ook van de band in het jaar 1974. Deze eerste versie bleef verkrijgbaar tot het jaar 1983. De opvolger die in datzelfde jaar op de markt kwam werd geproduceerd over een periode van maar liefst 9 jaar. Een interessant detail dat veel mensen niet weten is dat de Volkswagen Golf II cabrio niet werd gefabriceerd. In plaats daarvan werd er voor gekozen om de Golf I als cabrio voor een langere tijd in stand te houden. De laatste Volkswagen Golf die op het moment van schrijven op de markt verscheen was de Golf VII in het jaar 2012. Deze wordt tot tegenwoordig geproduceerd. Het is overigens de eerste Volkswagen ooit die is gebouwd op het MQB platform. In het jaar 2017 verscheen van deze VW Golf wel nog een gloednieuwe facelift uitvoering genaamd Volkswagen Golf VII GP.

Voorruit vervangen van uw VW Golf uitbesteden aan een expert

Zelf de beschadigde voorruit vervangen van uw VW Golf is niet voor iedereen weggelegd. In principe zullen alleen hobbyisten en garagehouders dit dan ook doen. Wat wanneer u dus niet over de vereiste kennis beschikt om dit te realiseren? In dat geval is het uitbesteden van de voorruit vervangen van de Volkswagen Golf de beste oplossing. Wij doen hiervoor een beroep op één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners waardoor u altijd bent verzekerd van de meest optimale kwaliteit en service. Het is zelfs geen enkel probleem om uw VW Golf voorruit op locatie te vervangen.

Extra voordeel voor WA+ of all risk verzekerden

Wanneer u er voor kiest om de voorruit vervangen van uw VW Golf uit te besteden aan één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners zorgt dit er bovendien voor dat u in bepaalde situaties kunt rekenen op nog meer interessante voordelen. Dit geldt onder meer voor de eigenaren van een Volkswagen Golf die WA+ of all risk zijn verzekerd. In dat geval wordt ruitschade namelijk door uw autoverzekering ingedekt. Dat neemt niet weg dat u nog altijd rekening moet houden met een bepaald eigen risico. Dat eigen risico wordt door de FOCWA aangesloten montagepartners waar wij mee samenwerken nu echter kwijtgescholden tot een bedrag van maar liefst 150 euro. De beschadigde VW Golf voorruit laten vervangen was dan ook met absolute zekerheid nooit eerder zo voordelig!