Voorruit vervangen Volkswagen / VW Amarok

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Beschadigde voorruit vervangen bij een VW Amarok

In het jaar 2009 pakte Volkswagen uit met een ronduit indrukwekkende pick-up. Ze kreeg de naam Amarok en is zowel verkrijgbaar met een tweedeurs- als met een vierdeurscabine. De VW Amarok wist meteen hoge ogen te gooien en dat niet alleen omwille van haar prima laadvermogen en robuuste exterieur, maar ook door haar relatief scherpe prijsstelling. De prima kwaliteit waar de VW Amarok over beschikt zorgt er jammer genoeg niet voor dat u wordt gevrijwaard van schade aan dit voertuig. Een ongeval kan er dan ook voor zorgen dat de carrosserie wordt beschadigd, maar daarnaast kan er ook autoruitschade optreden. Wat bijvoorbeeld te denken van een flinke barst in uw voorruit? Bent u hiermee geconfronteerd en zoekt u naar interessante oplossingen op het vlak van een beschadigde voorruit vervangen van uw VW Amarok? In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres!

Waarom spat een VW Amarok voorruit niet uit elkaar?

Wanneer u reeds eerder bent geconfronteerd met bijvoorbeeld schade aan de zij- of achterruiten van uw VW Amarok is de kans bijzonder groot dat deze in ontelbare stukken uit elkaar zijn gespat. Waarom gebeurt dit dan ook niet met de voorruit van uw VW Amarok? Zeer eenvoudig. In vergelijking met de zij- en achterruiten van uw Volkswagen pick-up is het namelijk zo dat de voorruit is gemaakt van gelaagd glas. Dit type van glas is opgebouwd uit meerdere glaslagen wat er voor zorgt dat ze over een aanzienlijke extra sterkte beschikt. Bovendien is er tussen deze glaslagen in ook nog eens een zogenaamde PVB-folie aangebracht. Deze folie met aan beide zijden een klevende werking moet er voor zorgen dat de diverse glasscherven bij schade bij elkaar moeten worden gehouden. Op deze manier is de veiligheid van de inzittenden van de auto altijd gegarandeerd. Jammer genoeg zorgt het gebruik van gelaagd glas er wel voor dat een voorruit vervangen bij uw VW Amarok u altijd net wat meer geld zal kosten.

Is de voorruit vervangen van uw Volkswagen Amarok echt zo duur?

Veel mensen stellen zich de vraag of de voorruit vervangen van hun VW Amarok met een barst nu echt zo duur is als men heeft gehoord. Op deze vraag kunnen we eigenlijk twee antwoorden geven. Ja, de kosten van een nieuwe VW Amarok voorruit kunnen vrij hoog uitvallen, maar neen dat hoeft vast en zeker niet altijd het geval te zijn. Het is wat dit betreft dan ook altijd van belang om er rekening mee te houden dat de voorruit VW Amarok prijs aanzienlijk wordt beïnvloed door het type van voorruit waarvoor u kiest. Op dit vlak heeft u namelijk twee verschillende opties:

  • Een originele voorruit
  • Een after market voorruit

Wanneer u op zoek bent naar de financieel interessantste optie voor de voorruit vervangen van uw VW Amarok is het altijd de moeite waard om te kijken in de richting van een after market exemplaar. Deze voorruiten hebben exact dezelfde kwaliteit als de originele varianten, maar beschikken niet over een merklogo. Het niet aanwezig zijn van dit logo zorgt er voor dat de voorruiten niet uitsluitend mogen worden verkocht door erkende merkdealers en dat reflecteert op de aankoopprijs. De keuze voor een after market voorruit is dan ook op het vlak van prijs-kwaliteit altijd de beste die u kunt maken.

Hoe vaak komt kapotte autoruit aan een VW Amarok precies voor?

De Volkswagen Amarok is een stevige krachtpatser die is ontworpen door Walter de'Silva.
De benaming Amarok verwijst eigenlijk naar 'Wolf' in het Inuit. Dit gegeven zorgt er in combinatie met het feit dat de Nederlandse krijgsmacht in 2013 zomaar even 1667 VW Amarok voertuigen heeft besteld voor dat de kwaliteit en duurzaamheid van deze auto's is gegarandeerd. Toch is elke auto uitgerust met één of meerdere vatbare onderdelen. Dit geldt misschien wel niet in het minst voor de nieuwe autoruiten die er in geplaatst worden. Een voorruit vervangen van een VW Amarok komt dan ook vaker voor dan u zou denken. Dit kan een noodzakelijke keuze zijn omdat de voorruit in kwestie na een ongeval volledig is verbrijzeld, maar daarnaast is het ook mogelijk dat er gewoon een barst in is terug te vinden. Ook in dat geval zullen heel wat eigenaars van een VW Amarok deze ruitschade zo spoedig mogelijk willen laten oplossen. Inmiddels weet u gelukkig wel dat beschadigd autoglas vervangen bij uw VW Amarok helemaal niet zoveel geld hoeft te kosten als u in eerste instantie misschien wel had gevreesd.

Wat kost het om een voorruit vervangen van een VW Amarok uit te besteden?

Op de vraag: “Wat kost een autoruit bij een VW Amarok?” hebben we inmiddels deels een antwoord gegeven. Het spreekt echter voor zich dat de totale kosten om de voorruit te vervangen bij een VW Amarok niet alleen bestaan uit het kopen van de nieuwe voorruit, maar ook uit de plaatsing er van. Wat dit laatste betreft kunt u twee dingen doen. Zo kunt u er voor kiezen om deze plaatsing zelf uit te voeren, maar u kunt ze tevens uitbesteden aan een echte expert. Indien u deze laatst keuze maakt doen wij hiervoor een beroep op één van de verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners waar wij mee samenwerken. Deze experts hebben namelijk alles in huis om er voor te zorgen dat u binnen de kortste keren met uw herstelde VW Amarok terug de weg op kunt. Bovendien gebeurt het herstellen van het beschadigd autoglas ook nog eens tegen een zeer interessant prijskaartje waardoor u twee vliegen in één klap slaat!